Originally Posted by
Μαντζουράνα
Betelgeuse,
σ' ευχαριστώ για την συμβουλή σου,
όμως πιστεύω ότι ο καλύτερος διατροφολόγος είμαστε εμείς για τον εαυτό μας.
Τις πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, τους κατάλληλους συνδυασμούς και ό,τι χρειαζόμαστε για μια σωστή διατροφή, μπορούμε εύκολα να τα βρούμε στο ίντερνετ και σε βιβλία διατροφής. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε και τί ταιριάζει στον οργανισμό μας και αναλόγως να τρώμε.
Εκτιμώ που μοιράστηκες μαζί μου τις συμβουλές του διατροφολόγου σου, όμως δεν είναι ο ορισμός της σωστής διατροφής 100%.
Ο κάθε διατροφολόγος λέει και διαφορετικά πράγματα.
Πριν 3 χρόνια πήγαινα σε μία και μου είχε πει ότι καλό είναι να τρώμε 3 μερίδες φρούτου την ημέρα (αντί για 1 που συμβουλεύει η δική σου) και γλυκό 1 φορά την εβδομάδα (αντί για 2).
Όλα αυτά σχετικά είναι. Δεν είναι το ένα σωστό ή το άλλο. Σωστό είναι αυτό που ταιριάζει στον οργανισμό μας.
Τότε που πήγαινα σε διατροφολόγο (για λίγο διάστημα), δεν ακολουθούσα αυτά που μου έλεγε γιατί δεν μπορώ να μπαίνω σε πρόγραμμα που μου δίνουν άλλοι. Όμως βοηθήθηκα από το γεγονός ότι είχα έναν άνθρωπο να με ελέγχει 1 φορά την εβδομάδα και έτσι κινητοποιούμουν να τρώω σωστότερα.
Και πάλι σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου γράψεις αυτά που σε συμβούλεψε η διατροφολόγος σου!
Θεοφανία,
από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί!!