Originally Posted by
stefamw
Απο ξενα forum κοινωνικης φοβιας κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα. Ειναι μια παθηση η οποια χρηζει φαρμακευτικης αγωγης. Βεβαια, οπως ειπες και συ οι παρενεργειες ειναι αρκετες, και εμφανιζονται κατευθειαν με την εναρξη της θεραπειας. Τα SSRI εχουν πιο γρηγορη δραση με τις λιγοτερες ανεπιθυμητες ενεργειες, ενω τα ΜΑΟΙ ακομα καλυτερη αλλα μπορει να χρειαστουν εως και 2 μηνες για να δεις αποτελεσματα ενω ειναι και πιο επικινδυνα. (Λογω αλληλεπιδρασης με τροφες που περιεχουν τυροσινη).
Ακομα και αν δεν σκοπευεις να τα χρησιμοποιησεις για μεγαλο χρονικο διαστημα, αν καταφερεις και νιωσεις ηρεμη με τα φαρμακα σε καταστασεις που σου προκαλουν αγχος, πιστευει οτι και μετα το περας τη φαρμακευτικης αγωγης θα αισθανεσαι πιο ανετα, σκεπτομενη το ποσο χαλαρη ησουν και ποσο καλα μπορουσες να αποδωσεις. Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, πως πιστευω δηλαδη οτι μπορει να ειναι, γιατι δεν τα εχω δοκιμασει ποτε ωστε να πω πως ειναι οταν τα παιρνεις και πως εισαι μετα.
Ο ψυχολογος εχει ως σκοπο να σε φερει αντιμετωπο με το προβλημα ωστε να το ξεπερασεις. Σε ψυχολογο δεν πηγα, αλλα ετυχε να διαβασω project μπροστα σε γεματη αιθουσα στη σχολη μου, ετυχε να γραψω σε πινακα, ετυχε στο ξενοδοχειο που δουλευω να μιλησω μπροστα σε 60 τουριστες (δουλευοντας ως ρεσεψιονιστ, δουλεια απαγορευτικη για καποιον με κφ), εχει τυχει σε εκπαιδευτικη επισκεψη να "κολλησω" κατα καποιο τροπο διπλα απο τον υπευθυνο που μιλαει του εκαστοτε ιδρυματος και να με βλεπει ολη η σχολη. Ποτε δεν ειδα καμια βελτιωση μετα απ'ολα αυτα. Μονο χειροτερα.
Εχω παθολογικα συμπτωματα οπως ταχυπαλμια, τρεμουλο στα χερια, αγχος που καμια φορα με κανει να φοβαμαι να κοιταξω δεξια και αριστερα, μπορει να αρχισουν τρομερα σαρδαμ αναλογα με το ποσο αγχωμενος ειμαι και το πιο κλασσικο να αρχισω να πεταω βλακειες οταν υπαρχουν αυτα τα μεγαλα και αβολα κενα ησυχιας που παρεμβαλονται αναμεσα στις συζητησεις, πιστευοντας πως δεν γινομαι αρεστος εαν δεν μιλησω. Ολα αυτα δε νομιζω πως θεραπευονται απλα με μερικες επισκεψεις στους ψυχολογους.