χιχιχιχιχι... http://www.youtube.com/watch?v=oByZnioCBsg
Printable View
χιχιχιχιχι... http://www.youtube.com/watch?v=oByZnioCBsg
Πολυ σοφα και απλα καποτε καποια μου ειπε -οταν σε θελει ενας ανθρωπος στην ζωη του απλα βρισκει και τον τροπο να σε κρατησει. Μπορει να μην σε πεισει ευκολα αλλα αν ειναι να το θες και εσυ θα γινει. Ολα τα αλλα ειναι μικρα ψιλα γραμματα που ναι μεν μας πονανε, μας απασχολουν, αλλα σε βαθος χρονου δεν αρκουν και δεν αγγιζουν.
Eνας τέτοιος που περιγράφεις είναι παρτάκιας...οπότε απλά ξεκόβουμε! τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο... δεν αξίζει!
Οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν, δίνεις και παίρνεις! όχι με τη συμφεροντολογική έννοια του όρου, σε καμία περίπτωση.
Όλοι έχουμε τέτοιες εμπειρίες σαν αυτές που περιγράφεις, δες τες σαν πυξίδα για να διακρίνεις τους φίλους από τους γνωστούς. Κανείς δεν σε εκμεταλλεύεται αν δεν του δώσεις το περιθώριο, τους φίλους μας τους δοκιμάζουμε και λίγο...
Να σε ρωτήσω.... γιατί την θεώρησες πολύ κοντινή φίλη και την είχες πολύ ψηλά? τί σου πρόσφερε?
Φιλε μου αντιμετωπιζω κ εγω το ιδιο προβλημα εχω τις φιλες μου κ το αγορι που ειναι λιγες κ μενουν κ ολες μακρυα πολυ ψηλα κ αδυνατω να κανω νεες φιλιες,Καταλαβαινω πως νιωθεις ειναι οτι εχεις ταλαιπωρηθει στο παρελθον γιαυτο εγινες πολυ εκλεκτικος κ εθεσες ορισμενα στανταρ,Προσθεου δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να κανουμε παρεα με ανθρωπους που δεν μας ικανοποιουν κ παρε αποφαση οτι δεν ειναι ολοι σε θεση να εκτιμησουνε την προσφορα σου,Αφοσιωσου στους ανθρωπους που πραγματικα σ αγαπανε
λες να φταιει η ανατροφη μου και γι'αυτο ?
κυνισμος ή ρεαλισμος ή οτι αλλο, πειτε το οπως θελετε, εμενα δε μ'απασχολουν οι λεξεις που χρησιμοποιει ο καθενας.
εκφραζω την ασχημη πλευρα της ζωης, οσο κι αν χαλαει τις ψευδαισθησεις ορισμενων (οπως ο νηματοθετης). η ζωη ειναι σκληρη, οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται.
δε διαφερουν και τοσο ομως οσα λεμε, απλα εγω βρισκω τους φιλους κατι παροδικο, οποτε δε μπαινω καν στη διαδικασια να ψαξω γι'αυτους, γιατι δε τους χρειαζομαι. βλεπωντας την εγωιστικη φυση του ανθρωπου, εννοειται οτι ουσιαστικα ειμαστε μονοι σ'αυτη τη ζωη.
ΚΕΝΟ , δεν ειμαι εις θεση να εκτιμησω τις πταει , αλλα θα συμφωνησω οτι η ζωη ειναι σκληρη , τπτ δεν χαριζεται , τπτ δεν διδεται δωρεαν , κ οντως η φυση του ανθτωπου ειναι εγωιστικη , καλα το λες . Απλως σε γουσταρω γιατι λες τα πραματα με τονομα τους .
ΥΓ εννοειται οτι ειμασστε μονοι σαυτη τη ζωη .
