Εσυ γιατι δε τη λες κατι οταν σε θιγει?
Printable View
Εσυ γιατι δε τη λες κατι οταν σε θιγει?
Φυσικά και της έχω πεί ευγενικά μέν, αυστηρά δε ότι δεν ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά δεν αλλάζει κάτι!
Η συμπεριφορά της όσο πάει χειροτερεύει και η δική μου υπομονή εξαντλήται... Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να μαλώσω άσχημα γιατί μετά ένας Θεός ξέρει τι θα πεί στους γονείς της για μένα....
..έλενα...πόσο καιρό θα μείνει εκεί η αδελφή του?
Έλενα, σου φέρεται με το χειρότερο τρόπο, όπως έγραψες, γιατί χωρίς να το θέλεις, της το επιτρέπεις.
Όχι βέβαια, πως είν' εύκολο να συμβιώνεις μ' έναν άνθρωπο που σου κάνει συνέχεια προσωπικές επιθέσεις, επειδή έχει απωθημένα, αλλά με τον σύντροφό σου
τη στιγμή κιόλας που είναι με το μέρος σου, χρειάζεται νάχεις κοινό μέτωπο, για να μην καταφέρει/καταφέρουν σιγά-σιγά να δηλητηριάσουν την σχέση σας.
Κανονικά όταν παρεκτρέπεται, θάπρεπε να την ρωτήσεις: " Τί συμβαίνει; Δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει ένταση " Σε κάθε της παρέμβαση μπορείς να της λες
"δίκιο έχεις, αλλά κάνω κι αυτό που θεωρώ κατά την άποψή μου, ότι είναι το καλύτερο για μας" Μια-δυό-τρεις θα καταλάβει ότι πρέπει να σέβεται τον άλλο.
Πάντως, στην σχέση σου με τον σύντροφό σου, αφήσε την διακριτικά απέξω, γιατί ούτε αυτός ευθύνεται, που η άλλη θέλει συνέχεια ν' ανακατεύεται,
ούτε αξίζει να γίνεται αυτό το άτομο, αιτία για να μαλώνετε εσείς. Και πιστεύω ότι δεν παίρνει θέση όταν είναι εκείνη μπροστά, γιατί
θεωρεί πως βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και μάλλον την λυπάται (είναι δηλ. και για λύπηση...) γι' αυτό και προτιμά μια πιό ουδέτερη στάση.
Ξέρει επίσης, ότι είσαι δυνατός χαρακτήρας και μπορείς να τα βγάλεις πέρα και μόνη σου μαζί της.
Μην πέφτεις λοιπόν στην παγίδα, να σου καθρεφτίζει τ' αρνητικά της συναισθήματα, γιατί η ζήλια είναι πολύ βασανιστικό συναίσθημα και
το γεγονός ότι διεκδικείς τώρα πλέον μια θέση στην οικογένειά της, είναι γι' αυτήν λόγος να υποφέρει.
Καλό θα ήταν να κουβεντιάσεις μαζί της, ό,τι σε ενοχλεί στη συμπεριφορά της και να την ρωτήσεις πως θα ένιωθε αν ήταν στη θέση σου και
της φερόσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που σου φέρεται αυτή! Δοκιμασέ το κι αυτό, μπορεί να πιάσει... διαφορετικά εφάρμοσε το "μακριά κι αγαπημένοι". :)
H πεθερα αργα και σταθερα, θα νικήσει.
Αφου ο άντρας ειανι αμέτοχος, δεν μπορεις να κανεις κατι, φυγε μια ώρα αρχίτερα να σώσεις την ψυχική σου ηρεμία. Αν θα σε ψάξει, αν τοτε θα προσπαθήσεις για κάτι, θα δειξει. Οσο μένεις, η ήττα σου πλησιάζει.
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας και το ενδιαφέρον σας!
Ίσως θα πρέπει να είμαι πιο επιτακτική στη συμπεριφορά μου απέναντί τους...
Είμαι πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος και δεν μου αρέσει να εμπλέκομαι σε καυγάδες αλλά μάλλον θα πρέπει να αλλάξω τακτική!
Χθες τηλεφώνησαν οι γονείς της για να δούνε τι κάνει η κόρη τους και το μόνο που ρωτούσαν είναι αν της φέρομαι καλά και αν την περιποιούμαι...
Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι λογική κατ'εμέ! Δεν είμαι υπηρέτρια ούτε κλόουν για να προσφέρω υπηρεσίες και θέαμα σε κανέναν...
Ο συντροφος σου δεν αντιδρα για δυο λογους κατ εμε: Ή εχει συνηθησει αυτη την συμπεριφορα, ή περιμενει απο εσενα να βγαλεις το φυδι απο την τρυπα. Όπως και να εχει για τα ματια μου το προβλημα το εχεις εσυ αρα και κακως περιμενεις απο τον συντροφο σου να παρει μερος. Δεν ειναι δικο του θεμα να ανακατευτει μεταξυ σας και ουτε ειναι κατι που εχει δημιουργησει εκεινος ετσι ωστε να αναλαβει τις ευθυνες του.
Απο εκει και περα, ο τροπος για να αντιμετοπισιες τετοιες φρικαλεες στιγμες, ειναι η διπλωματια. Μερικες σαν και αυτην την κοπελια υπαρχουν καθημερινα αναμεσα μας εισαι τυχερη που την εχεις μια στο τοσο. Αποψη μου για να την "καταπολεμησεις" θα πρεπει διπλωματικα να περιστρεφεις την συζητηση γυρω απο το ατομο της. Κανε τη συζητηση επικοδομιτικη. Δηλαδη: Εχεις δικιο για τα τριγλυκεριδια, δεν το ειχα σκεφτει! εσυ πως το εμαθες κατι τοσο σπουδαιο? για να δουμε τι θα σου πει.... Παραλληλα σερβιρεις στον αντρα σου την ποσοτητα και την ποιοτητα που εσυ επιθυμεις και η τυπισσα αν ειναι τοσο διαβασμενη και εχει να απαντησει για το θεμα, ρωτα κιαλλα!!! εξαλλου μπορει να εχεις οντως να μαθεις καινουρια πραγματα μεσα απο αυτη την συζητηση. Παραλληλα ο αγαπημενος σου θα εχει προλαβει να φαει!!
Χαχα... όντως αυτό που σου προτείνει η Άννα είναι μια πολύ καλή τακτική. Θεωρώ ότι αν κινηθείς προς την κατεύθυνση που προτείνουν η μαρκέλα και η Άννα, η κατάσταση ίσως βελτιωθεί, αλλά το βασικότερο είναι πως θα βελτιωθεί η δική σου διάθεση και η αίσθηση ελέγχου της όλης κατάστασης.