εγω πιστευω οτι ενα πραγμα πρεπει να το εχεις μεσα σου για να προχωρισεις σε αυτο. αν το εχεις μεσα σου κ εισαι αστερι αυτο θα φανει οτι κ αν κανεις.
Printable View
εγω πιστευω οτι ενα πραγμα πρεπει να το εχεις μεσα σου για να προχωρισεις σε αυτο. αν το εχεις μεσα σου κ εισαι αστερι αυτο θα φανει οτι κ αν κανεις.
Συμφωνω! Ειδικα για το συγκεκριμενο γιατι η ψυχοθεραπεια πιστευω οτι ειναι τεχνη πρωτιστως.Ομως αυτο δεν αναιρει την αναγκαιοτητα της καλης καταρτισης. Κι επειδη η καταρτιση ειναι πολυετης και πολυδαπανη θελει καλη ερευνα και προσοχη γιατι καποια απο τα ''κεντρα'' που εκπαιδευουν δεν ειναι πιστοποιημενα και φυσικα δεν παρεχουν επαρκεια.
H άδεια απλά έχει μετονομαστεί σε βεβαίωση.Καμία άλλη αλλαγή στο νομικό κομμάτι που διέπει την άσκηση του επαγγέλματος,δλδ κανονικά ο νόμος του 1979.Επίσημα ψυχολόγοι στην Ελλάδα είναι όσοι έχουν άδεια ή βεβαίωση και άπαντες οι εργοδότες είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό ζητούν άδεια ή βεβαίωση ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου για προκηρυσσόμενες ή διαφημιζόμενες θέσεις ψυχολόγου.Οι υπόλοιποι απλά μπορούν να αποκαλούνται σύμβουλοι ή οτιδήποτε άλλο αν έχουν δικό τους γραφείο.Αν χρησιμοποιήσουν τον τίτλο του ψυχολόγου στα γραφεία τους χωρίς να έχουν την άδεια ή βεβαίωση πάνε μέσα για αντιποίηση επαγγέλματος.Επίσης οι νομαρχίες έχουν καταργηθεί από το 2011.Στις περιφέρειες γίνεται η έκδοση των βεβαιώσεων.Και όχι οι επαγγελματικοί σύλλογοι δεν έχουν χάσει μέλη.Ο ΣΕΨ δλδ που είναι ο πιο επίσημος.Πριν μερικούς μήνες ήμουν σε εποπτεία του μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους.Χάβρα Ιουδαίων με πάνω από 70 εποπτευόμενοι ήμασταν.
http://www.e-psychology.gr/forum/thr...l=1#post633796