Originally Posted by
anyname
Εντάξει πάλι επικεντωνόμαστε στο της σχέσης και όχι στο ότι ο άνθρωπος αυτος έχει πρόβλημα συμπεριφοράς. Ότι φέρεται άσχημα σε άλλους ανθρώπους, ότι έχει ups and downs που πάνε στα άκρα, δηλαδή από την χαρά στην λύπη, από την αισιοδοξία στην απελπισία, από την διάθεση να κάνει πράγματα στην απόλυτη βαρεμάρα. Αυτό με έκανε να ανοίξω αυτό το θέμα εδώ και όχι αν η σχέση αυτή θα είχε μέλλον, τι θέλω εγώ από εκείνον, και τα λοιπά.
Το πρόβλημα μου δεν είναι το τι κάνουμε μεταξύ μας στα ερωτικά μας, το θέμα είναι ότι εγώ με αυτόν τον άνθρωπο επικοινωνώ κάθε μέρα, όλη μέρα και μου λέει διαρκώς όχι απλά την εκάστοτε διάθεση του, αλλά και πόσο προβληματισμένος είναι και ο ίδιος για αυτήν του την διάθεση.
Εγώ δεν μπορώ να τον βοηθήσω με άλλο τρόπο παρά να του δώσω μία συμβουλή ως προς το που πρέπει να απευθυνθεί, κάτι όμως που δεν το γνωρίζω με σιγουριά. Και αυτό ρωτάω. Που να απευθυνθούμε. Σε ενδοκρινολόγο, σε ψυχίατρο, σε κάποια συμβουλευτική υπηρεσία σε κάποια ομάδα αυτοβοήθειας.. Τι λένε αυτές οι συμπεριφορές, σε ποιο συμπέρασμα οδηγούν;;;
Δεν ζητάω διάγνωση.. Ζητάω να μάθω που μπορούμε να πάμε να πάρουμε μία διάγνωση. Μη πάμε π.χ σε έναν ψυχολόγο να μας λύσει το θέμα του θυροειδή του, και μη πάμε σε κάποιον ψυχαναλυτή για την συμπεριφορά αν τελικά πρόκειται για περίπτωση διπολικότητας. Νομίζω ότι το κάθε τι από αυτά που ανέφερα πιο πάνω έχει άλλη αιτιολογία, άλλη αντιμετώπιση και ανήκει στις αρμοδιότητες κάποια άλλης ειδικότητας.