-
Δεν ξερω πως ειναι οι ανθρωποι με αυτη την διαταραχη, η εμπειρια μου δεν ηταν με κοπελα με αυτο το προβλημα, οποτε οτι σου πω μπορει και να μην ισχυει, μπορει ομως και ναι, δεν ξερω. Διαταραχη εχει η κοπελα, δεν ειναι επιλογη της να φερεται ετσι, αυτο ειναι σιγουρο. Πρεπει ενα πραγμα να εχεις στο μυαλο σου, εαν την αγαπας βεβαια, οτι αυτη η κοπελα ειναι ασθενης και ΥΠΟΦΕΡΕΙ περισσοτερο απο εσενα, οσο δυσκολο και να το βλεπεις, αυτη ειναι σε χειροτερη μοιρα απο εσενα, αυτη ειναι που εχει συνεχως την ανασφαλεια του αν θα την αφησεις η οχι, αυτη ποναει με τροπο που δεν θα πονεσεις ποτε. Ακομα και οταν σε κοιταει και σε μηδενιζει στην ψυχρα το πιθανοτερο ειναι οτι εκεινη την στιγμη υποφερει περισσοτερο απο εσενα, πολυ περισσοτερο.
Δεν σε προτρεπω να εισαι μαζι της απο λυπηση, δεν ειμαι καν σιγουρος αν εχω δικιο, ομως εαν τυχον και αγαπας αυτη την κοπελα, εαν την αγαπας ακομα και οταν σε σκοτωνει η συμπεριφορα της -που ειναι αποτελεσμα της ασθενειας της και οχι συνηδητη επιλογη της, τοτε ναι, μεινε μαζι της και κανε αυτο που κανουμε οταν αγαπαμε καποιον, απαλυνε τον πονο της οσο μπορεις, καθε μερα. Αν το βλεπεις σαν μαζοχισμο τοτε ισως δεν ειναι τα αισθηματα σου για αυτην αυτα που νομιζεις οτι ειναι; Ειναι πιθανο και αυτο, γιατι εγω δεν το ειδα ποτε σαν μαζοχισμο.
Ksefyga, στο ξαναλεω, δεν ειμαι ο ποιο καταλληλος να μιλησω για το συγκεκριμενο θεμα λογω συγκεκριμενης μου εμπειριας, τουλαχιστον σκεψου οτι ειπα.
-
ksefyga, ό,τι θα σου πω προέρχεται απο προσωπική μου εμπειρία. η οριακή διαταραχή, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, είναι σοβαρή διαταραχή. σίγουρα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. αν όμως μπορείς, φύγε μακριά. τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτή είναι ιδανική για σένα; προσωπικά, επισκέπτομαι ψυχοθεραπευτή για να μπορέσω να ξεπεράσω σχέση που είχα με άνθρωπο που είχε τη διάγνωση ότι υποφέρει απο μεταιχμιακή ή οριακή διαταραχή. οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλη ανάγκη απο αναγνώριση, επιβεβαίωση, αγάπη, στήριξη. εσύ, όμως, δεν έχεις τις ίδιες ανάγκες; στη δική μου εμπειρία υπήρχαν πολλές καταστάσεις σαδισμού απο την πλευρά του. παρόμοιες καταστάσεις βιώνεις και συ, όπως έγραψες : "Συνέχεια μου ζητάει να χωρίσουμε γιατι με κάνει θλιμμένο κ δεν μου αξίζει κ σε 5 ώρες με παίρνει κ κλαίει για να την συγχωρήσω." πρόσεχε, τον εαυτό σου και κάνε το βήμα. μην λυπάσαι αυτήν, λυπήσου τον εαυτό σου πάνω απο όλα ! ισχυροποίησε τη λογική σου έναντι του συναισθήματος σου.
-
Eυχαριστω καταρχήν όλα τα παιδιά που απάντησαν, με βοηθάει πολύ αυτη η κουβέντα. galarina το ξέρω οτι δεν είναι η ιδανική, αλλά να, είμαι κ εγώ πολύ ευαίσθητος κ το να βλέπω μια κοπέλα να κλαίει στην αγκαλιά μου κ να μου λέει οτι με θέλει δίπλα της, με κάνει σμπαράλια κ ολο λέω στον εαυτό μου - κάτσε μαζι της, σε έχει ανάγκη και όλο γυρίζω. Πιθανόν να μην το εννοεί ούτε αυτό κ να θέλει να με χειραγωγεί ( α αυτός δεν μ αρνείται τίποτα κ πάντα γυρίζει). Το λάθος μου μάλλον είναι, οτι τις καλές στιγμές και την εξιδανίκευση την βίωνα σαν να το εννοεί, οτι δηλαδή αυτο που μου έδειχνε τότε ήταν ο πραγματικός της χαρακτήρας, ενώ έπρεπε να το καταλάβω οτι όλο αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ενα σκέλος της διαταραχής.
-
ksefyga, έτσι όπως τα λες είναι. και εγώ έτσι ένιωθα γιατί έβλεπα έναν άντρα να κλαίει και να μου λέει ότι με έχει ανάγκη και ότι είμαι ό τι καλύτερο του έχει συμβεί ποτέ και άλλα τέτοια. χρησιμοποίησες το κατάλληλο ρήμα : "χειραγωγεί". έτσι συμβαίνει στην οριακή προσωπικότητα, θέλει να "χειραγωγεί". δεν το κάνει απο κακία, αλλά λειτουργεί το υποσυνείδητο. είναι η διαταραχή έτσι. όσον αφορά στην εξιδανίκευση, φαίνεται ότι γνώρισες την κοπέλα όταν βρισκόσουν είτε σε κάποια ευάλωτη περίοδο (λόγω δουλειάς ίσως) είτε γιατί είχες καιρό να νιώσεις να σε προσέχουν. με μένα έτσι έγινε. ήμουν πιεσμένη πολύ και μου άρεσε στην αρχή. τώρα δεν μου αρέσει καθόλου όλο αυτό το σκωτσέζικο ντους. τι να σου πω; αν αντέχεις συνέχισε το. μόνο να σκέφτεσαι και το χρόνο, ότι περνάει ο άτιμος γρήγορα.
-
Γνώρισα την κοπέλα σε νορμάλ στιγμή, αλλά έμπλεξα χωρίς να το καταλάβω, λέγοντας μου απο το βράδυ της γνωριμίας οτι εναν άνθρωπο σαν εμένα περίμενε να γνωρίσει κ τα σχετικα( τα ξέρεις κ εσυ). Μου κάνει εντύπωση όμως, πως πορεύονται αυτοί οι άνθρωποι στην ζωή τους ? Διάολε, δηλαδή διώχνουν όποιον τους αγαπάει, οι παρέες που κάνουν τους εγκαταλείπουν γρήγορα λόγω αυτής της διαταραχής. Αγάπη μπορούν να δείξουν πραγματικά για κάποιο άτομο στην ζωή τους, η να την δεχτούν?
-
Σίγουρα χρειάζεται ψυχοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. η κοπέλα σου κάνει και τα δύο; μάλιστα, αν συνεχίσεις μαζί της, καλό θα ήταν να κάνετε μαζί ψυχοθεραπεία. απ΄ότι βλέπω την αγαπάς και την νοιάζεσαι. προφύλαξε, όμως, τον εαυτό σου! όσον αφορά στις παρέες τους, δεν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας εκεί. αντίθετα, είναι κοινωνικά άτομα. το πρόβλημα είναι στις ερωτικές σχέσεις.