Γιάννη μου δεν συμφωνώ. Δεν συμφωνώ για την συγκεκριμένη περίπτωση, ότι ο 30ρης της ιστορίας μας 'ξέρει τι θέλει'. Αλλιώς, γενικά μιλώντας βεβαίως και πιστεύω πως σε κάποιες περιπτώσεις οι άνθρωποι νιώθουν, θέλουν και μπορούν να δεσμευτούν, να εξελίξουν τη σχέση τους, να αισθάνονται 'βέβαιοι ο ένας για τον άλλον', ακόμα και πολύ νωρίς (χρονικά) μετά τη γνωριμία τους.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, μιλάμε για δυο ανθρώπους που καταρχήν δεν πληρούν τη βασική προϋπόθεση: να νιώθουν βέβαιοι ο ένας για τον άλλον. Δεν αρκεί να θέλει ο 'γαμπρός', γιατί τη νύφη την βλέπω προβληματισμένη... Επίσης, τα αισθήματα κι ο ενθουσιασμός δεν είναι σε καμία περίπτωση ένδειξη σοβαρότητας. Ο άντρας αυτός, αν όντως σκέφτεται από τώρα τα γαμήλια εμβατήρια (γιατί υπάρχει κι η περίπτωση να τα λέει στην κοπέλα μόνο και μόνο για να κατευνάσει τα παράπονα της), είναι τουλάχιστον επιπόλαιος κι αιθεροβάμων. Δεν λέω, η έλξη, το σεξ, οι ευχάριστες στιγμές, είναι παράγοντες που φουντώνουν τον ενθουσιασμό, αλλά ας μη μιλάμε για ωριμότητα.... Πού είναι η ωριμότητα όταν επιλέγεις για σύντροφο ζωής μια 20χρονη κοπελίτσα που γνώρισες 'εκτός έδρας', έχετε ζήσει ελάχιστα πράγματα μαζί και βρίσκεται σε απόλυτα μεταβατική φάση (φοιτητικής) ζωής?? Δεν φτάνει Γιάννη μου να 'γουστάρεις' και να βαφτίζεις την επιθυμία σου για το μπουμπουκάκι 'ωριμότητα' και τάχα μου 'ξέρεις τι θέλεις'... Το να βιάζεσαι να προχωρήσεις σε μια τέτοια περίπτωση, δεν είναι 'αποτέλεσμα εμπειρίας', αντιθέτως αποτέλεσμα ανασφάλειας (να τάξω δέσμευση γιατί αλλιώς δεν με βλέπω καλά...) και φαντασίωσης παντοδυναμίας (αν κάνω τα πάντα να την έχω ευτυχισμένη, τότε θα μείνει μαζί μου και θα είμαστε καλά...).
Τώρα για τους γονείς του, δεν ξέρω τι ακριβώς ενοχλεί τη θεματοθέτρια, δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργεί μαζί τους, οπότε θα αναβάλλω την απάντηση για όταν δοθούν περισσότερες πληροφορίες, γιατί ήδη απάντησα γενικά κι υποθετικά στα υπόλοιπα.
Αυτό που λες για τις δικές σου επιλογές, θα δω βέβαια και τα πμ μήπως καταλάβω καλύτερα τι εννοείς, αλλά αν σου λένε να επιμείνεις όχι σε πράγματα που θέλεις, αλλά σε πράγματα που έως σήμερα δεν σου πολυάρεσαν, έχει μια λογική. Η λογική είναι να κάνεις πράγματα διαφορετικά από όσα συνήθιζες, να στρέψεις την προσοχή σου σε τομείς και άτομα που ως τώρα δεν ασχολήθηκες, να είσαι ανοιχτός στο να γνωρίζεις άτομα και καταστάσεις και να δίνεις χρόνο. Αυτό βοηθά πολύ στο να ανακαλύψεις και να αξιοποιήσεις πτυχές του εαυτού σου, να αποκτήσεις εμπειρία και μέτρο σύγκρισης, να είσαι ανοιχτός στο αναπάντεχο και το απρόβλεπτο. :)