-
Σίγουρα θέλουν το καλό μου όπως και σίγουρα θα αντιδράσουν. Κι εγώ, επειδή είναι η πρώτη φορά που θα κάτσω να τους μιλήσω για ένα τέτοιο θέμα είμαι σίγουρη ότι θα τρέμω μέχρι να δω την κατάληξη. Θέλω πραγματικά να τελειώσει αυτό το άγχος, να έρθουν όλα να δέσουν και για πρώτη φορά στη ζωή μου να περνάω καλά με το αγόρι μου χωρίς να με νοιάζει τι ώρα θα γυρίσω, χωρίς να περιπλανιόμαστε κάθε μέρα αναρωτώμενοι τι θα κάνουμε. Να έχουμε το χώρο μας! Ουφ.. Τώρα λείπω για δουλειά. Με το που γυρίσω στην πόλη μου μεθαύριο, θα τους πω ότι θέλω να μιλήσουμε.. Και θα τους τα πω όλα από την αρχή. Ότι εγώ δεν τους είπα τίποτα ότι ψάχναμε σπίτι γιατί φοβόμουν την αντίδρασή τους, αλλά τελικά το σκέφτηκα και είδα ότι θέλω να μείνω με το αγόρι μου και ότι θέλω να είναι χαρούμενοι που η κόρη τους κάνει αυτό που θέλει. Θα τους πω ότι με τη δουλειά τα έξοδά μας βγαίνουν και δεν θα τους επιβαρύνουμε. Θα τους καλέσω κιόλας όταν το σπίτι είναι έτοιμο. Ε?
-
Τωρα για αρχη δε θα τους πεις οτι την τριτη φευγω, θα τους πεις οτι με το παλικαρι σκεφτομαστε να μεινουμε μαζι και να προχωρησουμε. Ετσι θα δεις τις πρωτες αντιδρασεις. παρε πρωτα τη μαμα και μετα το μπαμπα. Σου ξαναλεω, δε θα πεις οτι την τριτη φευγεις, θα πεις οτι λεμε να προχωρησουμε και ψαχνει για σπιτι το παλικαρι. Πιο μετα πες οτι βρηκε σπιτι κλπ. Σταδιακα δηλαδη, αμα δεν πας απο τριτη να μεινεις μονιμα δε θα παθει τιποτα ο φιλος σου. Δωσε λιγο χρονο και στους γονεις να προσαρμοστουνε. Για γαμο ποτε το βλεπεις?
-
Στη μαμά μου ήδη είπα ότι βρήκε σπίτι κι ότι θα πηγαίνω πού και πού. Το θέμα είναι ότι της είπα ψέματα κατά κάποιο τρόπο.. Δεν "βρήκε" σπίτι. "Βρήκαμε". Αυτό πρέπει να μπαλώσω και ίσως γι' αυτό θα τους πάρω και τους δύο να μιλήσουμε όλοι μαζί. Για γάμο το βλέπω όταν θελήσω να κάνω οικογένεια :D
-
-
Τίποτα. Της είπα τιμή ενοικίου. Πληροφορίες για το σπίτι κλπ. Και της είπα ο δικός μου σκέφτεται να το πάρει.. Και μου λέει Ξέρω γω? Νοικιάστε το.. Αυτό. Μετά σε κάποια φάση λέει θα μένει μόνος του ή μαζί σου? και λέω θα πηγαίνω κι εγώ..... Αυτό. Απ' έξω-απ' έξω το 'φερα.. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το χειριστώ.. Πάντα το 'κανα αυτό το λάθος. Αντί να τους το πω μια και καλή το γυροφέρνω και στο τέλος βγαίνω και χαζή.
-
Βρε κοπελια , αφου οι δικοι σου δεν φαινονται αρνητικοι που ακριβως κολλας???????
-
Οχι, καλυτερα που το πας βημα βημα. Αρα δε σου ειπε τιποτα κακο ή αρνητικο που της ειπες οτι θα πηγαινεις. Την τριτη λοιπον μη πας μονιμα. Ξεκινα την πρωτη μερα και πηγαινε πολλες ωρες. Μετα αλλη φορα πες θα μεινω βραδυ. Μετα μεινε τριημερα κλπ. Ομως να κανεις συγκατοικηση απο τωρα και να ειναι ο γαμος τοσο αοριστα στο μυαλο σου ειναι κατι που δε μ αρεσει. Εγω βεβαια ειμαι και παραδοσιακος αντρας, αλλα δεν τα θελει και η εκκλησια μας αυτα. Εσυ δεν ξερω μπορει να μην πολυπιστευεις, αλλα θα θελα να το σκεφτεις σοβαρα.
