Συμφωνω σε αυτο
Printable View
λοιπον εκανα ομοιοπαθητικη 5 χρονια και ειχα κοψει τον καφε, περυσι ξαναρχισα λογω ταξιδιων και απαιτητικου προγραμματος και το αποτελεσμα ηταν κλινικο αγχος και καταθλιψη. οσοι υποφερετε απο αγχος μακρυα. σημειοτεον επινα μονο ντεκαφεινε και πολλες κοκακολες
ναι. ο καφες ειναι αλλο ενα εθιστικο ναρκωτικο κατα τηνγνωμη μου
Δεν είναι κακό πράγμα ο καφές αλλά θέλει και αυτός μέτρο ρε παιδιά. Αν πίνεις 3 φρεντο την ημέρα είναι λογικό να ταραχτει το νευρικό σύστημα, είναι λογικό να ανέβουν οι παλμοί και να αρχίσουν η έκτακτες πράγματα που είναι αρκετά ώστε να πυροδοτηθει μια κρίση πανικού. Εγώ έπινα 3 φρεντο την ημέρα μέχρι πριν από κάνα χρόνο. Τους έκοψα και πίνω χειμώνα καλοκαίρι έναν ελληνικό.
Εστάλη από HUAWEI VNS-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
Γειά σου συνονόματε. Με τον ελληνικό είδα διαφορά σε βάθος χρόνου. Εννοείται πως τον φτιάχνω ελαφρύ.
Να σου θυμίσω βέβαια ότι ποσότητες καφεΐνης δεν λαμβάνουμε μόνο από τον καφέ αλλά και από αναψυκτικά τύπου κόλα καθώς επίσης και από ροφήματα όπως είναι το τσάι.
Αυτά Γιώργο μου.
Κάτι τελευταίο φίλε μου. Και εσύ και εγώ και όλοι εδώ μέσα ξέρουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο καφές. Ο καφές απλά επιβαρύνει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση που ξεκινά από το μυαλό μας. Δεν κόβεις μόνο τον καφέ ώστε να επέλθει διαφορά. Θέλει πολλές μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας ώστε να γίνουμε "καλα" και οι περισσότερες πρέπει να γίνουν στο μυαλό μας και στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.
Με εκτίμηση.
Καλημέρα,
φίλε μου εγώ πίνω πολλούς καφέδες κάθε μέρα και βαρύ καφέδες, από όλα, νες, καπουτσίνο, και ελληνικό πλέον και φυσικά όχι ντεκαφεινε.
Είναι το δικό μου ναρκωτικό μαζί με το τσιγάρο τα οποία αρνούμαι να κόψω και μαζί με μια χούφτα ψυχοφάρμακα.
Φυσικά ανεβαίνει η πίεση, παλμοί ταχυκαρδίες κλπ. αλλά κρίσεις δεν έχω φτάσει να κάνω λόγω των καφέδων.
Βέβαια όχι ότι εγώ αυτό που κάνω είναι σωστό και το συνιστώ, αλλά πιστεύω πλέον ότι όλα εξαρτώνται από εμάς και το μυαλό μας και ότι αν δεν μάθουμε να μας ελέγχουμε και να μας διαχειριζόμαστε κανένας δεν θα μας κάνει καλά ούτε γιατρός ούτε φάρμακο. Βέβαια πολύ ωραία τα λέω, αλλά στην πράξη .... παλεύω 10 χρόνια τουλάχιστον. Μπορείτε να ξεκαρδιστείτε που λέω και βλακείες σας δίνω δίκιο
Πολύ πιθανόν το άγχος σου αν ο καφές είναι ντεκαφ να σε οδήγησε στην κρίση... Αυτό το μπιμπ το άγχος....
Αυτό το οποίο λέμε εδώ (συγνώμη που επεμβαίνω πάλι) είναι το ότι η κρίση πανικού θα ξεσπάσει όπως και αν έχει. Όμως για να ξεσπάσει η κρίση χρειάζεται ένα "φοβικο αντικείμενο", για εσένα το αντικείμενο αυτό είναι ο καφές. Αν τον κόψεις τελείως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν η κρίσεις απλά θα αλλάξει το φοβικο αντικείμενο. Εννοείται ότι ο καφές επηρεάζει αλλά όπως και όλον τον κόσμο, δηλαδή, αυξάνει τους παλμούς και κάνει και καμιά έκτακτη. Για άτομα όμως με διαταραχές σαν την δική μας αυτό είναι υπέρ αρκετό ώστε να πυροδοτηθει μια κρίση αφού αυτά τα δύο συμπτώματα το μυαλό μας θα τα εκλάβει ως απειλή...
Κρίσεις έχω αλλά τύπου "Ε" όχι λόγω των καφέδων.
Το καφέ τον πίνω και πάω για ύπνο.
Απλώς σημειώνω, ότι, "παν μέτρον άριστον" σίγουρα δεν είναι υγιεινό που πίνω τόσους καφέδες γιατί επηρεάζει την καρδιά μου και την πίεση μου όχι τις κρίσεις μου.