Ας πούμε οτι ειμαι στα 300mg αυτή τη στιγμή....
Νομίζω πως σε λίγο παραπάνω απο ένα μήνα ήμουν οκ...οι πιο έντονες παρενεργειες που ειχα στην αρχή αν θυμάμαι καλά ήταν ζαλάδες και αρκετό σφίξιμο σε όλους τους μυς. Ειδικά το δευτερο ήταν παρα πολύ έντονο τις πρωινές ώρες και μου έπαιρνε περίπου 2-3 ώρες απο την στιγμή που ξυπνούσα για να έρθω κάπως στα ίσια μου. Μετά (και τώρα) δεν νιώθω τίποτα το ιδιαίτερο.
Καθότι είμαι αντιδραστικό στοιχείο όμως πειραματίστηκα αρκετά με τις δοσολογίες όλων των φαρμάκων που μου έδωσε κατα διαστήματα και μην ξέροντας το πως θα αντιδράσει ο οργανισμός σου ή και την καθημερινότητα σου δλδ να μην κάνεις το ίδιο. Έχω αρκετά ισχυρό οργανισμό γενικά και απο τις δοκιμές μου ξέρω πως τις παρενέργειες σε περίπτωση διακοπής του effexor τις ελέγχω σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό απο τον μέσο όρο αλλά θα σου έλεγα και πάλι να μην το κάνεις γιατί έχει αρκετά άσχημες παρενέργειες.
Γιαυτό δε θα σου πω ακριβώς το τι παρενέργειες είχε σε εμένα η απότομη διακοπή του γιατί ξέρω πως το πιο πιθανό ειναι να σου είναι πολύ πιο έντονα όλα και να βρεθείς προ εκπλήξεως.
Ζαλάδες, ίλιγγοι και "ηλεκτρισμοι" σε όλο το σώμα συνδιαστικά, ειδικά κιόλας ανάλογα με το πως ειναι η καθημερινότητα σου μπορεί να αποδειχθούν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Θα σου πω όμως το εξής τελείως ενημερωτικά...το effexor ανήκει προφανώς σε μια κατηγορία κατηγορία φαρμάκων με τα ίδια συστατικά. Ένα αντίστοιχο που είχα πάρει κάποια στιγμή καθως για κακή μου τύχη δεν βρήκα effexor αλλά το χρειαζόμουν, ήταν το Tudor (ίδιο γενόσημο) το οποίο με τον οργανισμό μου δεν δούλευε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά και μάλιστα τότε ήταν απλά σε 75mg ...
Γενικά όμως έχε υπόψη πως η κάθε ουσία επιρρεάζει διαφορετικά τον κάθε ένα μας. Ήξερα άτομο που απο τα 150mg του effexor δεν πήρε μια δόση στην ώρα της και την επόμενη μέρα δε μπορούσε να σταθεί όρθιος και εγώ ξέρω πως στα 300mg μπορώ να σκιππαρω τελείως 1-1.5 δόση και να μην έχω κανένα πρόβλημα.
Οπότε μην βασίζεσαι σε γνώμες άλλων πάνω στα χάπια...ούτε και στην δική μου. Να αναφέρεις στον γιατρό σου οτιδήποτε νιώθεις.