Originally Posted by
favvel
aeolus απ'ό,τι φαίνεται έτσι είναι..τα βλέπω όλα μαύρα..ακόμα και στα άσπρα εγώ μαύρο θα δω..κι αυτό γιατί θεωρώ ότι τα πιο αληθινά πράγματα είναι συγχρόνως και μαύρα..η αλήθεια είναι μαύρη δλδ είναι ένα ψέμα ολόκληρη η ζωή μας γιατί ενώ η φύση μας είναι ζωώδης ωστόσο καλούμαστε να ζήσουμε σ'αυτή τη ζωή παρά φύσιν,παρά τη φύση μας,εξευγενισμένα και πολιτισμένα..μα είναι δυνατόν?αυτό δε γίνεται κι έτσι ξεσπάμε είτε στον εαυτό μας είτε στους άλλους ανθρώπους απλά επειδή καταπιέζουμε τη φύση μας..αλλά δε γίνεται κι αλλιώς έτσι όπως είναι τα πράγματα..είτε θα καταπιέσουμε τη φύση μας ασκούμενοι στην υπομονή,την εγκράτεια στο φαγητό και στο θυμό,την πνευματική πρόοδο με το διάβασμα,την άσκηση δλδ σώματος και ψυχής και θα αποκτήσουμε αγαθά όπως ένα ωραίο σώμα κι ένα μορφωμένο μυαλό,είτε θα αφήσουμε τη φύση μας ανεξέλεγκτη δλδ θα ζήσουμε σύμφωνα με τη φύση μας αλλά θα εισπράξουμε τις συνέπειες όπως θα παχύνουμε,θα σκοτώσουμε,θα αυτοκτονήσουμε,θα μείνουμε άνεργοι κλπ..και οι δύο περιπτώσεις είναι αρνητικές!οπότε πού να δω εγώ το άσπρο?
και πιάνω τον εαυτό μου να λέει και να σκέφτεται τόσα χρόνια τα ίδια μιας κι έχω ανοίξει παρόμοια θέματα εδώ και πραγματικά με έχει κουράσει και ο εαυτός μου που έχει κολήσει ο δίσκος μου..
Σίγουρα ο τρόπος που σκέφτομαι επηρεάζει την πραγματικότητα που ζω αλλά δεν μπορώ να τον αλλάξω γιατί θεωρώ ότι όλα αυτά που σκέφτομαι είναι σωστά..θεωρώ ότι έχω δίκιο οπότε δεν έχω κάποιο κίνητρο για να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι..απλά γκρινιάζω γιατί ο κόσμος είναι έτσι..εε ξέρω δεν έχει νόημα αυτό που κάνω γιατί δεν θα αλλάξει τπτ απλά έτσι νιώθω έτσι κάνω..είναι στη φύση μου να γκρινιάζω!δε φταίω εγώ ο κόσμος φταίει γιατί αν ο κόσμος δεν ήταν έτσι δεν θα είχα λόγο να γκρινιάζω!καλά ξέρω τώρα πως αν το διαβάσει αυτό κανείς θα πέσει πάνω μου να με πλακώσει θα με πει ανεύθυνη ότι δεν αναλαμβάνω την ευθύνη του εαυτού μου και ρίχνω το φταίξιμο έξω από μένα!αλλά πιστεύω πως έχω δίκιο..