https://www.youtube.com/watch?v=vbhfdqAkZEk
Printable View
δεν γινεται να κανεις 2 ψυχοθεραπειες ταυτοχρονα..θα μπερδευτεις περισσοτερο.
σου λεω να το ψαξεις λιγο κ να κανεις συμπεριφοριστικη.θα δεις οτι θα εχεις πιο γρηγορα κ καλυτερα αποτελεσματα.
ακομα καλυτερα θα ειναι να κανεις φρουδικη, ψυχοδυναμικη με ομαδα, αλλα αυτο θελει πααααρα πολλα χρονια να πηγαινεις..
εγω αυτο εκανα πρωτα.
η συμπεριδφοριστικη ειναι δομημενη κ πιο συντομη..θα κανεις καποια εκπαιδευση οσον αφορα τις σκεψεις σου τις αρνητικες γι αυτο ειναι πολυ εντυπωσιακα τα αποτελεσματα της σε ανθρωπουν που εχουν κακες σκεψεις κ ιδεες κ υποχονδριαση κ αγχος πολυ.
φαντασου οτι εγω εκανα μονο 3 μηνες κ ακομα θυμαμαι τι μου ελεγε ο τυπος κ τα εφαρμοζω αυτα που μου ελεγε πολλες..μη φοβασαι να ρισκαρεις ..ειναι για το δικο σου καλο.
μη κλαιγεσαι ..απλα διεκδικησε την ψυχικη σου ηρεμια.
επισης για να σε δυναμωσω λιγο ακομα...να σου πω..οτι υποφερω απο 17 χρονων με κλινικη καταθλιψη κ αγχωδη διαταραχη , εφτασα μεχρι το δρομοκαιτειο μια μερα γιατι φοβοντουσαν οτι θα κοψω φλεβες...βγηκα απο κει..ξεκινησα ψυχοθεραπεια, χωρις φαρμακα, επιασα δουλεια, περασα φανταστικα στα νιατα μου(τωρα ειμαι 35)παρεες εκδρομες κλπ...σπουδες κ ολα..νορμαλ..κ απο τοτε παθαινω καποια επεισοδια στα οποια πλεον ξερω τι ειναι κ πως να τα χειριστω κ τι πρεπει να κανω.
μπορεις να εχεις μια φυσιολογικοτατη ζωη..μη σε φοβιζει ολο αυτο.
επιπλεον να θυμασαι οτι ολα αυτα συμβαινουν στον ανθρωπο οταν εχει συσσωρευμενη θλιψη κ πιεζεται απο την ζωη του.
ειναι ενα καμπανακι το οποιο χτυπαει κ θελει να σου πει οτι κατι δεν κανεις καλα..εκτιμησε το λιγο...
BOOM δεν θα μπορουσα να φανταστω οτι περασες ολα αυτα και τα καταφερες τοσο καλα...γιατι απο τα λεγομενα σου μου φαινεσαι πολυ ισορροπημενη ΜΠΡΑΒΟ σου κοριτσακι μου!!!! μου εχεις δωσει απιστευτο κουραγιο,γιατι με χαλαγε το προβλημα μου,πιστευα οτι μονο εγω ειμαι ετσι...αλλα κυριως οτι δεν θα το ξεπερασω ποτε......σε ευχαριστω
ηθελα να σε ρωτησω κατι προσωπικα αλλα δεν ξερω πως.....υπαρχει τροπος για προσωπικο μηνυμα???βασικα για τον ψυχοθεραπευτη που εκανες την συμπεριφορικη θεραπεια...αλλα ισως δημοσια να απαγορευεται....
elis πιασε κατι σε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ.................. .
δεν πηρες ποτε σου θεραπεια???
επισης αλλο η φρουδικη και αλλο η συμπεριφορικη θεραπεια?
θεραπεια παιρνω οταν εχω επεισοδιο πολυ στρες κ καταθλιψης.
ειμαι ηδη σε θεραπεια 7 μηνες τωρα απο το τελευταιο μου επεισοδιο(το 5ο μου επεισοδιο) τον απριλιο, οπου εγινε κατι κ με χαλασε παρα πολυ κ ξανααρρωστησα.το αποδεχτηκα.ετσι αντιδρω εγω στην στενοχωρια΄...πεφτω σε καταθλιψη κ τρεμω απο το αγχος μου..
