Originally Posted by
maus
εγω νομιζω οτι χρειαζεται αγαπη,σοφια και σωφροσυνη.
τι να κανεις την αγαπη χωρις σοφια και την σοφια χωρις αγαπη..
στη δικη μου περιπτωση οι γονεις μου με βλεπουν περισσοτερο σαν υποχρεωση.
δεν με προσεχαν αρκετα οταν ημουν παιδι, ουτε και τωρα, και αυτο εχει τα αποτελεσματα.
οτι δινεις παιρνεις και αμαρτιες γονεων τεκνα παιδευουσι.
αλλα και η ιδια η νεοελληνικη κοινωνια δεν ειναι σοφη και οδηγει στην καταστροφη.
το σχολειο αντι να διαπαιδαγωγει κανει το παιδι αγριμι, το καταστρεφει. στο σχολειο ερχεται σε επαφη με πασης αλλης φυσεως αγριμια και αμα δεν εχει σωστη υποστηριξη και διαπαιδαγωγηση απο το σπιτι και ειναι ευαισθητο, τοτε το παιδι θα τρελαθει ή θα παθει καταθλιψη.
εγω πιστευω οτι ειναι σωστο οτι γονεις που δεν ειναι υποστηρικτικοι ή ειναι διαχυτικοι, διδασκουν την ανημπορια, ειναι αυταρχικοι και πιστευουν στην αυθεντια τους τρελαινουν τα παιδια.
η υπερπροστασια δεν ειναι αγαπη αλλα υπουλος τροπος να ελεγξεις το παιδι σου.
βεβαια η ντοπαμινη εξηγει την αρρωστεια και η τρελα ειναι απλως το αποτελεσμα της υπερβολικης εκχυσης της ντοπαμινης αλλα ολο αυτο θα μπορουσε να αποφευχθει ισως
αμα οι γονεις μας αγαπουσαν και δε μας εβλεπαν απλως ως υποχρεωση και αμα εν τελει στο σχολειο μαθαιναμε π.χ. περισσοτερο αρχαια γραμματεια για ηθικα πραγματα.
απο μωρο εγω ηθελα να εχω ελευθερια αλλα οι γονεις μου ηταν αυταρχικοι.
στο σχολειο η διαστροφη θεωρειται in , η κακια ειναι must και οποιος προσπαθει εστω και λιγο να ειναι καλος και αγαθος περιθωριοποιειται, λοιδορειται, απομονωνεται και εξοβελιζεται.
επισης επειδη το παιδι ειναι ανωριμο και τα αμερικανικα προτυπα, που κυριαρχουν παγκοσμια ,σκοπο εχουν να οδηγησουν εντεχνως στο απολυτο κακο φυσικο ειναι στην εποχη μας
να καταστρεφεται ολοκληρη η κοινωνια και να ειναι σχεδον ολοι σε μια κατασταση καθαρης πτωσης του ανθρωπου.
καλα για την τηλεοραση μη μιλησω..
ωρες ωρες σκεφτομαι οτι σκοπο εχουν να τρελανουν ολοκληρη την ανθρωποτητα και να απαγορεψουν τα φαρμακα.
το ευτυχημα οτι η γνωση για να διαπαιδαγωγηθει η ψυχη υπαρχει και ειναι ευκολα προσβασιμη τα τελευταια χρονια.
αρκει να αγορασεις βιβλια ηθικα του αριστοτελη, ηθικα του πλουταρχου , πλατωνα κλπ.
αλλα αμα δε το φιλοσοφησεις, την εβαψες.