Συγνώμη, αλλά για μένα θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να σαρκαστώ και να επικρίνω τον άλλον. Δεν χρειάζομαι αυτό για να νιώσω οτι ο άλλος με σκέφτεται. Αν εσείς αισθάνεστε καλά και νομίζετε οτι βοηθάτε οκ τότε.
Printable View
Συγνώμη, αλλά για μένα θα ήταν το πιο εύκολο πράγμα να σαρκαστώ και να επικρίνω τον άλλον. Δεν χρειάζομαι αυτό για να νιώσω οτι ο άλλος με σκέφτεται. Αν εσείς αισθάνεστε καλά και νομίζετε οτι βοηθάτε οκ τότε.
το πρόβλημα ένα είναι...ότι ξέρω τα λάθη μου αλλα δεν μπορώ να αλλάξω τον χαρακτήρα μου απο μόνη μου...δεν μαρεσει η ζήλια αλλα το έχω.. :(
Αφού καταλαβαίνεις τα λάθη σου και τα παραδέχεσαι πιστεύω ότι αυτό είναι μια αρχή για να αλλάξεις.Είναι πιο εύκολα τα πράγματα όταν ξέρουμε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί και τι πρέπει να αλλάξουμε.
νομιζω η ζήλια ουτε γιατρεύεται ουτε μπορει να κανεις κατι για να το αποφύγεις και αυτο με βασανιζει περισσοτερο...γιατι είναι στοιχείο΄του χαρακτηρα .... και δεν φτιάχνετε
οταν εισαι τσιγκουνης εισαι
οταν εισαι ψευτης εισαι
οταν εισαι εγωιστης εισαι
οταν εισαι ζηλιαρα εισαι
τπτ δεν αλλαζει
:(
το προβλημα σου ειναι οτι προσπαθεις να παραμερισεις το βουνο της δυσκολιας σου, ενω αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να βρεις το κουραγιο να το ανεβεις.Quote:
Originally posted by kallia13
το πρόβλημα ένα είναι...ότι ξέρω τα λάθη μου αλλα δεν μπορώ να αλλάξω τον χαρακτήρα μου απο μόνη μου...δεν μαρεσει η ζήλια αλλα το έχω.. :(
Quote:
Originally posted by kallia13
νομιζω η ζήλια ουτε γιατρεύεται ουτε μπορει να κανεις κατι για να το αποφύγεις και αυτο με βασανιζει περισσοτερο...γιατι είναι στοιχείο΄του χαρακτηρα .... και δεν φτιάχνετε
οταν εισαι τσιγκουνης εισαι
οταν εισαι ψευτης εισαι
οταν εισαι εγωιστης εισαι
οταν εισαι ζηλιαρα εισαι
τπτ δεν αλλαζει
Συμφωνω, γμτ γιατι να ειναι ομως ετσι?
:(
παιδια, αν δεν θέλετε να τα αλλαξετε, φυσικα κ δεν θα τα αλλάξετε! αυτά, δεν αλλαζουν μόνα τους ως δια μαγειας....ουτε εμφανίστηκαν απο το πουθενα....όπως με κάποιο τρόπο ήρθαν κ με κάποιον άλλο τρόπο φεύγουν. Αλλά αν δεν θέλετε να κουνίσετε δαχτυλάκι, γιατί απλά έτσι έχετε βολευτεί (και η γκρινια ειναι ενα βόλεμα), ε τότε ΝΑΙ: τίποτα δεν αλλάζει....
την παρασκευη θα παω σπιτι της με τον αραβωνιαστικό μου για φαγητο και θα ειναι και ο φιλος της εκει και θα σας πω τι θα γινει
Η ζήλια είναι κάτι που θεραπεύεται με την ανάλογη αγωγή. Φτάνει να το θέλει κανείς. Πρέπει αρχικά να αγαπήσεις τον εαυτό σου , μετά τον άλλο, κ πρέπει αυτή η αγάπη να μην είναι κτητική. Με λίγα λόγια να αγαπάς ό,τι αγαπάει ο άλλος.Αυτό πρέπει νάναι αμφίδρομο κ να αποτελεί κοινό πόλο επαφής κ στόχο.Ψήγματα αποκλειστικότητας κ κτητικότητας πρέπει να καταστρέφονται πρίν εμφανιστούν.Δεν είναι εύκολο αλλά είναι κάτι εφικτό κ το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο συναίσθημα απόλυτης άνεσης και ελευθερίας. Προσπάθησε να το δοκιμάσεις.
