Originally Posted by
Diana1982
Εγώ δεν το βρίσκω καθόλου αχρείαστο ταμπού,γιατί μετά τον γάμο,ότι αποκτηθεί περιουσιακά ανήκει και στους 2 συζύγους...και αν χωρίσει το ζευγάρι;
αν έχω εγώ φτιάξει με δικά μου χρήματα ένα σπίτι,γιατί το μισό να είναι του συζύγου μου και να μην είναι εξ'ολοκλήρου δικό μου;
Γιατί μ'έναν άνθρωπο που πλέον δεν μας ενώνει τίποτα(εκτός κ αν υπάρχουν παιδιά)να μην είναι δικό μου το σπίτι και να είναι κ ενός ανθρώπου που ενδεχομένως να μην μας συνδέουν ούτε καν καλές σχέσεις....;
Αρα ερχόμαστε να πούμε ότι το σύμφωνο όντως είναι πιο δίκαιο και δημοκρατικό γιατί εκτός όλων των άλλων,μπορούμε κ να ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος ή ποια κάνει έναν γάμο για να τα κονομήσει και όχι από ανιδιοτελή συναισθήματα...!
Καλή είναι η παράδοση στην εκκλησία δεν λέω...είναι μυστήριο,αλλά μεταξύ των άλλων ο καλός Θεούλης λέει και "ου μοιχεύσεις"
Ειλικρινά ποιοί και ποιες από όλους αυτούς που παντρεύονται αγαπάνε,σέβονται και δεν απατούν τον σύντροφό τους;
Εγώ δεν λέω ότι το κάνουν όλοι,αλλά θέλω να πω για να είσαι θρήσκος και να μην απατάς τον/την σύντροφο δεν χρειάζεται να πας στην εκκλησία,εκτός και αν με εναν γάμο ανοίγουν και άλλες πόρτες,που ούτε καν φανταζόσουν....