Γιατί Λένα στην αρχή ήταν όλα διαφορετικά. Ηταν πραγματικα διπλα μου. Η ετσι νομιζα εγώ. Ισως τα εκανε επειδή ήμουν κι εγω εκει γι αυτην. Μεχρι που κουραστηκε. Δεν αντεξε στο χρονο, οπως και οι περισσοτεροι... Γιατι παντα σε τοσες γνωριμιες βαζουμε συχνα ατομα πολυ ψηλα ωσπου διαπιστωνουμε οτι ηταν απλως ενας ενθουσιασμος μας και τελικα δεν ειναι ακριβως ετσι οπως μας δειξανε στην αρχη. Αυτο συνεβει και με αυτην. Μυσπ και εγω ετσι το βλέπω, λίγοι και καλοί...
Λίγοι και καλοί, απλώς με τους υπόλοιπους τι κάνουμε; Κρατάμε τα τυπικά ή ξεκόβουμε τελείως; Παλιότερα έκανα το 1ο, πλέον όποιος δεν είναι εδώ για μένα, τον ξεκοβω τελείως. Μιλάω για αυτούς που είμασταν κοντά παλιότερα και απομακρυνθήκανε. Όχι για κάποιους που έτσι και αλλιως ανεκαθεν ειχαμε απλως ενα γεια, δηλαδη ειμασταν γνωστοι...
Παράδειγμα: κάποιος φιλος σας υποτιθεται, που δεν σας στηριξε οταν το ειχατε αναγκη, δεν ηταν εκει για εσας, σας ξέχασε, σας προσπέρασε, πως φερεστε; Τον ξεκόβετε ή κρατατε τα τυπικα επειδή ήταν φίλος σας καλός καποτε και κατανοείτε ότι δεν μπορειτε μια ζωη να ειστε φιλοι οπως παλια, λογω αποστασης, διαφορετικων ενασχολησεων κλπ;
Αν δεν με στηριξει καποιος γνωστος, δε θα με νοιαξει ιδιαιτερα. Γνωστος είναι αλλωστε... Αν όμως το κανει φίλος καλός υποτιθεται, τότε θα μαι αυστηρος και θα τον ξεκοψω μια και καλη. Με λιγα λογια οσο πιο κοντινο θεωρω καποιον, τοσα περισσοτερα απαιτω και ειμαι πολυ αυστηρος σε αυτο. Ετσι ομως εχω φτασει σε σημειο να εχω ελαχιστους κοντινους ανθρωπους διπλα μου και δε ξερω και αυτοι μεχρι ποσο θα αντεξουν...
Κάποτε παρόλη την απογοήτευση κρατούσα τα τυπικά. Πλέον ξεκόβω τελείως και δεν φαντάζεσαι πόσο λυτρωμένη νιώθω που τους άφησα πίσω μου....
Φυσικά και όσο πιο καλός είναι ο φίλος απαιτείς και περισσότερα! Καλά κάνεις και έχεις ελάχιστους κοντινούς. Δεν είναι ανάγκη να είσαι της ποσότητας, αλλά της ποιότητας. ;)
Και που έχεις λίγους είσαι τυχερός. Τι να πούμε κι εμείς που δεν έχουμε ούτε έναν! Ούτε έναν όμως, χωρίς υπερβολή!
Επίσης, δεν είναι απαίσιο να προσπαθείς να δείξεις σε κάποιον την συμπάθειά σου, να προσπαθείς να είσαι εκεί για εκείνον, στα δύσκολα και όταν όλοι οι άλλοι τον πουλάνε και σε έχει ανάγκη, και στο τέλος να προτιμά τις ευτυχισμένες στιγμές του να τις περνά παρέα με αυτούς που κάποτε τον πούλησαν και αυτόν που του στάθηκε να τον βάζει στο περιθώριο; Βαρέθηκα να είμαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, απλά βαρέθηκα!! Βαρέθηκα! Τον εαυτούλη μου και μόνο από εδώ και μπρος και δεν θα ξαναπιεστώ για κανέναν!!!!