Originally Posted by
SpyroKo
Πάνο, πήγαινε σε κάποιον ειδικό για αυτο... Το είχα και εγω το προβλημα αυτο.. Για μηνες κοιμομουνα το πρωι και ξυπναγα απογευμα παρολες τις προσπαθειες μου να κοιμαμαι σαν ανθρωπος. Το προβλημα πως το βιολογικο σου ρολοι εχει ξεκουρδιστει... Εγω το εφτιαξα μονος μου.. Αν και ακομα κοιμαμαι στις 2 την νυχτα αλλα τουλαχιστον ειναι καλλιτερα. Υπαρχει ενας τροπος με την ωρα του φαγητου που μπορεις να το αλλαξεις το οποιο δουλεψε για μενα. Απλα δεν πρεπει να φας 12-16 ωρες πριν απο την ωρα που θελεις να ξυπνησεις. Για παραδειγμα, τωρα κοιμασαι στις 12 το μεσημερι ας πουμε και ξυπνας στις 6 με 7 το απογευμα. Βαλε το ξυπνητηρι σου να ξυπνησεις στις 4 αντι για τις 6 αυτο τωρα αναλογα και με το ποτε εσυ κοιμασαι και ξυπνας γιατι δεν το διευκρινιζεις. Πρεπει ομως να εχεις φαει ενα υγειηνο γευμα 12-16 ωρες πριν τις 4. Για καποιο λογο θα δεις πως την επομενη μερα θα σε πιασει ο υπνος 2 ωρες νωριτερα απ οτι συνηθως. Συνεχιζε να το κανεις αυτο και μετα βαλε το ξυπνητηρι σου στις 2 αλλα οπως ειπα και πριν πρεπει να φας 12-16 ωρες πριν τις 2. Ετσι και παλι θα δεις πως θα σε πιασει ο υπνος 2 ωρες νωριτερα απ οταν κοιμοσουνα. Αμα το κανεις αυτο καθημερινα μεσα σε 1μιση βδομαδα θα δεις πως το βιολογικο σου ρολοι θα επανελθει. Πραγματικα σε νιωθω, για μηνες ημουνα σε αυτη την κατασταση και με αυτο το τρικ μπορεσα και επανηλθα.
Επισεις αμα εξασκεισαι κατα την μερα μεχρι να νιωσεις κουρασμενος βοηθαει παρα πολυ. Επισεις δοκιμασε τροφες που αυξανουν την μελατονινη οπως μουστάρδα, μούρα goji,
αμύγδαλα, ηλιόσποροι, κάρδαμο, μάραθο, κόλιανδρο και τα κεράσια. Δοκιμασε να πιεις ενα ζεστο ποτηρι γαλα πριν πεσεις για υπνο. Σου ευχομαι καλη τυχη, δεν ειναι ευκολο το ξερω... προσπαθησε οσο μπορεις να αποφυγεις τα φαρμακα και τα ηρεμιστικα... Για να το καταπολεμισεις μια και καλη πρεπει να γινει φυσιολογικα.! Αμα καπνιζεις οσο μπορεις να μην καπνιζεις πριν κοιμηθεις γιατι το τσιγαρο σε κραταει ξυπνιο.