Originally Posted by
Kortha
Όλοι εσείς που ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει Θεός, τι κάθεστε και δεν πάτε να ληστέψετε καμιά τράπεζα, να ζήσετε σαν βασιλιάδες βουτηγμένοι στη λαγνεία όσο ζείτε; Αφού σίγουρα θα πεθάνετε και θα πάψετε να ζείτε, όλη η ύπαρξη σας θα χαθεί, η συνείδηση θα σβήσει, γιατί δεν ευχαριστιέστε τη ζωή τώρα στον υπέρμετρο βαθμό;
Λέει ένας ήρωας του Ντοστογιέβσκη πως για να διατηρηθεί η αρμονία και ο πολιτισμός στον κόσμο, για να αποφύγουμε το χάος, πρέπει να εφεύρουμε το Θεό και ας μην υπάρχει. Ξέρετε κάτι όμως; Υπάρχει.
Σας φαίνεται παράλογη η ιδέα του να υπάρχει μια ανώτερη δύναμη; Δείτε λίγο τον παραλογισμό γύρω σας. Όλο αληθινό είναι το γεγονός ότι ζούμε σε μια γιγάντια σφαίρα στη μέση ενός μαύρου κενού, άλλο τόσο αληθινό είναι το ότι υπάρχει Θεός. Ο καθένας ας φερθεί υπεύθυνα για τη φροντίδα της ψυχής του.
Ο Θεός είναι ΑΓΆΠΗ. Έχει κανένας καμιά ιερότερη και αγαθότερη αξία να αντιπροτείνει, ώστε να ξεπεράσει στο περιεχόμενο την αγάπη; Δε νομίζω..
Όλα αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις, και όχι δεν ανήκω σε καμία οργάνωση, δε έχω σκοπό να προσηλυτίσω, ούτε να προσβάλω κανένα, σε περίπτωση που το ευεπηρέαστο μυαλό μας δίνει αυτή την εντύπωση διαβάζοντας κάτι τέτοιο.