δεν θέλω να έχω παρενέργειες :(
Printable View
δεν θέλω να έχω παρενέργειες :(
αν ήξερα ότι δεν θα είχα καμία θα τα έπαιρνα αυτή τη στιγμή
αλλά όπως είπες δεν μπορώ να το ξέρω
Το πιθανοτερο ειναι αμα παρεις απο τα καινουργια φαρμακα (ssris) να μην εχεις, αλλα τπτ δν ειναι 100% σιγουρο, ακομα κ το οτι αυριο θα εισαι ζωντανη δν ειναι 100% σιγουρο αμα το δεις σκεπτικιστικα, οποτε βλεποντας κ πραττοντας! Μην ταν φοβασαι παντως τα φαρμακα, αμα παρεις πιστεψε οτι θα σε βοηθησουν για να "συνομωτησεις" το συμπαν με το μερος σου κατα καποιο τροπο!! ;)
τι εννοείς θα συνωμοτήσει με το μέρος μου;
Eννοω οτι κατα πασα πιθανοτητα το φαρμακο θα σε βοηθησει, αν εσυ ομως εισαι θετικα διακειμενη κ πιστεψεις σ αυτο θα δρασει γρηγοροτερα, αν εισαι αρνητικα διακειμενη ισως καθυστερησει :)
ναι αλλά τα φάρμακα δεν μπορούν να μου λύσουν τα προβλήματα...μόνο να με ναρκώσουν για να μην τα σκεφτομαι μπορούν
Λαθος κανεις! Δν θα σου λυσουν τα προβληματα ως δια μαγειας, αλλα θα σε βοηθησουν να δεις αλλιως τα πραγματα κ να δραστηριοποιηθεις!! :)
και γιατί δεν με βοηθάει η ψυχολόγος να το κανω αυτό;
H ψυχολογος μπορει να σου δωσει συμβουλες σε θεωρητικο επιπεδο, τα φαρμακα ομως επειδη δρουν στο βιοχημικο σ προφιλ, κ να μν θελεις θα δρασουν, διοτι ειναι ουσιες κ δν σχετιζονται με τη θεληση σου!! :)
συμφωνώ με τη λάκρυ σε αυτά που σου γράφει.
η ψυχολόγος μπορεί να μην μπορεί να σε βοηθήσει διότι ίσως η αρνητική σου διάθεση να σου δημιουργεί έντονες αρνητικές πεποιθήσεις κ πιθανώς να βρίσκεις μονίμως εμπόδια κ να αντιδράς σε ό,τι σου λέει κ να μην μπορείτε να συνεργαστείτε!
αυτό γίνεται συχνά όταν κάποιος πάσχει από βαριά κατάθλιψη κ είναι εντελώς εγκλωβισμένος μέσα σε αυτήν. ερμηνεύει ό,τι του πει ο ψυχολόγος μέσα από το πρίσμα της κατάθλιψης κ έτσι ο ψυχολόγος δεν μπορεί να βοηθήσει.
γενικά η ψυχοθεραπεία είναι πολύ χρήσιμη, αλλά δεν βοηθάει πολύ όταν κάποιος έχει μεγάλο πρόβλημα. όσο πιο μικρό το πρόβλημα, τόσο περισσότερο μπορεί να βοηθήσει η ψυχοθεραπεία.
όσο για τα φάρμακα, εμένα προσωπικά με βοήθησαν πάρα πολύ. δεν λέω ότι μου έλυσαν όλα μου τα προβλήματα, αλλά είναι η βάση της θεραπείας κατά κάποιον τρόπο. εγώ έπεφτα πολύ χωρίς τα φάρμακα, ακόμα κ χωρίς λόγο. αν μάλιστα υπήρχε κ αφορμή, η διάθεσή μου πήγαινε κατ ευθείαν στο υπόγειο. είχα πολύ χάλια διάθεση κ αρκετά συχνά, πολλές αυτοκτονικές ιδέες, έχω κ μια συλλογή από απόπειρες, ανηδονία, έχανα το ενδιαφέρον μου για τα πάντα κ γενικώς δεν μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου.
αυτές οι οξείες φάσεις κατάθλιψης έχουν μειωθεί στο ελάχιστο με τα φάρμακα! [πάιρνω αντικαταθλιπτικό κ σταθεροποιητή διάθεσης]. μετά, έχοντας καλύτερη διάθεση έρχεται η ψυχοθεραπεία. έχω κάνει μπόλικη κ με έχει βοηθήσει κ αυτή.
