Μπράβο Ntoubroutza! Συνέχισε έτσι, μόνο να προσέξεις γιατί ακόμη είναι νωρίς. Σε κάποια φάση που μπορεί να νιώθεις άνετος και σίγουρος ότι το έχεις ξεπεράσει, μην πάρεις κανένα. Συνήθως υπό την επήρεια ποτού συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Όσο για το πώς το έκοψα εγώ, επειδή ρωτάει το mnimonio, εγώ ήθελα να το κόψω και έψαχνα κάποιον τρόπο, κάποια βοήθεια.
Μου μίλησαν για ένα βιβλίο του Allen Carr "Ο εύκολος τρόπος για να κόψετε το κάπνισμα", με το οποίο το είχαν κόψει αρκετά άτομα. Το αγόρασα και το διάβασα σε ένα απόγευμα. Από τότε (κοντά 10 χρόνια) δεν έχω ξανακαπνίσει.
Να συμπληρώσω στα άμεσα οφέλη που παρατήρησα σε μένα είναι τα εξής.
Δεν έχω ξαναβήξει από τότε που το έκοψα. Και στις ελάχιστες φορές που αρρώστησα κάπως, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το λαιμό, μόνο λίγο συνάχι.
Δε νιώθω το ίδιο κουρασμένη μετά από ξενύχτι και ποτό.
Η αντοχή φυσικά έχει αυξηθεί. Επειδή καθημερινά ανεβοκατεβαίνω πολλές φορές τη σκάλα, εντός σπιτιού, είδα διαφορά από τις πρώτες μέρες που το έκοψα. Δεν λαχανιάζω πλέον.
Η γεύση και η όσφρηση έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που να μπορώ να απολαμβάνω τα πάντα καλύτερα. Για παράδειγμα, αν κάπνιζα ακόμη θα είχα στερηθεί τη δυνατότητα να δοκιμάζω και να γεύομαι με όλες μου τις αισθήσεις υπέροχα κρασιά.
Δεν βρωμοκοπάω τσιγαρίλα. Σκεφτόμουν πόσο αστείο είναι να ντύνεσαι, να στολίζεσαι, να βάζεις τα αρώματά σου και με το που κάνεις ένα τσιγάρο να βρωμάς σαν άπλυτο τασάκι σε κάποιον που δεν καπνίζει.
Βεβαίως δεν συζητάμε για τα άλλα προβλήματα υγείας, σοβαρά και λιγότερο σοβαρά τα οποία προκαλεί ή επιδεινώνει το τσιγάρο.
Όπως και να έχει, γερνάς πιο γρήγορα -και φαίνεται- όταν καπνίζεις.