Originally Posted by
marina38
κουκουβάγια κι εγώ θα συμφωνήσω με αυτά που έγραψε ο Αντρέας.
Για να το θεωρήσουμε 'πρόβλημα' γενικά, θα έπρεπε ή 1. να νιώθει άσχημα ο ίδιος με αυτή του τη συνήθεια (πχ ενοχές), ή 2. να βλάπτει τη δική σου ψυχοσωματική υγεία, πχ ζητώντας σου πιεστικά να αναπαράγετε δυσάρεστες ή επικίνδυνες πρακτικές, ή 3. να επηρεάζει την καθημερινή του ζωή, πχ να μην μένει χρόνος ή διάθεση για σεξ μεταξύ σας, να μην είναι συγκεντρωμένος κι αποδοτικός στη δουλειά του κλπ.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τέτοια θέματα, νομίζω πως μόνο μια χαλαρή αντιμετώπιση και ενδεχομένως και συζήτηση θα μπορούσε να βοηθήσει και τους δυο σας. Ώστε να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και να μην υπάρχουν ανώφελα άγχη.
Από την πλευρά σου, σκέψου τι ακριβώς σε ενοχλεί και γιατί, τι σκέψεις σου δημιουργεί, τι ενδεχομένως σε φοβίζει σε όλο αυτό.
Γιατί για σκέψου... αν πήγαινε για... ιστιοπλοϊα, αν έπαιρνε τα βουνά με το ποδήλατο, ή αν έπαιζε κάθε μέρα τένις, ή αν καθημερινά διάβαζε ιστοσελίδες για αυτοκίνητα και συνομιλούσε με άλλους πάνω σε αυτό, τι διαφορά θα είχε?
Δεν θέλω να πω ότι είναι ακριβώς το ίδιο όλα αυτά... αλλά τα αναφέρω σαν τροφή για σκέψη.