Και μερικές ακόμα λεπτομέρειες που με κάνουν να πιστεύω οτι είναι αποτέλεσμα ψυχολογικής πίεσης όλη αυτή η συμπεριφορά:
Στη δουλειά της συμπεριφέρονται χυδαία, πέφτει βρίσιμο και σεξιστικά σχόλια, η ίδια πολύ περήφανος άνθρωπος αναγκάζεται και το "καταπίνει" όλο αυτό χωρίς να μιλάει γιατί αυτό τη συμβουλεύουν να κάνει από το σπίτι της...αγχώνεται τρελά σε σημείο να ξενυχτάει τα βράδια κλαίγοντας για θέματα της δουλειάς (με έπαιρνε τηλέφωνο στις 4 το πρωί και με ρωτούσε τι να κάνει με τη ρύθμιση της εφορίας ή του ΙΚΑ) και το μυαλό της ήταν χαμένο μέσα σε όλο αυτό το ανόητο γραφείο που τη χώσανε...
...όλες οι φίλες της είναι σε σχέση και δε μπορούν να την ακολουθούν, πολλές έχουν πάρει πτυχίο ενώ εκείνη όχι, έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να τα παρατήσει αλλά το είχε ορκιστεί στη μάνα της όταν είχε ένα πρόβλημα υγείας το φθινόπωρο...
...<<το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι οτι θέλω να φύγω από δω>> μου είπε μια μέρα εννοώντας το γραφείο και να βρει κάτι άλλο...
και σε όλα αυτά τα προβλήματα εγώ δε μπορώ να της δώσω λύση ούτε να την προσλάβω ούτε να της εξασφαλίσω εισόδημα και στο κάτω κάτω πρέπει να μάθει να παλεύει στη ζωή της μόνη της...ίσως αυτό να προσπαθεί να κάνει τώρα μέσα στην ταραγμένη ψυχολογία της...να προσπαθεί να λύσει μόνη της όλα τα προβλήματα γιατί εγώ προσπαθούσα πάντα να απλώσω μια ομπρέλα προστασίας πάνω της που ίσως να της δημιούργησαν ένα αίσθημα "ανικανότητας"...εγώ προχώρησα, έκανα τη δική μου επιχείρηση, εκείνη ούτε το πτυχίο της δεν πήρε...και ίσως να ένιωσε λίγη απέναντι σε αυτό που έπρεπε να είναι για να σταθεί ισάξια απέναντι μου...τώρα αυτά είναι απλά σκέψεις δικές μου...πάντως είναι ακόμα εκεί, όλο το πρωί online στο FB με τις φωτογραφίες μου να φιγουράρουν στα άλμπουμ της. (εγώ τις δικές μας τις έχω βγάλει από το προφιλ μου και δε φαίνεται πουθενά ότι έστω υπάρχει στη ζωή μου πλέον...