Originally Posted by
marina38
Κατάλαβα... Είναι απογοητευτικά όλα αυτά, όμως είναι όντως πολύ φρέσκο το ξεκίνημα σου σαν επαγγελματίας. Ξέγραψε τα 'στηρίγματα' και δες εσύ με τη βοήθεια της τεχνολογίας, άλλων επαγγελματιών, δικτύωσης κλπ πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Δεν μου κάνουν καμία εντύπωση αυτά που διαβάζω για τους συγγενείς. Και μην νομίζεις ότι έχει να κάνει με την απειρία σου η απροθυμία να σε βοηθήσουν. Προσωπικά είμαι πάνω από 15 χρόνια επαγγελματίας κι αν περίμενα από τους συγγενείς, ακόοομα θα περίμενα. Βέβαια στη δική μου περίπτωση δεν εννοώ να τους αναλάβω, γιατί δεοντολογικά δεν επιτρέπεται. Αλλά ούτε καν να πούνε 'βρε Μαρίνα, μήπως μπορείς να μας συστήσεις κάποιο καλό συνάδελφό σου'...
Από την άλλη pinko μου, τώρα πια το θεωρώ πολύ καλό που δεν έχω καμία ανάμιξη με συγγενείς. Μπορεί στην αρχή να εκνευριζόμουν που τους έβλεπα να πηγαίνουν σε επαγγελματίες εντελώς αδιάφορους, χωρίς κατάρτιση, φραγκοφονιάδες κλπ, αλλά τώρα πλέον έχω συνειδητοποιήσει ότι το καλύτερο είναι να μην έχει κανείς επαγγελματικές συναλλαγές και συνεργασίες με τα σόγια (όπως και με τους φίλους, ως ένα βαθμό και ανάλογα την περίπτωση). Αν κάποιος είναι καλός επαγγελματίας και άνθρωπος, επιβεβαίωση παίρνει από πολλούς άλλους ανθρώπους και με πολλούς άλλους τρόπους. Προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ και δείχνω με κάθε ευκαιρία την εκτίμηση μου σε αυτούς τους κάποτε εντελώς άγνωστους μου, που με εμπιστεύτηκαν για σημαντικά πόστα, που μου έδωσαν άριστες συστάσεις, που μου έδωσαν κατεύθυνση, ενθάρρυνση, υποστήριξη.
Οπότε... άστους τους συγγενείς στις επιλογές τους, κακό δικό τους και πολύυυ καλό για εσένα τελικά, έστω κι αν τώρα δυσκολεύεσαι. Να είσαι βέβαιη ότι θα έχεις πολύ πιο θετικά αποτελέσματα, απλά βάλε και λίγο θετική σκέψη και δυναμισμό και από εμένα πάντως έχεις τις καλύτερες ευχές! :)