Διαταραχή ξεδιαταραχή αν ο άλλος έτσι γουστάρει να είναι εσύ απλά τον ευατό σου βασανίζεις.
Printable View
Διαταραχή ξεδιαταραχή αν ο άλλος έτσι γουστάρει να είναι εσύ απλά τον ευατό σου βασανίζεις.
Λες \"αλλά εμφανίζει την ίδια εξάρτηση απο εκείνην όπως ο πρώην μου\"
συγγνώμη ο πρώην σου ήταν εξαρτημένος απο εσένα? δηλαδή εσύ όταν γυρνούσες σε αυτόν, όχι ????????
Γράφεις \"Το να πω οτι έχω άλλον, είναι μία ιδέα\" , σοβαρά το θεωρείς λύσηαυτό? μου θυμίζει βεντέτες στην κρήτη , σκοτώνεις σκοτώνω, λύθηκε το θέμα.
Μήπως εμμένοντας να ψάχνεις τα προβλήματα των άλλων αποφεύγεις να δεις τα δικά σου ?
Ο τρόπος συμβουλής του καθενός είναι διαφορετικός, ο καλύτερος νομίζω είναι να σου δώσουμε ερωτήματα για προβληματισμό ( και όχι να απαντήσεις σε εμας .....! ούτε ρωτάμε απο περιέργεια..! ) και όχι να σου προτείνει ο καθένας λύσεις.. δλδ εσύ θα δεις ποια λύση είναι η πιο κοινή και θα την λάβεις πιο σοβαρά υπ\'όψιν ? ή μήπως ψάχνεις κάποια λύση σουπερ ουαου που δεν έχεις σκεφτεί και που θα λύσει τα πάντα ???
Λες \" να ξεσκαρτάραμε γρήγορα \", συγγνώμη πάλι αλλά ποιος απο τους 2 παραπάνω τρόπους σου φαίνεται να ταιριάζει σε αυτόν τον χαρακτηρισμο πιο πολύ ? ο 1ος που προβλιματίζεσαι, πιέζεσαι για απαντήσεις απο τον εαυτό σου και ουσιαστικά κάνεις αυτογνωσία ή ο 2ος που παίρνεις μια απάντηση χωρίς πολλά πολλά? Δεν είναι κακό να βάζεις σε κατηγορίες και να ξεδιαλύνεις συναισθήματα σου..
ορίστε και μια σχετική ταινία που ίσως σε προβληματίσει περισσότερο ( αν το θές βέβαια ή αν το αντέχεις ) : http://www.imdb.com/title/tt0104779/ . Bitter Moon λέγεται
Ειλικρινά φιλικά
Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις σας.
Σε σχέση με τον πρώην μου, ουτε βασανίζομαι, ούτε εξάρτηση έχω, ούτε ψάχνω τρόπο να τον φέρω πίσω στη ζωή μου.
Πέφτοντας πάνω σε ένα φορουμ σαν αυτό, έτυχε να διαβάσω για την ναρκισιστική διαταραχη και βλέποντας οτι δεν ανέφερε κάνεις κάτι ανάλογο, σκέφτηκα να καταθέσω τη δική μου εμπειρία και να ακούσω τις απόψεις σας ως παλαιοτερα
μέλη.
Αυτό που μου έκανε πράγματι εντύπωση είναι οι αντιδράσεις του τύπου ΄΄ψάξου εσύ΄΄. Μα γιατί πρέπει να αποκτήσω ξαφνικά ενοχικά σύνδρομα επειδή επεσα πανω σε έναν ανισσόρροπο??? Δεν αποζητώ ούτε το βασανισμό ούτε την απορριψη και σε προηγούμενές μου σχέσεις δεν είχα ποτέ αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο..ούτε καν μπορούσα να φανταστώ και να πιστέψω οτι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι!!!
Δηλαδή εάν κάποιο μέλλος του φορουμ ανέφερε οτι βιάστηκε, ή κακοποιήθηκε ψυχικά ή σωματικά, θα σήμαινε οτι φταίει αυτό γιατί προκάλεσε το βιασμό του ή την κακοποιηση του ??
ρε παιδια, χαλαρωστε. Μια ερωτηση εκανε η κοπελα και την αρπαξατε απο τα μουτρα. Ημαρτον.
Quote:
Originally posted by XARITINI
Αυτό που μου έκανε πράγματι εντύπωση είναι οι αντιδράσεις του τύπου ΄΄ψάξου εσύ΄΄.
δεν βλεπω κανενα λογο για να ψαξεις κατι.
Φανταζομαι οτι προσπαθεις να ερμηνευσεις συμπεριφορες αλλα και αυτο ειναι δυσκολο ξερεις...
Ολοι κρυβονται πισω απο διαφορους μανδυες για να μπορουν να καλυπτουνται ανα πασα στιγμη.
Ο καθενας με τις ανασφαλειες του καλη μου....