-
Ο μπαμπάς μου από την άλλη δεν ξέρει τίποτα για τις σκέψεις για σπίτι. Και είναι αυτός για τον οποίο αγχώνομαι περισσότερο.
-
Για μένα ο γάμος είναι κάτι τυπικό.. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει αν ακόμα δεν είσαι έτοιμος για οικογένεια. Αυτό θα γίνει σε δύο-τρία χρόνια, που θα είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι και θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μιας κανονικής οικογένειας με παιδιά.. Αυτό.
-
Νταξει, εδω εχουμε διασταση αποψεων, για μενα δεν ειναι κατι τυπικο ο γαμος, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας. Παντως οταν εχεις νεα γραψε να μαθουμε πως το πηρε ο μπαμπας και πως παει η συγκατοικηση.
-
...συμφωνώ με κεράσι :Ρ
Πήγαινετο σιγά-σιγά, αν και απ όσο έχεις περιγράψει τους γονείς σου δε βλέπω να έχεις σοβαρό πρόβλημα.
Πιο πολύ νομίζω πως αγχώνεσαι εσύ για αυτό το νέο βήμα, παρά εκείνοι :Ρ
-
εγώ παντως διαφωνώ με το κερασι. και ξερω πως θα διαφωνησουν πολλοι με μενα. Αλλά εγώ στη θέση σου θα το'λεγα χύμα. "Ξερετε κάτι γονεις? Απο τη τρίτη εγώ και το αγόρι μου θα μένουμε μαζί." Πραγματικά θα σου φύγει μεγάλο βάρος.
Δε ξέρω γιατί τους φοβάσαι, αλλά μη ρίχνεις όλο το βάρος πάνω σου.
Κανένα παιδί που μεγάλωσε υπο το φόβο να πει απλά την άποψή του δεν είναι καθαρά δικής του ανασφάλειας όπως λες εσύ. Δε φταίει μόνο η ανασφάλειά σου αλλά και οι γονείς σου που περιμένουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα απο εσένα!
Άμα το πάς "λάου-λάου" όλο αυτό το καιρό μεχρι να το μαθουν θα είσαι μέσα στο άγχος και όλα εσύ θα τα τραβάς! Πες το μια και καλή να τελειώνουν τα πράγματα.
Δε καταλαβα κάνεις κανενα εγκλημα? Πας να μεινεις με τον συντροφό σου. Καιρός να το χωνεψουν. Απο τη στιγμή που δεν εχουν και πρόβλημα με το αγόρι σου τοτε ακομη καλυτερα, δε θα τους πέσει και τόσο βαρύ.
Τωρα εσύ κανεις ότι θέλεις, εγώ απλα αυτα τα λέω για το δικό σου καλό (και ώς πρώην παθούσα) και γιατί είναι δικαίωμά σου να κανεις ότι θέλεις πλέον χωρίς την εγκριση των γονιων σου.
-
Παντως η εκκλησια μας δεν τα δεχεται αυτα, αλλα και στατιστικα οι ερευνες δειχνουν οτι οσοι συγκατοικησαν στο τελος γινονται μαλλια κουβαρια.
-
η εκκλησια κερασακι λέει μπαρούφες για να παίρνει χρήματα. και οι ερευνες μαλακιες λενε.
-
Ποια χρηματα εννοεις? Επειδη πανε ολοι και στολιζουνε την εκκλησια με μπαλονια και κανουνε τρικουβερτα γλεντια με 300 ατομα? Αυτα δε στα επιβαλλει η εκκλησια. Τον παπα πληρωνεις και τους ψαλτες, απο κει και περα θες και τα κανεις. Δεν ξερω, εγω στην αρχη νομιζα οτι η κοπελα σκεφτεται για σοβαρα, οτι σκεφτεται το γαμο, να κανει παιδια κλπ ενω η ιδια ειναι στο φλου. Αυτα δε μ αρεσουνε και δε τα εγκρινει και η εκκλησια μας γιατι ποιος ξερει τι θα γινεται εκει μεσα τοσο καιρο...Νταξει εγω ειμαι και παραδοσιακο κερασι, μπορει η κοπελα να εχει αλλο μυαλο σαν πιο νεα. Oυτως η αλλως εισαστε μαζι απ το γυμνασιο, τωρα θα τον εμαθεις? Τι περιμενεις? Γιατι δε θες να δεσμευτεις ενωπιον θεου και ανθρωπων, να παρεις την ευλογια του θεου και να κανεις τα παιδακια σου που ειναι ευτυχια?