Originally Posted by
kerasi
μαρκελα μου μακαρι να ναι ετσι. Δυστυχως οι βιομηχανιες τροφιμων μας εχουν κανει δεσμιους με αυτες τις εξαρτησεις. Το τι βλεπω στο σουπερ μαρκετ να βαζει ο κοσμος στα καροτσια δεν περιγραφεται. Ολη τη σαβουρα, χωρις σκεψη καθολου. Το πηρα αποφαση ομως και λεω να το κρατησω γιατι πιστευω θα μου δωσει αλλο επιπεδο υγειας και ευεξιας. Νιωθω επισης μια διψα στο φαρυγγα ενω πινω πολυ νερο και νιωθω το στομαχι σαν διογκωμενο ενω τρωω νορμαλ ποσοτητες. Πιστευω να ναι λογω της αλλαγης. Νιωθω δηλαδη συμπτωματα οπως αυτα του (προ)διαβητη και με ανησυχει, πιστευω ομως να φυγουν.
Σκεφτομαι βεβαια οτι εδω και χρονια καθε μερα ετρωγα μια σοκολατα ή ενα γλυκο και πραγματικα απορω πως δεν εχω παθει προβλημα υγειας. Ευτυχως δεν καπνιζω, δεν πινω αλκοολ, δεν τρωω φαστ φουντ, πατατακια, γαριδακια, κοκκινα κρεατα, τηγανητα,βουτυρα,αναψυκτικ α κλπ απο παιδι. Δεν ξερω πως την ειχα δει και το εκανα. Μονο με τη σοκολατα εχω το θεμα και με εκνευριζει αυτος ο εθισμος.Να σε ρωτησω κατι αλλο αν το ξερεις, για ποιο λογο εχουν επικρατησει στη διατροφη μας τα λευκα προιοντα ενω εχουν εξωστρακιστει τα ολικης αλεσεως? Ισα ισα που τα λευκα θελουν κι αλλη επεξεργασια οποτε θα πρεπε να ναι και ακριβοτερα, στην πραξη ομως ισχυει το αναποδο. Ρωτησα τον παππου μου και μου λεει οτι οταν ηταν μικρος στο χωριο, ετρωγαν τα παντα ολικης απο το αλευρι που εβγαζαν. Αργοτερα επικρατησαν τα λευκα.