Originally Posted by
Lena01
Mαρίνα μου ήταν εξαιρετικά παρεμβατικό. Και ναι δυσκολεύομαι πάρα πολύ να βάλω όρια από μόνη μου στο πρόγραμμα μου που σπάνια τηρώ 100%, να πειθαρχήσω στις υποχρεώσεις μου, να διαχειριστώ το χρόνο μου, να μαζέψω τα αρνητικά συναισθήματα και τις ενοχές που νιώθω μετά επειδή δεν ανταποκρίνομαι...
Κοίτα, σε εντολές ανωτέρων συμμορφώνομαι, πχ εργοδότες, καθηγητές. Το πρόβλημα μου ανακύπτει όταν είναι να λειτουργήσω μόνη μου, δεν παίρνω μπρος.
Έχω καταλήξει να κρατάω ημερολόγιο για τα πάντα, από τη διατροφή και τις δουλειές του σπιτιού μέχρι τα ψώνια και τα τηλεφωνήματα που πρέπει να κάνω, για να με μαζέψω...
Σε μη παρεμβατικό πλαίσιο νιώθω σαν το ψάρι έξω από το νερό, μου έχουν πει ότι δείχνω χαμένη στον κόσμο μου ενώ προσπαθώ να είμαι άνετη. Και μετά νιώθω υποχρεωμένη να απολογηθώ κιόλας που δίνω την εντύπωση της απόλυτης αποστασιοποίησης και αδιαφορίας.
Στο ερώτημα σου συζητήσατε καθόλου τη δυσκολία σου στο να λες 'όχι', να κάνεις αυτά που θέλεις, να φτιάχνεις το δικό σου πρόγραμμα, ώστε να μην καταφεύγεις σε passive aggressive συμπεριφορές (πχ τη δυσαρέσκεια και την αντικοινωνικότητα)? , από όσο θυμάμαι γιατί έχει περάσει ένας χρόνος, όχι!
αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα εδώ είναι ότι δίνω την εντύπωση ότι είμαι πολύ δυναμική, αποφασιστική, διεκδικητική, με πρωτοβουλίες, ενδιαφέροντα, και τέλος πάντων, αυτή η παθητικοεπιθετική συμπεριφορά μου καλύπτεται εκ πρώτης όψεως.