-
alexandros 77 ασυνείδητα ίσως.....συνειδητά ήταν μια κοσμοθεωρία που έχω φτιάξει γύρω από τον θάνατο και ότι μπροστά του δεν μένει τίποτα όρθιο (λεφτά, επιτυχία κλπ) πέρα από τις ανθρώπινες σχέσεις...άρα επαγγελματικά πρέπει να πας σε ανθρωπιστικό επάγγελμα και ως επί το πλείστον του ψυχολόγου ή του ψυχιάτρου.
Lena01 στην αρχή πριν ξεσπάσει είχα κακή διαθέση, αγχός, ψιλοεμμονές......Αλλά οκ παλευόταν......Όταν ξέσπασε έγινε όμως χαμός.......Είναι αυτό που λέει ένα πράγμα που νιώθεις ότι δεν έχει πάτο να φτάσει, ένα πηγάδι που έπεσες και δεν ξέρει που στο καλό είναι ο πάτος του. Φοβίες εντόνες, εμμονές, ξενύχταγα γιατί πχ υπήρχε η σχιζοφρένεια μέρες όλοκληρες γιατί έλεγα πόσο πολύ πόνο πόση ένταση μπορεί να βιώνει κάποιος, πόσο αδικό μπορεί να είναι......και δως του με ότι μου καρφωνόταν στο μυαλό και να λεώ γιατί να ναι έτσι; δεν περνούσε με τίποτα. Έχασα πάνω από 10 κιλα, είχα φτάσει σε ανορεξικό σημείο, χτύπαγε και καμιά κρίση πανικού, αλλά κυριώς έντονο αγχός γύρω από ιδέες μην πάθω κάτι εγώ ή οι αλλοί και πολύ πολύ πολύ θλίψη. Δεν ήμουνα αυτοκαταστροφική, αλλά ήθελα να πεθάνω στον ύπνο μου. Απλά αν έκανα κακό στον ευατό μου ήξερα ότι αυτοί που μ αγαπάνε θα αυτομαστιγώνονταν και πονούσαν πιο πολύ γι αυτό ευχόμουν τον φυσικό μου θάνατο......Ήταν πραγματικά τρομακτικό.....Δεν ξέρω πως ήταν για σένα....Αν θέλεις πες μου όπως και σε τι κατάσταση είσαι τώρα.....
Anna M. στην ουσία η ψυχοθεραπεία τι είναι ...να σε οδηγήσει κάποιος ώστε να δώσεις τις απαντήσεις σου. Υπάρχει κάνενας αλλός που ξέρει καλύτερα από σένα; Το να σε βάλει σε δρόμο είναι αλλό θέμα από το να μιλάει αυτός για σένα και να ορίζεται καθαρά από αυτόν πότε θα μιλήσεις εσύ για σένα. Όσον αφορά την μητέρα μου γι αυτό μου κάνε πιο μεγάλο κοντραστ η μάνα μου είναι στο εντελώς αλλό ακρό του αυταρχισμού (γιατί για μένα όλο αυτό είναι λίγο συμπεριφορά Bully), ελευθερία και πολύ εμπιστοσύνη το κακό είναι λίγη υπερπροστασια. Ασέ που η μάνα μου είναι πολύυυυυυυ καλός ανθρώπος. Η μάνα μου δεν θα μου έλεγε ποτέ δεν είσαι ενήλικας γιατί έβαλες φωτιά στο σπίτι(γιατί αυτό το ατύχημα προκάλεσα). Μου είπε μπράβο που δεν έριξα νερό γιατί δεν θα ζούσα αν έριχνα νερό στο λάδι....Και να σου πω και την αλήθεια ξύπνησα σήμερα και είπα το αξίζω και είμαι το ένα και είμαι το αλλό. Αλλά κατέληξα ότι όσο κακιά κι αν είμαι δεν το λες αυτό το πράγμα......Δεν το λες....Δεν ρωτάς: συγνώμη είναι ενήλικας κάποιος που αργεί στα ραντεβού του, που βάζει φωτιά στο σπίτι του, και που σκέφτεται κάποιον αλλόν ενώ είναι σε σχέση; Και να σημειώσω εδώ ότι είναι σχέση 8 χρόνων με απόστασή και έχω φθαρεί υπερβολικά πλέον και δεν έχω κάνει τίποτα ποτέ με κανέναν αλλόν όσο είμαι μαζί του. 8 χρόνια δεν με έχει ακουμπήσει αλλός αντράς και δεν θα έκανα κάτι όσο είμαι μαζί του.....
Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Για να είμαι ειλικρινής εκτονωθήκα αρκετά και βοήθησατε πολύ να το βάλω σε τάξη.....
-
η γνωση ειναι ενα δημιουργημα μιας ψυχικης αναγκης.. οταν η γνωση συναντησει το ενστικτο της επιβιωσης κ της αυτοσυντηρισης τοτε ο ανθρωπος αποκτα τεραστιες γνωσεις οσο τεραστια ειναι η αναγκη του για αυτο....
-
Όντως την ίδια εφαρμόγή έχει η τέχνη και κάθε πολιτισμική εκφράση....Κατευνάζει, συμφιλιώνει και κάνει υποφερτότερο το επέκεινα....Αλλά όχι πάντα, είναι θέμα αξιών και πολιτισμικού υποβάθρού τι θα επιλέξεις. Η στροφή αλλώστε στην θρησκεία εξυπηρετεί καλύτερα απ όλα τα αλλά.
-
οπως κ η διανοηση ειναι δημιουργημα της βλακειας το γιατι ειναι πολυ απλο οταν καπιος δεν νιοθει χαζος δε προκειται να κανει τη παραμικρη προσπαθεια να μορφοθει κ να εξελιχτει.. γιατι να κουραστει ενω πιστευει οτι ειναι ηδη εξυπνος? ειναι σα να λες σε εναν που εχει χορτασει απο το πολυ φαι αν θελει να φαει κ αλλο