σε σημειο να μην πηγαινω στην δουλεια.
η θεραπεια μου παντα ειναι αντικταθλιπτικο ladose k το παιρνω για οσο εγω νιωσω ετοιμη κ με συμβουλη γιατρου παντα.
αρα πιστευεις οτι τελικα με οληηηη αυτη την προσπαθεια(ψυχικη ,οικονομικη ,χρονου) δεν υπαρχει πληρη ιαση ...αλλα λιγο καλυτερος ελεγχος συμπτωματων και μια καθημερινοτητα σχεδον φυσιολογικη?
ΡΕ ΣΥ υπαρχουν καποιες βασικες διαφορες σχετικα με φορυντ κ συμπεριφοριστικη.
την συμπεριφοριστικη δεν την ενδιαφερει το παρελθον..τι εγινε κ γιατι ο ανθρωπος υποφερει..
ειναι μια τεχνικη που εφαρμοζεται για να αλλαξει τον τροπο που βλεπουμε τα πραγματα την παρουσα στιγμη..
γι αυτο ειναι περισσοτερο σαν εκπαιδευση σκεψης για κανα 6μηνο κ τελειωνεις.
η αλλη τωρα με την ομαδα δεν εχει καμια σχεση..αφου πρωτα γνωριστεις αρκετο καιρο σε ατομικες με τον ψυχοθεραπευτη κ σε ρωτησει για τα παντα..για μαμα, μπαμπα, παιδικη ηλικια κλπ...σε υποστηριζει ταυτοχρονα μαζι με την αναλυση.ξυνονται πολλες πληγες.δεν αφηνεις τιποτα να πεσει κατω απο το παρελθον..κοιτα πολυ τα παιδικα τραυματα, την σχεση με τον μπαμπ, την μαμα κ την οικογενεια.
αν διαβασεις φρουντ θα καταλαβεις.
κ μετα σε βαζει σε ομαδα που ταιριαζει στον καθενα..κ κει ξεκιναει μια πορια κ μια αναζητηση καλυτερου εαυτο διορθωνοντας τα παιδικα τραυματα ταυτοζοντας την ομαδα με την οικογενεια σου...κ κει αρχιζει το πανηγυρι..
μπορει κ να πλακωθεις με καποιον επειδη μοιαζει με την μητερα σου για παραδειγμα που δεν ειχες κ τοσο καλες σχεσεις..
με αυτον τον τροπο σε βαζει σε μια δοκιμασια να μαθεις να διαπραγαμτευεσαι, να ζοριζεσαι κ να λυνεις οποιον πονο κ πληγη εχει δημιουργηθει κατα την τρυφερη ηλικια..
γι αυτο κ παιρνει πολλα χρονια...οι αναλυομενοι συνηθως καθονται απο 3 χρονια εως κ 15..οταν νιωσεις ετοιμος το ανακοινωνεις κ ξεκιναει η διαδικασια του αποχαιρετισμου απο την ομαδα...σαν να γεννιεσαι σε μια καινουρια οικογενεια κ να φευγεις ενηλικας πια εχοντας αποκτησει αμυνες κ υπευθυνοτητα...αυτο.για μενα βασικα ειναι η καλυτερη ψυχοθεραπεια...αλλα θελει πολλα λεφτα κ απειρο χρονο.
μου ειπες οτι εκανες και φρουδικη? η καταλαβα λαθος.....η ομαδικη που εκανες εειναι συνηθως συστημικη θεραπεια......
BOOM με παρακολουθεις παιδι μου...χαχαχαχαχα
α οριστε εχεις αλλα 6... αντε στελνε
ρε συ δεν νοιζω οτι εχει καμια σχεση η συστημικη με αυτο που εκανα εγω..αυτα που διαβασα για την συστημικη εχουν καποια σχεση..αλλα οχι κ σε πολλα πραγματα..εχουν δηλαδη καποια κοινα.αναθεμα με αν καταλαβα για την συστημικη..
αναθεμα αν εχω καταλαβει εγω που κανω και 3 χρονια......
αλλα το χειροτερο θα ειναι ,να εχεις κανει εσυ συστημικη 14 χρονια και να μην το εχεις καταλαβει....χαχαχχαχ
λοιπον μπουμ βαρεθηκα να γραφω μηνυματα για να φτασω τα 50....λεγε διευθυνση χαχαχαχα και ερχομαι