-
Γεια σου! Μια θεωρία κι από εμένα... Μήπως η σύζυγος σου είναι ψιλονάρκισσος και σε χειρίζεται; Έτσι όπως τα λες, φαίνεται πως προσπαθείς αρκετά και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πως έχεις δημιουργήσει μια σχέση με μία Νάρκισσο. Ξέρεις, ο Νάρκισσος δεν είναι μόνο εκείνος που περιποιείται τον εαυτό του, είναι κι εκείνος που αφήνει ένα πρόβλημα να αιωρείται χωρίς να το λύνει ποτέ κι ενώ βρίσκεται σε σχέση, αφήνει στον άλλο το περιθώριο να σκεφτεί πως ευθύνεται κι άρα ο άλλος ως ανασφαλής δέκτης, προσπαθεί σκληρά και προσπαθεί και προσπαθεί να ικανοποιήσει τον Νάρκισσο, ακόμα και αν δεν ξέρει πως να το κάνει ή τι θέλει... Ποτέ όμως δεν έρχεται η αλλαγή στη διάθεση του Νάρκισσου, διότι πιθανά, ούτε ο ίδιος μπορεί να πει τι θέλει και βασικά δεν το ξέρει πολλές φορές. Θέλει όμως να ρουφήξει ενέργεια για αυτό και έχει κάποιες μεταπτώσεις στη διάθεση του πάντα, είτε παίρνει αυτό που θέλει (διότι θέλει κι άλλη ενέργεια), είτε επειδή δεν παίρνει αυτό που θέλει.
Αυτό που δεν θέλει να πάτε μαζί σε σύμβουλο, που εσύ επιβεβαιώνεις πως είσαι ανασφαλής, που λες πως σου έλεγε πως είσαι τέλειος (το κάνουν οι Νάρκισσοι για να έχουν έλεγχο), που έχει μεταπτώσεις στη διάθεση, που δεν σε βοηθά να βγάλεις άκρη κι εσύ, που δεν βοηθά τον εαυτό της με το να συζητήσετε τα συναισθήματα σας, που εσύ διαβάζεις βιβλία για να αλλάξεις και να μην θυμώνεις πολύ ώστε να βελτιωθεί η σχέση, που έχει περάσει τόσα στη ζωή της (θυματοποίηση), λάβε τα λίγο υπόψη σου κι αν θες ψάξε και λίγο για Ναρκισσιστικές συμπεριφορές, χωρίς να σημαίνει πως σόνι και ντε είναι κάτι τέτοιο.
Χρειάζεται, ό,τι αλλαγές κάνεις να τις κάνεις για δικό σου καλό. Στο λέω διότι αν δουλεύεις τον εαυτό σου για την σύζυγο, τότε μπορεί να απογοητευτείς και τα πράγματα να χειροτερέψουν.
-
Τελικά λες αντί για σύμβουλο να έχω εσάς; :-)
Μπήκα να ρωτήσω μια απλή (νόμιζα) ερώτηση, δηλ. αν έχει νόημα ένας μόνος του να προσπαθήσει με σύμβουλο γάμου και μου κάνετε ανάλυση!
Μου αρέσει βέβαια! Απλά κολάω να γράψω λεπτομέρειες για να μη γίνει καμμιά στραβή και καρφωθώ.
@Θεοφανία: Αυτό που λες είπαμε είναι η "εύκολη" λύση. Σε μια φάση παραλίγο να φύγω. Είδα τις τιμές των διαμερισμάτων όμως και ούτε καν το προχώρησα.
Άσε που έχω διαβάσει και αντίθετες έρευνες. Δηλ. ότι για τους δυο μου εφήβους ίσως έχει νόημα να μείνουμε μαζί και να προσπαθούμε να μην είναι το κλίμα χάλια έστω και αν δεν είμαστε όπως θα έπρεπε μεταξύ μας. Και να πω την αλήθεια το ένστικτό μου (!!) αυτό μου λέει και γι αυτό το παλεύω ακόμα. Πιθανά να μην είμαστε και τόσο χάλια μεταξύ μας όπως ίσως σας άφησα να καταλάβετε. Εϊπαμε λείπουν οι λεπτομέρειες.
@Γάτος: Λες;
Έχει κάνει πάντως και η ίδια τρομερή προσπάθεια για να νιώσει καλύτερα. Πολύ διάβασμα και έκανε και σπουδές στον τομέα ψυχολογίας (ιδιωτικά). (Με καταφέρνετε και σιγά σιγά δίνω λεπτομέρειες να πάρει... Είστε πειρασμός...)
Απλά το τελευταίο 1,5-2 χρόνια θεωρεί ότι η αιτία για όλη τη θλίψη/κατάθλιψη ήταν η σχέση μας. Και σίγουρα έχει παραλάξει στο μυαλό της διάφορα που έχουν συμβεί στο παρελθόν τόσο που να είναι σα να μιλάμε για δυο άλλους...
Η μυσπ το έγραψε πολύ ωραία: "δεν ξερει τι θελει το μυαλο του ειναι θολωμενο"
Με άλλα λόγια δεν υπάρχει περίπτωση απλά να τα παρατήσω στο άμεσο μέλλον. Στη χειρότερη θα βασανιστώ λίγο ακόμα. Σιγά το πράμα...
-
https://www.youtube.com/watch?v=8XM9Qu1JoYU
deflon afieromeno filika panta mporei nq kano kai lathos
-
-
xaxaxaxxaxaxaxaxaxaxxaxa....
-
Deflon, ξέρεις, οι γυναίκες πολλές φορές όταν τις στεναχωρήσεις δεν εκδηλώνονται πολύ γιατί εχουν μάθει να υπομένουν αλλά μαζεύουν απωθημένα τα οποία τα κλωθογυρίζουν στο μυαλό τους και γίνονται στο τέλος κακίες. Αν τη ζήλευες, της χάλαγες τις ωραίες στιγμές και της δημιουργούσες φασαρίες χωρίς εκείνη να αντιδρά γιατί φοβόταν ή οτιδήποτε, αυτά να είσαι σίγουρος ότι δεν τα ξεχνάει και είναι και λόγοι να "παγώσει" και να αποστραφεί την σχέση σας. Αν είναι έτσι θέλει υπομονή και επιμονή το πράγμα και όχι βεβιασμένες κινήσεις. Προσπάθησε να είσαι συντροφικός, να πηγαίνετε μαζί κάπου να "ξεσκάτε", σε μέρη που αρέσουν και στους δύο, να συζητάτε για διάφορα που δεν αφορούν εσάς και τα προβλήματά σας, μπορείτε να βρείτε και ένα κοινό χόμπυ (πχ. Κήπος, γυμναστική, ζωγραφική), να γίνετε περισσότερο φίλοι. Αυτά σιγά σιγά, όχι με τη μία. Προσπάθησε να της θυμίζεις όμορφες στιγμές, αστείες στιγμές και περιστατικά που έχετε ζήσει οι δυό σας και με τα παιδιά σας (θυμάσαι τότε που...).
Αν μου έρθει καμιά άλλη ιδέα θα σου πω... Κι εγώ έχω είκοσι χρόνια παντρεμένη και ξέρω από τον εαυτό μου και τις φίλες μου τα γυναικεία συναισθήματα. Είναι πολύ θετικό και προς τιμήν σου που προσπαθείς να σώσεις τον γάμο σου. Μην τα παρατάς.
-
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, Χίλια ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Μακάρι να τα καταφέρω...