Δεν τα ξέρω καλά αυτά με τις ορολογίες αλλά η ψύχωση έχει κάποια σχέση με τις φοβίες;
Printable View
Δεν τα ξέρω καλά αυτά με τις ορολογίες αλλά η ψύχωση έχει κάποια σχέση με τις φοβίες;
Ε,απ\'ότι περιγράφεις δεν μοιάζεις να έχεις ψύχωση αλλά αγοραφοβία...Τώρα για ψύχωση και φοβίες δεν ξέρω.Άλκμεον τι είναι άτυπο νευροληπτικό;
Zyprexa έπερνε και ο καλός μου,αλλά του είχε διαγνώσει η ψυχίατρος σχιζοφρένεια....
Πάντοτε κοιμόταν πολύ,αλλά με το φάρμακο κοιμόταν όλη μέρα.Η όρεξή του είχε ελάτωθεί, και με το ζόρυ έκανε τον γύρο του τετραγώνου με το μηχανάκι.Αυτός βέβαια έπερνε τρία τη μέρα μαζεμένα.
Στην περίπτωσή σου όμως , κάνανε καλό.Ψάξτο όμως λίγο...Γιατί κάτι τόσο δύνατό,για την αγοραφοβία; Μήπως ο γιατρός δεν σου λέει κάτι;;;
τα τυπικα νευροληπτικα είναι τα παλιά,π.χ αλοπεριντιν,λαργκακτιλ κλπ,ενω τα καινούργια ονομάζονται ατυπα,όπως το ρισπερνταλ,ζυπρεξα,γκεοντο ν,σεροκουελ,σολιαν κλπ...
Άτυπα επειδή ρώτησα πρέπει να είναι μάλλον αυτά τα οποία δεν προορίζονται για κάτι συγκεκριμένο.Κάπως έτσι.Δηλαδή άτυπο νευροληπτικό.Για τα νεύρα αλλά χωρίς κάποια ξειδικευμένη δράση.Πάει παντού,φοριέται παντού.Κάπως έτσι το αντιλήφθηκα.Οι γιατροί να με διορθώσουν αν κάνω λάθος...
Οχι ρε Κασσι!!!Νευροληπτικά ήταν η παλιά ονομασία των αντιψυχωτικών επειδή προκαλούσαν νευρολογικές αντιδράσεις...Δυστονίες κλπ!!
Τελικά μίλησα με τον doctor και μέσες/άκρες μου είπε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο αν και κατα κόρον προορίζεται για σχιζοφρένια εντούτοις όπως και άλλα φάρμακα χορηγείται και σε άλλες περιπτώσεις όπως πχ στη δική μου, όταν ρώτησα να ονοματίσει την περίπτωση μου τότε μου είπε ότι έχω αγχώδεις διαταραχές κάπως έτσι.
Μου πρότεινε να πάρω παράλληλα και ένα αντικαταθλιπτικό zoloft νομίζω λέγεται των 50mg και λέω νομίζω γιατί δε βγάζω τα γράμματα του. :P
Αν τελικά είναι zoloft θα ήθελα και γιαυτό την άποψη σας.
Τελικά zoloft είναι για πείτε μου απόψεις γι\' αυτό το φάρμακο το έχει δοκιμάσει κανείς παρενέργειες κάποια βελτίωση διαπίστωσε κανείς τίποτα;
Πήγε η καρδιά μου στη θέση της!
Λέω κι εγώ..zyprexa για διαταραχή πανικού...Οι γιατροί της παρέας ξέρουν σαφώς καλύτερα τη γκάμα των φαρμάκων και γενικότερα πού αυτά ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθούν, αλλά έχω κάποιες ενστάσεις πάνω σε αρκετές απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς...
Όσο για το zoloft ( μιλάω πάντα βάσει όσων έχω βιώσει χρησιμοποιώντας το, σε καμία περίπτωση δεν έχω τις γνώσεις των ειδικών ), λαμβάνοντάς κι εγώ είχα μια σταδιακά ικανοποιητική βελτίωση. Για να είμαι ειλικρινής δεν παρατήρησα καμία αύξηση στο βάρος μου ούτε και κάποια άλλη παρενέργεια. Απ\' ότι πληροφορήθηκα από το γιατρό μου είναι ένα καλά ανεκτό φάρμακο και με καλά αποτελέσματα.
