Καταρχας δεν εχω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη ή κατι τετοιο για να χρειαζομαι φαρμακα..(και επισης δεν ειμαι κατα των φαρμακων,αντιθετως πριν κατι μηνες που ηταν πολυ εντονα αυτα σκεφτομουν την φαρμακευτικη αγωγη)..Επισης ουτε εγω νιωθω να δεχομαι ''τεραστια'' βοηθεια απο τον ψυχολογο μου..για αυτο μαλιστα το ελλατωσα κιολας και πηγαινω μια φορα το 2μηνο ή 3μηνο (θα πηγαινα περισσοτερο αλλα ειναι και το οικονομικο το θεμα)..Δεν μπορω
να το εμπιστευτω αυτα σε κανεναν..βεβαια το χα μοιραστει με 2 φιλους μου παλια..αλλα το μετανιωσα γιατι μετα ειχα την φοβια/ανασφαλεια μην με προδωσουν και το πουν καπου ή μπηως με περασουν για κανα τρελο..Κοιτα μπορει να μαι και λιγο υπερβολικος με τον τροπο που το γραψα..οκ ναι,με βασανιζουν αρκετες φορες αυτες οι σκεψεις..δεν με αφηνουν να κανω/απολαυσω καποια πραγματα,αλλα οχι και ολα(εντονα με πιανει οταν δεν κανω κατι που να μου πολυαρεσει ή οταν βαριεμαι και μπορει καμια φορα οταν βγω εξω).
Ωραια θα σου φερω λοιπον το παραδειγμα με το κολλημα..καταρχας να πω οτι απο ερωτικα κολληματα εχω τις χειροτερες εμπειριες..ειδικα θυμαμαι το προηγουμενο καλοκαιρι που εφαγα ενα κολληματακι με την φιλη μου και παιζοταν κατι με εναν αλλον φιλο μου..ειχα πεσει σε καταθλιψη και ειχα πανικοβληθει(οχι κριση πανικου) για αυτο που συμβαινει)..Λοιπον αυτο καταρχας με πιανει οποτε να ναι..δηλαδη η σκεψη θα πεταχτει απο μονη της ''κολλημα με την ταδε''αλλα δεν της δινω σημασια και φευγει κατευθειαν..αν ομως..δω μια κοπελα που μαρεσει και την κοιταω, ή ειμαι με μια κοπελα (ακομα και φιλη) μονοι μας ή αμα μιλησω με μια κοπελα και περασω καλα..Θα μου ρθει η σκεψη'' εφαγα κολλημα τωρα?'' και μετα συνεχιζει με ''γιατι ενιωσα αγχος? ή ''γιατι με επιασε πιεση/ενοχληση στο κεφαλι(αυτο ειδικα συμβαινει για ολες τις φοβιες)'' ή ''γιατι νιωθω ετσι τωρα(ενω δεν νιωθω καπως απλα λογο αγχους το προκαλω ή ειναι απλα η σκεψη )'' και μετα με τεσταρω χαζευοντας την κοπελα (και με πιανει αγχος λογο φοβου) ή φτιαχνω σεναρια στο κεφαλι μου οπου ειμαι χαλια λογο αυτου ή μου ρχετε η σκεψη '' και αμα ισχυει και δεν το ξεπερασω''? ή ''τωρα παει καταστραφηκα''..μετα λεω στον εαυτο μου ξεκολλα..και μετα γινετε χειροτερα..και ολα αυτα που σκεφτομαι τα αναλυω πολυ..επισης αυτη η ιδεα μου ρχετεκιολας αμα π.χ. καθομαι με μια κοπελα (οχι αναγκαστικα μονοι μας) και με πιασει ακυρο αγχος ή κατι τελοςπαντων,πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι αυτο..Φαντασου τετοια διαδικασια γινετε με ολα αυτα που φοβαμαι/απασχολουν...Σπιτι μου νιωθω καλα..αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ερχοντε οι σκεψεις..