Κι αν δεν ξέρεις από τι πάσχεις ακριβώς τι γίνεται? Πας σε έναν ψυχολόγο,του εξηγείς πώς νιώθεις,εκείνος κάνει την διάγνωση μετά ακολουθείς την κατάλληλη θεραπεία?
Και ποιά είναι αυτή? Γιατί απ\'όσα λέτε,κατάλαβα ότι υπάρχουν διάφορες μορφές θεραπείας για να αντιμετωπιστεί το κάθε πρόβλημα
Προσωπικά πάσχω από χρόνια κατάθλιψη. Έκανα ψυχοθεραπεία πριν 2 χρόνια και συνολικά κράτησε για 10 συνεδρίες. Αποφάσισα εγώ να την διακόψω και ο λόγος ήταν ότι είχα αρχίσει να βαριέμαι απίστευτα και να μην βλέπω κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα. Ένιωθα ότι δεν υπήρχε διαφορά στο να τα λέω στην ειδικό από το να τα λέω στην καλύτερή μου φίλη. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και της το είπα και η απάντησή της ήταν ότι θέλει πολύ καιρό στο να φτάσεις στην πηγή του προβλήματος και να αρχίσει η ψυχοθεραπεία να λειτουργεί. Καμία αντίρρηση,μόνο που εγώ είχα ήδη χάσει 400 euros και αισθανόμουν μερικές φορές ακόμα πιο άσχημα.
Βέβαια,θα μου πείτε,δεν μπορείς να κρίνεις από την μία ειδικό που πήγες, να ξαναδοκιμάσεις κλπ κλπ. Αλλά,πολύ φοβάμαι,ότι πολλοί ειδικοί αποσκοπούν στο δικό τους κέρδος και αμελούν τον πραγματικό σκοπό,δηλαδή να κάνουν την ψυχοθεραπεία αποτελεσματική