Ας πω την άποψη μου σε μία συγκεκριμένη ερώτηση λοιπόν. Αδιαφορείς και αγνοείς. Μία, δύο, τρεις, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πάρει το μήνυμα. Δεν θα είσαι καθόλου φιλική μαζί του. Το κλειδί είναι η αδιαφορία/αγνόηση. Δεν θα το κάνεις βέβαια σαν παιχνίδι. Πραγματικά θα το εννοείς με τη στάση σου.Quote:
Πως να αντιμετωπίσω ένα τέτοιο άτομο οταν εργαζόμαστε στην ίδια εταιρεία, ώστε να πάψω να του δίνω ΄΄τροφή΄΄ να ασχολείται μαζί μου?? Οταν είμαι απόμακρη με διεκδικεί μέχρι τρέλλας, οταν είμαι φιλική το επόμενο βήμα είναι να μου την πέφτει..
μηπως εισαι ακομα ερωτευμενη μαζι του? Ξερεις εμεις οι ανθρωποι ειμαστε λιγο μαζοχες
Καλά αν εγώ μίλησα για ενοχικά σύνδρομα τότε ο ΠΑΟΚ θα πάρει πρωτάθλημα και ο Elvis ζει.
μερικές σκέψεις είπα να παραθέσω για προβληματισμό, δε βλέπω που είναι το κακό .. Ίσως ο τρόπος γραφής μου να είναι υπερβολικός, το δέχομαι οκ. να σε προβληματίσω ήθελα για εσένα και όχι για να μου απαντήσεις.
Λες \"Δηλαδή εάν κάποιο μέλος του φορουμ ανέφερε οτι βιάστηκε\" , θα ρωτούσα μήπως αισθάνεσαι έτσι κατα βάθος αλλά αφου
θέλεις απλά να ασχοληθείς μόνο με τον πρώην σου τότε δε θα την κάνω την ερώτηση.
Και γιατί σου έκαναν εντύπωση οι απόψεις περι ψάξου εσύ?? υποτιμιτικές είναι?
Απο ποτε η αναληψη ευθυνών κ το εσωτερικο ψάξιμο ειναι ισοδυναμο ενοχικου συνδρομου????
Quote:
Χαιρετώ ολα τα μέλη.
Καθώς δεν έτυχε γενικά στο διαδίκτιο να βρω κάτι σχετικά με το τι κρύβεται πίσω απο τη συστηματική απιστία, σκέφτηκα να καταθέσω μία εμπερία που είχα, ώστε να με διαφωτίσετε, οσοι γνωρίζετε, εάν πίσω απο αυτήν ενδέχεται να υπάρχει κάποια διαταραχή της προσωπικότητας ψυχοπαθολογία κλπ..
Ο πρωην σύντροφός μου, παρουσίαζε το εξής μοτιβο συμπεριφοράς, με απατούσε με οποια έβρισκε μπροστά του και κατά κανόνα με γυναίκες πολύ χειρότερες απο εμένα, ασκημες, υπέρβαρες, ακαλλιέργητες, γηραιότερες κλπ κλπ.. Οταν εγώ τύχαινε να το αντιληφθώ, εφευγα απο τη σχέση. Το επόμενο βήμα ήταν να με παρακαλάει με κάθε τρόπο να επιστρέψω και να επιμένει για μήνες. Εκλαιγε και έδειχνε οτι υπέφερε πολύ. Οταν εγώ επέστρεφα, εκείνος πάλι κοίταζε αλλου.. Πολλές φορές φρόντιζε να το κάνει και επιδεικτικά αυτό καθως αντλούσε προφανώς κάποια ικανοποίηση από την ενόχλησή μου..
Να σημειώσω, οτι την ίδια συμπεριφορά είχε και με τις προηγούμενες σχέσεις του, καθώς και οτι οι γυναίκες που προσέγγιζε μπορεί να έφταναν τις 5-10 το μήνα!!!
Πριν από μήνες αποφάσισα να σπάσω το μοτίβο και να μείνο μακρυά του.
Πως να αντιμετωπίσω ένα τέτοιο άτομο οταν εργαζόμαστε στην ίδια εταιρεία, ώστε να πάψω να του δίνω ΄΄τροφή΄΄ να ασχολείται μαζί μου?? Οταν είμαι απόμακρη με διεκδικεί μέχρι τρέλλας, οταν είμαι φιλική το επόμενο βήμα είναι να μου την πέφτει..
Ε όλο και κάτι θα κουβαλάει ο πρώην σύντροφός σου για να έχει αυτό το μοτίβο.....Πάντως μαζική κονσομασιόν έτσι;;;5-10 το μήνα ο μπαγάσας.....Πού τις έβρισκε ήθελα να ήξερα.....Γύρω στις 90 κάθε χρόνο.....
προφανως αυτο το ατομο χρειαζεται βοηθεια και ψυχολογικη υποστηριξη. γνωριζω ατομα με αυτην την συμπεριφορα(πολυγαμικα οντα) και αυτη η συμπεριφορα τους δεν ειναι φυσιολογικη.κατι αλλο κρυβεται και πρεπει να το ψαξει. ισως στο παρελθον να του εχει κανει το ιδιο μια συντροφος του και τωρα να αντιδραει ετσι.