Originally Posted by
lili25
Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας. Ειμαι σε ειδικο εδω κ 2 χρονια (ψυχαναλυτη) και με αυτα που εβγαλα απο μεσα μου επεσα σε τεραστια μαυριλα. Συνειδητοποιησα το πως εφτασα ως εδω (δηλ λαθη γονεων, τραυματα παιδικης ηλικιας) γι' αυτο φαινεται να τα αναλυω λιγο παραπανω. Η διαδικασια αυτη με γυρισε στο παρελθον χωρις να μου δινει διεξοδο στο παρον. Ο πονος μεσα μου διπλασιαστηκε κ η κοινωνικη μου ζωη εξαφανιστηκε. Ξερω οτι εγω θα πρεπει να δρασω για να ξεφυγω απο αυτο που ζω. Το νιωθω ομως τοσο δυσκολο... Αισθανομαι τοσο αδυναμη, μικρη, ανυπερασπιστη κ φοβισμενη.. Εδω κ 7 χρονια εχω κρισεις πανικου, τα δε τελευταια 2 σε αφορητη κατασταση. Για τουλαχιστον 5 χρονια λοιπον πηγαινα κοντρα. Δε με ενοιαζε που τις παθαινα, εγω συνεχιζα την κανονικη μου ζωη. Ειπα λοιπον να σταματησω τα παντα, να ασχοληθω με τον εαυτο μου (να παω σε ειδικο δηλ) και να ακουσω τι μου λεει η ψυχη μου. Τωρα ομως νιωθω οτι παγιδευτηκα εντελως. Εχω πιασει πατο. χρειαζομαι τεραστια δυναμη για να σηκωθω κ δεν την βρισκω μεσα μου.
Τα λογια σας μου δινουν κουραγιο κ με βοηθουν. Δε θελω να πεταω καμια μερα απο τη ζωη μου, αλλα νιωθω τοσο εγκλωβισμενη.. Αδυνατω να δρασω..Καποιες μερες ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα, αλλα αν εστω κ μια νιωσω τα συμπτωματα απογοητευομαι κ χανομαι σε ενα φαυλο μαυρο κυκλο. Προσπαθω να αλλαξω τον τροπο που βλεπω τα πραγματα, δηλαδη να μετατρεπω τις αρνητικες μου σκεψεις σε θετικες, να ειμαι πιο αισιοδοξη αλλα δεν τα καταφερνω. Ωρες ωρες φτανω στα ορια μου κ σκεφτομαι οτι δεν αντεχω αλλο.
Ξερω οτι ειναι ενας δυσκολος αγωνας κ θελει προσπαθεια κ δυναμη αλλα δεν εχω ουτε μια διεξοδο, λιγο φως για να κρατηθω, να στηριχτω εκει και να παρω λιγη δυναμη.
Σκεφτηκα να παω σε δραστηριοτητες του δημου ομαδικες (γιατι απο οικονομικα καμια ευχερεια για γυμναστηρια επι πληρωμη) αλλα ακομη κ στην αρχη που πρεπει να παω μονη μου κ να αρχισω εκει να μιλαω με κανεναν ανθρωπο μου φαινεται ανυπερβλητα δυσκολο.
Ευχαριστω για το χρονο σας μεσα απο την καρδια μου. Ενιωσα για λιγο οτι δεν ειμαι μονη. Μακαρι καποια στιγμη κ μια δικια μου συμβουλη να σας φανει εστω κ λιγο χρησιμη ή επιβοηθητικη. Νομιζω το κλειδι για ολα η τουλαχιστον τα περισσοτερα ειναι η αγαπη..