Συνήθως όμως, στις διαταραχές πανικού, καλύτερα αποτελέσματα ( και πιο μόνιμα ) έχουμε με τη συνδυαστική μέθοδο φαρμακοθεραπείας και ψυχοθεραπείας. Ο γιατρός ρυθμίζει το οργανικό μέρος της διαταραχής και ο ψυχολόγος μας βοηθά να τη \"χειριζόμαστε\".
Όπως και νάναι, σου εύχομαι καλό κουράγιο καθώς και δύναμη στον αγώνα σου.
Φιλικά,
Λένα
Χμ...Μου ξέφυγε μάλλον ένα post...
Σίγουρα σου μίλησε μόνο για αγχώδη διαταραχή ο γιατρός σου; Το zyprexa είναι αντυψυχωτικό και μάλιστα από τα πιο ισχυρά.
Μήπως σου ανέφερε κάτι για \"διαταραχές συναισθήματος\" ή κάτι ανάλογο; Ειλικρινά μου φαίνεται πολύ υπερβολικό το να χορηγήσει κάποιος αντιψυχωτικό για αμιγή διαταραχή άγχους...
Αγχώδης διαταραχή έτσι μου είπε. Τώρα τι να σου πω; Αυτά μου είπε να πάρω και αυτά παίρνω ευτυχώς χωρίς παρενέργειες απλά τώρα παίρνω και το Zoloft μισό για 1 εβδομάδα και μετά ολόκληρο. Επίσης μου είπε ότι αποτέλεσμα από Zoloft θα δώ μετά τον 1ο μήνα.
Α,δεν ξέρω..Εγώ ρώτησα για τον όρο \"άτυπα\".Το νευροληπτικά το έβγαλα από το νεύρο+λήψη.....Κι έτσι είπα πως είναι για τα νεύρα...Χεχε..Μπορεί και να έχω άδικο....Only docs know...Quote:
Originally posted by LOSTRE
Οχι ρε Κασσι!!!Νευροληπτικά ήταν η παλιά ονομασία των αντιψυχωτικών επειδή προκαλούσαν νευρολογικές αντιδράσεις...Δυστονίες κλπ!!
Zoloft έπαιρνα για δυο εβδομάδες.Να σου πω ότι κάθε χάπι είναι ιδιοσυστασιακό.Αλλιώς επιδρά στο κάθε άτομο.Είναι αντικαταθλιπτικό και κάνει και για την αγχώδη διαταραχή Ιδεοψυχαναγκασμό.Ρώτησα λοιπόν έναν συμπάσχοντα ιδεοψυχαναγκαστικό και έχει βρει την υγειά του.Εγώ όταν το πήρα γυάλιζε το μάτι μου και ήθελα να αυτοκτονήσω.Τόσο που είχα φοβηθεί κι εγώ η ίδια και έλεγα στην μάνα μου \"πρόσεχέ με\"Επειδή αποείδα το έκοψα....Καλή σου επιτυχία.Α!Ρωτώντας την ψυχίατρο μου είπε ότι θεωρείται ένα καλό φάρμακο με τις λιγότερες παρενέργειες.....
Να συμπληρώσω ότι αγχώδης διαταραχή δεν είναι μόνο η ιδεοψυχαναγκαστική απλά εγώ πάσχω από αυτήν και την ανέφερα ως παράδειγμα.Υπάρχουν αρκετά είδη αγχώδων διαταραχών.
Σας ευχαριστώ όλους/ες για τις απαντήσεις σας.
Όποιος θέλει να προσθέσει κάτι ας ποστάρει!
αν παρει καποιος zyprexa και δεν εχει τιποτα προβλημα τι μπορει να παθει;ουτε ψυχοσεισ απολητος τιποτα,