Φωτεινή εγώ πάλι θα σου γράψω την αρνητική πλευρά,
αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες από την ημέρα που έχασα τον άντρα μου ,νομίζω ότι είναι το
πιο ανυπόφορο ,σκοτεινό και κενό διάστημα της ζωής μου ,έχω μια κόρη που μας ¨ενώνει ¨ όπως λες
και εσύ ,6χρονών.Ο μπαμπάς της δεν ήταν στα γενέθλια της (που ήταν την ίδια μέρα με την γιορτή του Πρωτοχρονιά.)
δεν ήταν στα δικά μου γενέθλια (στις σαράντα μέρες από το χάσιμο του)
δεν πρόλαβε να την δεί να διαβάζει και να γράφει και εκείνη έχει τόσο θυμό μέσα της που μπορεί να
σπάσει ακόμα και τα τζάμια με τις κραυγές της,.
Έφτασαν κάποιες μέρες που θα ήθελα να ήμουν μόνη,να μπορούσα να τον είχα ακολουθήσει ή έστω να βίωνα την θλίψη χωρίς αναγκαστικούς περιορισμούς για το παιδί μου. Θεωρώ ότι αυτό που κάνεις με την βοήθεια στο μικρό ¨ίδρυμα¨ που έχεις φτιάξει είναι υπέροχο και για την ώρα θα σου πρότεινα να παραμείνεις σε αυτό.
Βέβαια δεν είσαι στην Ελλάδα οπού οι μονογονεϊκές οικογένειες τιμωρούνται- γιατι εγώ έτσι νοιώθω -
και ίσως εκει που βρίσκεσαι τα πράγματα είναι πιο εύκολα , πάντως εδώ είναι πολύ δύσκολο να επιβιώνει κάποιος μόνος με ένα
ανήλικο παιδί .Φαντάσου ότι πια δεν θα είσαι εσύ η Φωτεινή σαν οντότητα αφού κάποια μικρή ψυχούλα θα εξαρτάται από εσένα και εσύ θα χαθείς για να μπορέσεις να προσφέρεις αυτή την αγάπη που θα χρειάζεται ένα παιδί , ανιδιοτελή με ολη την παρουσία σου .
Επειδή πιστέυω ότι ο χαμός του συντρόφου δεν μπορεί να ξεχαστεί μέσα σε δύο χρόνια θα σου προτεινα να διαχειριστείς πρώτα αυτό το κομμάτι και όταν θα νοιώθεις πιο ανάλαφρη από αυτό νομίζω ότι τα υπόλοιπα θα έρθουν.....