Αν σε κάτι θα συνέβαλε η άποψή μου θα έλεγα πως η αποκλειστικότητα στον ιδιαίτερο σύντροφο που έχουμε επιλέξει για άνθρωπο της υπόλοιπης ζωής μας έχει νόημα να υπάρχει (για την ακρίβεια μάλλονδεν νοείται να μην υπάρχει ή να μη θέλουμε να μην υπάρχει) στον σεξουαλικό τομέα.Quote:
Originally posted by liberchild
Η ζήλια είναι κάτι που θεραπεύεται με την ανάλογη αγωγή. Φτάνει να το θέλει κανείς. Πρέπει αρχικά να αγαπήσεις τον εαυτό σου , μετά τον άλλο, κ πρέπει αυτή η αγάπη να μην είναι κτητική. Με λίγα λόγια να αγαπάς ό,τι αγαπάει ο άλλος.Αυτό πρέπει νάναι αμφίδρομο κ να αποτελεί κοινό πόλο επαφής κ στόχο.Ψήγματα αποκλειστικότητας κ κτητικότητας πρέπει να καταστρέφονται πρίν εμφανιστούν.Δεν είναι εύκολο αλλά είναι κάτι εφικτό κ το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο συναίσθημα απόλυτης άνεσης και ελευθερίας. Προσπάθησε να το δοκιμάσεις.
Kαι τι ακριβώς θα εξυπηρετούσε αυτή η αποκλειστικότητα ? ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό όν κ δεν αρκείται στην επιλογή ενός και μόνο συντρόφου.
η liber δεν νομίζω να αναφέρεται στον σεξουαλικο τομέα. Και η εκδήλωση της ζήλειας δεν έχει να κάνει σώνει κ καλά με την σεξουαλική αποκλειστικότητα. π.χ. βλέπει ένας αντρας μια γυναικα στο δρόμο. η κοπέλα του που ειναι εκει ζηλεύει έντονα,κάνει σκηνη, παρά το γεγονος ότι ξέρει πώς δεν προκειται να καταλήξουν ποτέ αυτοι οι 2 στο κρεββάτι. Γιατί ζηλεύει ομως?
Αναφέρομαι στην οποιουδήποτε είδους αποκλειστικότητα. Αυτή αποτελεί το χειρότερο δηλητήριο για τις ανθρώπινες σχέσεις.Ξεκινάω απο το απλο γεγονός οτι κανείς δεν αποτελεί κτήμα μας κ ποτέ δεν μπορεί να ισχύει το δια παντός. Αν επικεντρωθούμε σ αυτό τον πολύ απλο συλλογισμό, όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους.
Αυτό ακριβώς...ξέρω πολύ καλά ότι δεν πρόκειτε να κάνει ότιδήποτε περισσότερο....αλλά γιατί να κάτσει να βλέπει επίμονα μια κοπέλλα.....και να με αγνοα εμενά που είμαι εκει δίπλα του? εγω αυτού βρίσκω το φταίξιμο και όχι εμενα που ζηλεύω γιατί μου εδωσε το δικαιωμα να ζηλέψωQuote:
Originally posted by Sofia
η liber δεν νομίζω να αναφέρεται στον σεξουαλικο τομέα. Και η εκδήλωση της ζήλειας δεν έχει να κάνει σώνει κ καλά με την σεξουαλική αποκλειστικότητα. π.χ. βλέπει ένας αντρας μια γυναικα στο δρόμο. η κοπέλα του που ειναι εκει ζηλεύει έντονα,κάνει σκηνη, παρά το γεγονος ότι ξέρει πώς δεν προκειται να καταλήξουν ποτέ αυτοι οι 2 στο κρεββάτι. Γιατί ζηλεύει ομως?
Ti εννοεις επιμονα? Καρφωνεται με τις ωρες?
Αν ειναι ετσι αυτο ειναι προσβλητικο οταν συνοδευεις μια κοπελα και οχι μονο για αυτην αλλά και για τον ιδιο σου τον εαυτο ειναι προσβλητικο