Originally Posted by
malmsteen
Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα για περίπτωση: Ιατρού - Ψυχαναλητή για:
Την απουσία των ελλάχιστων κανόνων δεοντολογίας - Μπούλινγκ - Αλκοόλ - γνωριμία με άλλους θεραπευόμενους (εκτός πλαισίου ομάδας) - Εκβιασμούς και εκτεταμένη Χειραγώγηση, μετεξέλιξη της θεραπευτικής σχέσης σε μιά πιό "φιλική" ελέυθερη επικοινωνία (Ευτυχώς είμαι άντρας και την γλύτωσα), Πιθανή σεξουαλική παρενόχληση θεραπευόμενης κοπέλας την οποία και είχα γνωρίσει. Επιβεβαιωμένη σεξουαλική σχέση για σημαντικό χρονικό διάστημα με άλλη θεραπευομενη μετα το πρώτο περιστατικό την οποία και εκείνη έιχα γνωρίσει :D. και άλλες πολλές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες!
Να αναφέρω ότι δεν πιστέυω ότι υπήρξε χρηματικός δόλος για τα περισσότερα, σε περιόδους δυσκολίων δεν πλήρωσα καθόλου. Τελικά την πλήρωσα αλλιώς.
Τα παραπάνω τα ανάγω σε ψυχολογικά αίτια του ιδίου του "θεραπευτή" ο οποίος χρήζει βοηθείας και σίγουρα αφαίρεσης άσκησης αυτού του επαγγέλματος!
P.S Για μερικούς που θα πούν μα καλά τα έβλεπες όλα αυτά και καθόσουν δεν το καταλάβαινες.
Έχω να πώ το εξής υπάρχουν περιπτώσεις όπως και η δικιά μου όπου όταν ένα άτομο έχει υποστεί ή και υπόκειται σε ενδοοικογενειακή ψυχολογική κακοποίηση το 60% των ανωτέρω μπορεί να παιρνούν απαρατήρητα ή
και να θεωρούνται "φυσιολογικά" (πχ μου φωνάζει άρα ενδιαφέρεται) σε συνδυασμό με την μεγάλη ανάγκη του να βρεί ένα "πάτημα" για ψυχολογική υποστήριξη.
Μόνο προς το τέλος με το συμβάν της παρενόχλησης (ευτυχώς για μένα) ξύπνησα και άρχισα να βλέπω καλύτερα τι γίνεται με αποτέλεσμα να διακόψω εδώ και 3 χρόνια με τον συγκεκριμένο κύριο