Το ότι την έχω βγάλει οριακή στάνταρ δε μου αρέσει ιδαίτερα. Ίσως να είναι δική μου άμυνα για να ξέρω τί αντιμετωπίζω απτά και όχι αφηρημένα. Δε μου αρέσει όμως ιδιαίτερα αυτή η διάγνωση ειδικά αφού για την οριακή διαταραχή έχω διαβάσει λίγα πράγματα.Quote:
Originally posted by kassi_21
Χμμμμ την έχεις βγάλει οριακή στάνταρ έτσι;
Λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η απειλή της απόρριψης και ίσως να κάνει τα πάντα να μην την χωρίσεις αλλά να σε προλάβει αυτή...
Να είσαι περιποιητικός μαζί της αλλά να μην την φοβίζεις με το πόσο σοβαρά πάει η σχέση....
Μην δείχνεις εντελώς αδιάφορος αλλά φτάνε μέχρι εκεί που σου θέτει τα όριά της...
Τα άτομα αυτά αν και θέλουν να δεθούν το φοβούνται τόσο που προτιμούν να σε εγκαταλείψουν γι\'αυτό τους τον φόβο....
Επιμένω στον ψυχολόγο.Μερικές ιδέες δικές μου οι παραπάνω...Δεν χρειάζεται να πιστεύεις ότι θα σε εγκαταλείψει σίγουρα......
Εγώ από όοοοσα έχω διαβάσει, όχι μόνο σε ελληνικά αλλά και σε ξένα fora, είναι ότι ο οριακός στο τέλος, ό,τι και να παίρνει από τη σχέση, θα φύγει. Ίσα ίσα που όσα πιο πολλά παίρνει, ο φόβος της εγκατάλειψης αυξάνει περισότερο, αρα και η φυγή γίνεται πιο έντονη. (Η τελευταία πρόταση, είναι δική μου ιδέα και όχι επιστημονική).
Ξέρεις... αυτό το πράγμα είναι ένας φαύλος κύκλος. Έχοντας εγώ υπόψη ότι ανά πάσα στιγμή ο οριακός μπορεί να με εγκαταλείψει (άσχετα με τα αντικειμενικά κριτήρια της σχέσης), μου δημιουργείται μία διαρκής ανασφάλεια, η οποία μεταδίδεται στον άλλο, ίσως και διασθητικά μόνο, οπότε και εκείνος μετά μπάινει στη διαδικασία φυγής λόγω της διαταραχής του.