Originally Posted by
somebody89
Μυσπ δεν νομίζω πως ζηλεύεις με την κακή εννοια... Δηλαδή δεν νομίζω πως ζηλοφθονείς. Χαίρεσαι για τις φίλες σου και λες μακαρι να μουν στη θέση τους να είχα και εγώ παιδάκι. Αυτό συμβαίνει σε όλους μας, να θέλουμε κάποια πράγματα που έχουν άλλοι. Άλλωστε μη ξεχνάμε από τη φύση του ο άνθρωπος είναι έτσι, να θέλει συνεχως και κάτι. Αν δεν έχει την υγεία του θέλει μόνο την υγεία του. Μετά αν την βρει, θα ζητήσει πχ έναν σύντροφο, μετά ένα παιδί, μετά κάτι άλλο, σπίτι κλπ. Γενικά αν και νομίζει πως αν έρθει αυτό που ζητάει θα είναι πλήρης, δυστυχώς ποτέ δεν γεμίζει, πάντα ανικανοποίητος μένει. Το θέμα είναι να μπορεί να το ελέγξει. Να μην του γίνεται αυτός ο πόθος, πάθος (με την έννοια του οδυνηρού παθήματος που σε κάνει να υποφερεις ψυχολογικα). Δε νομίζω λοιπόν πως ζηλοφθονείς, δηλαδή ζηλευεις και σκεφτεσαι άσχημα πράγματα για τις φιλες σου που έχουν παιδιά, με την εννοια να χαρείς αν πάθουν κάτι τα παιδιά τους, να παρακαλάς να μην είναι η ζωή τους όπως την περιμένουν κλπ. Αν μου έλεγες κάτι τέτοιο, ναι θα σε έλεγα κακιά και ότι έχεις πρόβλημα. Όμως δεν το πιστεύω πως έχεις κακία για αυτές. Ακόμα και αν σου περασαν ενστικτωδώς λίγο από το μυαλό και κάποιες άσχημες σκέψεις. Συμβαίνουν αυτά. Μη ξεχνάς πάντως ότι είναι φίλες σου, οποτε αν πραγματικά είναι φιλες σου, η χαρά τους θα πρέπει να είναι διπλή χαρά για σενα. Και αυτές μπορεί να ζηλεύουν εσενα για κάτι που έχεις και δεν εχουν αυτές. Μη το ξεχνας αυτο.
Οσον αφορά το παιδι, τι θα σου προσφέρει εσενα σαν Μυσπ ένα παιδί; Γιατί το θες τοσο πολύ και μάλιστα τοσο νωρίς (γιατί είναι σχετικά νωρις, άσχετα απο το τι κανουν οι φιλες σου); Μήπως ένας λόγος που το θες τοσο πολύ είναι επειδή εχουν οι φίλες σου; Μηπως εαν δεν είχαν ούτε αυτές, θα το εβλεπες αλλιως το θεμα; Πάντως μπράβο σου που θέλεις τοσο πολύ να φέρεις παιδάκι στον κόσμο. Ομως δεν πρέπει να κοιτάς μόνο το τι θες εσύ αλλά και το αν μπορείς τη δεδομένη στιγμή να φέρεις ενα παιδι. Γιατί λες "Φοβαμαι μηπως οταν ολοκληρωσει τον στρατο το αγορι μου δεν βρει αμεσα δουλεια κ καθυστερησουμε πολυ να αποκτησουμε παιδι". Μα σκέψου το λογικά, τι είναι προτιμότερο να καθυστερήσετε παραπάνω ή να φέρετε στον κόσμο ένα παιδι που θα δυσκολευεστε να το μεγαλωσετε λόγω οικονομικής κρίσης; Δεν θα είναι άσχημο να θέλει το παιδί πράγματα και να μην έχετε να το πάρετε ούτε τα βασικά; Σκέψου το λιγο πιο σφαιρικά το θέμα. Εισαι πολύ νέα, μην αγχωνεσαι, όλα θα γίνουν την καταλληλη στιγμή. Πιστεύω πάντως πως το παιδί θα το ήθελες να το είχες ηδη και για το ότι φεύγει στρατό το αγόρι σου. Για να έχεις κάτι από αυτόν, να μην σου λείψει τοσο. Και στον ίδιο αλλωστε θα έλειπε ομως, μη το ξεχνας. Αν ναι πάντως, μη στεναχωριεσαι, 9 μήνες είναι θα περάσουν. Δεν είναι τίποτα. Αμα εχετε και κάποιο γνωστό μπορεί σύντομα να ρθει και στο μερος που μένετε και να διανυκτερεύει σπίτι. Το πιο σημαντικό πάντως ερώτημα ειναι αν είστε σιγουρα πολύ αγαπημενοι. Αν υπάρχει η φλογα, να ξες τίποτα δε προκειται να σας χωρισει και ολα θα ρθουν καποια στιγμη στην ωρα τους. Το λεω γιατι βλεπω συχνα κοπελες που τεκνοποιουν απο επιπολαιοτητα και μετα χωριζουν και το μεγαλυτερο κριμα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι για το ιδιο το παιδί που δε φταιει σε κατι.
Ευχομαι ολοψυχα πάντως ότι καλύτερο! Αισιοδοξία, ολα θα γινουν καποια στιγμη!