Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!
Όσον αφορά τη δική της ανασφάλεια υποθέτω ότι είναι απλα πολύ ερωτευμένη και η απόσταση της δημιουργεί να θέλει συνεχεια επιβεβαίωση. Υποθέτω ότι νιώθει σίγουρη για τον εαυτό της αλλά όχι τόσο για μένα. Ίσως γιατί προσπάθησε περισσότερο στη σχέση ενώ εγώ λιγο λιγότερο, φοβάται μη με χάσει ( το λέει η ίδια) κ.α. Λέει ότι ειναι συνειδητοποιημένα μαζί μου, ζητάει πράγματα απο τη σχέση, αν μαλώνουμε τα βάζουμε στην άκρη και επικεντρωνόμαστε στο να τα πάμε καλά, κάνει όνειρα για μας και δέιχνει πολυ ειλικρηνης. Απο την άλλη αγχώνεται όταν βγαίνω έξω μόνος μου και υπάρχουν κοπέλες τριγύρω, βλέπει όνειρα διάφορα. Σε γενικές γραμμές όλα καλα αλλά δεν ξέρω... μήπως είναι απλά κάτι γυναικείο να ζητάει απλά επιβεβαίωση?
Απο τη δική μου πλευρά όταν πρωτοξεκινήσαμε να βλεπόμαστε ακόμα την έπαιρνε τηλέφωνο ο πρώην (βέβαια δεν το σήκωνε ποτε εννοειται), μετά άρχισε να παίρνει ένας άλλος (πάλι δεν το σήκωνε) και όλο αυτό το πράγμα ήρθε και έκατσε μαζί με την απόσταση ως εξής: αυτή την κυνηγάνε, τρέχουν πισω της και ασχολείται μόνο με αυτούς που επιμένουν (κατα τα λεγόμενα της). Εγώ δεν έτρεξα ήρθε μόνη της. Καλό, δε λέω, αλλα κοιτώντας πίσω ποτέ δεν έτρεχα και έτσι δεν είχα επιτυχίες. Όλες αυτές οι σκέψεις με έκαναν να εξιδανικεύω τους άλλους και να μειώνω τον εαυτό μου πάρα πολύ έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου ότι ποτέ δεν είχα σχέση.
Δηλαδή το train of thoughts πήγαινε ως εξής: μου έλεγε για παλιούς έρωτες (τις πιο πολλές φορές χωρίς να ρωτάω) σε φάση '"είχα μεγάλη σχέση πολλά χρόνια, μετά έκανα αυτό, μετά εκείνο μετά το άλλο". Εγώ απο μέσα μου σκεφτόμουν "εγώ έκανα λιγότερα πράγματα άρα εγώ δεν είμα τόσο καλός σε αυτό τον τομέα. Ποτέ δεν κυνηγούσα ερχόταν απο μόνα τους. άρα δεν μπορώ να είμαι περήφανος ότι έπιασα έναν στόχο όπως αυτοί που την κηνυγούσαν και επέμεναν (όπως έλεγε)". Αυτές έιναι οι αρνητικές σκέψεις που κάνω.
Ξέρω ότι ακούγονται άκυρα όλα αυτά αλλά σου λέω αυτό που νιώθω. Και εν τέλει αντί να κοιτάξω πως θα κάνω πιο καλή τη σχέση μου επικεντρονομαι σε όλα τα αρνητικα του παρελθόντος.
Για την τελευταία ερώτηση που μου έγραψες νιώθω ένα κενό για τό ότι δεν είχα και εγω μεγάλη σχέση πιο μικρός και επειδή ποτέ δεν ασολούμουν με το θλεμα όσο θα έπρεπε. Αυτό λειτουργεί σα σκελετός στη ντουλάπα και όποτε ακούω ανθρώπους γύρω μου να είναι διαφορετικοί (ποσο μάλλον αυτή) αρχίζει η αρνητικίλα....
(Πολλά έγραψα.. :-P )