Originally Posted by
Ntoubroutza
Καλημέρα.
Γιατί απορείς ακόμη για την εξέλιξη σε αγοραφοβία.Λογικά έχεις αγοραφοβία ειδικά όταν λες ότι το μόνο που θα ήθελες είναι να κλειστείς στο σπίτι.Σίγουρα θα πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια απο κάποιον ειδικό.Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι σε κοιτάνε όπως κοιτάνε όλο τον κόσμο απλά εσύ λόγο του προβλήματος,θεωρείς ότι σε κοιτάνε συνεχώς και το λαμβάνεις σαν αρνητικό.Ο λόγος που το έχεις και στο σπίτι (νομίζω) είναι ότι τα σκέφτεσαι όλα μαζί.Θεωρείς ότι θα ξαναγίνει το ίδιο μόλις βγεις και δεν θέλεις να βγει.Σε έχει κυριέψει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο μια φοβία επανάληψης.Ότι θα ξαναγίνει και θα με ξανακοιτάνε και θα νιώσω έτσι άσχημα και τα σχετικά.Αυτά είναι νομίζω ,κλασικά συμπτώματα κρίσης πανικου και αγοραφοβίας.Πρόσεχε όμως,δε σημαίνει ότι όλοι το έχουν στον ίδιο βαθμό.Δεν είναι αυτό αυτό που λέμε ''λίγο έγκυος δεν υπάρχει''.Σε τέτοια προβλήματα,υπάρχουν στάδια,οπότε και σίγουρα υπάρχει το λίγο και το πολύ.Για παράδειγμα σε πρώτη φάση κάποιος δε νιώθει άνετα στην εκκλησία αλλά νιώθει μέσα σε μια καφετέρια.Άλλος δε νιώθει ούτε μέσα στην καφετέρια.Άλλος νιώθει άνετα μόνο έξω,στον δρόμο για παράδειγμα κι άλλος ούτε στο δρόμο παρα μόνο στο σπίτι.
Γι αυτό,τα θέματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την αρχη γιατί η κατάληξή τους,όσο και να διαφέρουν στην αρχή,παραμένει ίδια!Κάνουν το άτομο,φοβικό,αντικοινωνικό ,καταθλιπτικό και τα λοιπά!
Μη φοβάσαι,θα το προσπεράσεις.Μη τα βάζεις όλα μαζί στο μυαλό σου,βήμα βήμα.Έχεις τις εξετάσεις σου τώρα και είμαι σίγουρος θα τα πας εξαιρετικά καλά .Aν πάλι δεν τα πας όπως θα ήθελες,δεν έγινε και τίποτα,δεν χάθηκε και τίποτα.Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε εμείς καλά.
Καλή σου επιτυχία με ηρεμία και υπομονή!Δεν θα σε πειράξει κανένας εξω,όλοι κοιτάνε όλους...!!! :)