Originally Posted by
Vagabond
Στο καλό και βολικό παιδί κολλάνε εύκολα την ταμπέλα του άβουλου και αθώου παιδιού, και το να το "προστατεύσουν" είναι μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για να του ελέγχουν τη ζωή. Γίνε το καλό μεν, αποφασιστικό δε παιδί, που δεν είναι πλέον βολικό.
Όσο για τον φίλο σου, θα το καταλάβαινα αυτό που λές (ότι ας πούμε τον ψιλοέπρηξες και δεν αντέχει άλλο), αν απλά σου έλεγε αυτό ακριβώς - ότι δεν αντέχει άλλο... ότι πχ καταλαβαίνει ότι εσύ βρίσκεσαι σε περίεργη θέση, αλλά κι αυτός από την πλευρά του ταλαιπωρείται, κι ότι χωρίζετε μεν, αλλά χωρίς αρνητικά αισθήματα. Αυτό προσωπικά θα το σεβόμουν. Αυτό που σου κάνει όμως συγγνώμη, αλλά δεν το σέβομαι. Δεν αξίζεις, τον κορόιδευες, δεν θέλει να σε ξέρει - αλλά μόλις κάνεις αυτό που θέλει τσουπ, όλα όπως πρώτα. Και αυτό είναι ψυχολογικός εκβιασμός. Δεν τον θες αρκετα λέει αφού λες "δεν ξέρω τι θα κάνω"... ναι αλλοίμονο, το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να αποφασίσει κανείς να διαγράψει την μάνα του και την ζωή του όλη, για να μην το κάνεις χωρίς πολλά πολλά πά' να πει δεν τον θέλεις "αρκετά"... σκέψου αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα, θα το πίστευες εσύ ποτέ αυτό για τον άλλον? Και φυσικά κατηγορεί μόνο εσένα, γιατί μόνο εσένα μπορεί να πιέσει... θα έβρισκα πιο λογικό σε εσένα να δείχνει κατανόηση που δέχεσαι τέτοιο στρίμωγμα, και να κατηγορούσε την μάνα σου που σου κάνει την ψυχολογία Βατερλώ...
Κοίτα... εσύ είσαι ερωτευμένη το καταλαβαίνω κι αυτό που θα πω δεν θες να το ακούσεις, άλλωστε δεν το ξέρω το παιδί και μπορεί να είμαι εντελώς λάθος... πιστεύω όμως ότι τα μοτίβα της συμπεριφοράς επαναλαμβάνονται, γιατί είναι ο τρόπος που ο καθένας μας έχει μάθει να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του... που σημαίνει ότι για εμένα, ακόμα κι αν με τον φίλο σου γυρνάγατε και ήσασταν μαζί, την επόμενη φορά που θα είχατε διάσταση απόψεων, πάλι την ίδια στάση θα κρατούσε για να περάσει αυτό που θεωρεί αυτός σωστό. Για να μην πω δηλαδή χύμα στο κύμα "αυτό που θέλει" απλά. Αν απλοποιήσεις αυτά που μας λες ότι σου λέει, η βάση είναι "αν με αγαπούσες, θα έκανες αυτό που σου λέω" - χωρίς πολλή σκέψη τι θα στοίχιζε αυτό σε εσένα. Την μάνα σου δεν την συζητάω, την θεωρώ εντελώς απαράδεκτη.
Γύρνα το τούμπα και στους δύο... μπορεί να είμαι εγώ μονοκόμματη, αλλά δεν βλέπω άλλο τρόπο... αυτό το "αν θες να σε αγαπάμε, θα κάνεις αυτό που σου λέμε" που σου σερβίρουν, κάν'το "αν με αγαπάτε, θα με αποδεχτείτε όπως είμαι"... είσαι σε δύσκολη θέση, πραγματικά το καταλαβαίνω, σε έχουν βάλει κάτω και σε τραβάνε ο καθένας προς τη δική του κατεύθυνση μέχρι να κάνεις μπαμ... αλλά μήπως να το έκανες αυτό το μπαμ προς τα έξω, πριν το κάνεις προς τα μέσα σου και αρρωστήσεις στ'αλήθεια...