Φίλε και εγώ ήθελα κάποιους να τους πλακώσω στα χαστούκια.Αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθώ.Επίσης δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί.Στο δικό μου περιβάλλον υπήρχαν και 2-3 καλά παιδιά που δε με κοροϊδευαν και μου έκαναν λίγη παρέα αλλά εγώ άκουγα τους βλαμμένους.Τώρα που έχω καθαρή σκέψη θυμήθηκα και ένα ακόμη περιστατικό για το οποίο έφαγα άρκετο δούλεμα.Μέχρι τις αρχές της πέμπτης δημοτικού δε μπορούσα να προφέρω σωστά τα γράμματα δ και θ γιατί δεν είχα καταλάβει πως πρέπει να χρησιμοποιώ την γλώσσα,τα δόντια και τα χείλη μου και έλεγα φ και β αντίστοιχα.Ετσι οι δήθεν "εξυπνάκιδες" ερχόταν και μου έλεγαν πες "θάλασσα,δάσκαλος,βδέλα κτλ" και με δούλευαν.Ετσι σταμάτησα να μιλάω ακόμη και αν ήξερα να πω το μάθημα και προσπαθούσα όσο μιλούσα εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος να λέω λέξεις που δε περιήχαν αυτά τα γράμματα γιατί πίστευα ότι όλοι θα με κοροϊδευαν.Απο γονείς; Υποστήριξη μηδέν."ιδέα σου είναι μου έλεγαν,μια χαρά τα λες ,οι άλλοι δηλαδή ειναι τέλειοι και μόνο εσύ εισαι προβληματικός και τέτοιες άθλιες συγκρίσεις" οπότε και εγώ σταμάτησα να τους μιλάω.Ωσπου στις αρχές της πέμπτης δημοτικού έρχεται μια συμμαθήτρια μου και μου λέει έλα να σου μάθω να λες αυτά τα γράμματα για να σταματήσουν να σε κοροϊδεύουν.Και μέσα σε 5 λεπτά είχα μάθει τον τρόπο να προφέρω τα γράμματα.Θέλω δηλαδή να πω ότι στον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο οι κακοί άνθρωποι που τιμωρούν τους αδύναμους.Υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν το πρόβλημα κάποιου και προσπαθούν να βοηθήσουν.Και στη ζωή μου δόξα τω θεώ έχω γνωρίσει και τέτοιους ανθρώπους.Αλλά σε γενικές γραμμές η "ζημιά" έχει γίνει.Ποτέ δεν έχω μάθει να πλησιάζω πρώτος τους ανθρώπους και γενικά να συζητώ άνετα με άτομα που δε γνωρίζω πολύ καλά.Για να μιλήσω face to face για κάτι άλλο πέρα απο το επαγγελματικό ή καθημερινό επίπεδο-->πχ ψώνια σε σουπερμαρκετ χρειάζομαι απίστευτη ενθάρρυνση απο τον συνομιλητή μου.Εδώ μέσα πίσω απο την υποτιθέμενη ανωνυμία του υπολογιστή η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη.
Το καταλαβαίνω απόλυτα ότι θέλεις να φύγεις από την πόλη σου και προσωπικά το δικαιολογώ και πιστεύω ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει η αλλαγή περιβάλλοντος με μια μόνο προϋπόθεση.Οταν θα πας στο νέο σου περιβάλλον να μην φερθείς κάφρικα.Να μη βγάλεις στους ανθρώπους που θα συναναστραφείς το θυμό που κρύβεις για τα "καλόπαιδα" της πόλης σου.Φέρσου σωστά και έντιμα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.Προσωπικά αυτό έκανα εδώ που βρίσκομαι πια και δεν υπάρχει άνθρωπος που να πει ότι του φέρθηκα άσχημα.