Ναι αλλά δεν μου δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Δηλαδή μου λένε ότι τα φάρμακα δεν θα μου λύσει τα προβληματα (τα οποία είναι και άλυτα) αλλά ότι απλά θα με βοηθήσει να μην τα σκέφτομαι τόσο. Δηλαδή τα προβλήματα παραμένουν και εγώ γίνομαι ένα ζόμπι το οποίο δεν τα αντιλαμβάνεται τόσο. Εγώ θέλω να λύσω τα προβλήματα μου όμως και την λύση δεν μπορεί να μου την εγγυηθεί κανείς ούτε καν με τα φάρμακα....
τα φαρμακα πιστεψε με δεν ειναι ελπιδα ειναι απλα βοηθεια για να κραταμε τον εαυτο μασ ηρμο και ισως σε αδρανη κατασταση μερικεσ φορεσ απο την πραγματικοτητα η απο το να κανουμε κακο στον εαυτο μας....χρειαζονται ειναι η αληθεια για να μην οδηγηθουμε στην τρελα...την λυση την βρισκουμε στον εσωτερικο μασς κοσμο πιστευω δυσκολο αλλα ετσι ειναι...
Κουκλίτσα για μια κατάθλιψούλα κάθεσαι κ σκασ πάρε το φάρμακο να τελειώνεισ την παρενέργεια μη τη σκέφτεσαι γτ τώρα δεν έχεις καλή διάθεση κ σου φαίνεται βουνο μόλις το πάρεις στην αρχή θα φας μια κρύαδα κανα δύο βδομάδες σιγά σιγά θα ανεβαίνει η διάθεση κ οι παρενέργειες θα μειώνονται σε κανα μήνα θα έχει ανεβεί αρκετά η διάθεση κ κάτι να μείνει δε θα το δίνεις σημασία κ τέλος πάντως για να σ πε μόνο ένα αντικατάθλιπτικο δεν έχεις τίποτα σοβαρό κ τσάμπα μας τα σπας πες μας τι είναι να τελειώνουμάί καμία μαλακία θα ναι που εσυ το βλέπεις για τεράστιο
Δεν μου έχουν πει διάγνωση, άρα δεν ξέρω αν μιλάμε για κατάθλιψη ή όχι. Άλλωστε τα αντικαταθλιπτικά τα δίνουν και σε άλλες περιπτώσεις. Και δεν σκάω για την κατάθλιψη ή για την όποια ψυχική ασθένεια, αλλά για τα προβλήματα τα οποία ΔΕΝ λύνονται. Μαλακία elis δεν είναι και αν σου σπάω τα νεύρα παράτα μας... άλλωστε πιο άλυτο θέμα από το δικό μου κανένας δεν έχει δυστυχώς.
Το θέμα μου δεν είναι να μην σκέφτομαι το πρόβλημα αλλά να το λύσω. Και τοοοοσο καιρο με κοροιδεύουν οι ψυχολόγοι. Αν λυνόταν γιατί δεν μου λένε πως λύνεται να το λύσω και να μην παίρνω και φάρμακα. ΔΕΝ τους νοιάζει να μ βοηθήσουν. Χέστηκαν να βοηθήσουν. Αυτοί έχουν τη ζωή τους, τι τους νοιάζει πως ζω εγώ κάθε μέρα.
Δεν με πειράζει να πάρω φάρμακα...με νοιάζει να λύσω το πρόβλημα μου. Και μου λένε ότι δεν θα με βοηθήσουν τα φάρμακα ως προς το να το λύσω...άρα γιατί να τα πάρω;
και αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι μου συμπεριφέρονται σαν πειραματόζωο...του τύπου παρτα και θα δεις
και αν πω πως δεν θέλω γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα με βοηθήσουν μου λένε ''μα δεν τα έχεις δοκιμάσει, δοκίμασε τα και τα δεις''
λες και ένα διάστημα 1 χρόνου ή το λιγότερο 6 μηνών είναι μικρό...είναι τεράστιο το διάστημα για να μου λένε παρτα και θα δεις και μετά τους 6 μήνες ξανα αποφασίζεις τι θα κάνεις....ωραία δηλαδή εγώ είμαι το πειραματόζωο που θα τα παίρνω για 6 μήνες, μετά για ενα χρόνο ...μετά για δύο κλπ
Δεν ειναι ειλικρινείς μαζί μου και αυτό μου την σπάει. Αν θέλουν να μου πουν λύση δεν υπάρχει χαπακώσουν αν θες για τα επόμενα χρόνια για να μην καταλαβαίνεις ή πήγαινε και πέσε από καμία ταράτσα.