-
καθεαυτή κι εγώ που το ξανασκέφτομαι καταλαβαίνω πως δεν έχει νόημα αυτό το σκεπτικό όχι γιατί είναι ανώριμη σαν σκέψη αλλά γιατί δεν θα καταλάβει κανείς γιατί θα το κάνω (λέμε τώρα αν το έκανα)..θα χαθεί η αντίδραση όπως λες μέσα σε τόσους άστεγους που όπως λες όντως το σύστημα τους έχει πετάξει στο περιθώριο και δεν είναι ότι αντιδρούν στο σύστημα γι'αυτό είναι άστεγοι..δεν είναι ότι είναι άστεγοι από επιλογή..
Έτσι και πάλι θα είμαι μόνη μου..τι στο σπίτι τι στα παγκάκια..πάλι μόνη μου θα είμαι χωρίς κανέναν να μπορεί να με καταλάβει,χωρίς κανέναν να σκέφτεται το ίδιο..αφού και οι άστεγοι βρεθήκαν σ'αυτήν την κατάσταση από ανάγκη και όχι από επιλογή με σκοπό την αντίδραση..και κοιτάει ο καθένας το πώς θα διορθώσει την κατάσταση για τον εαυτό του και καλά κάνει,λογικό μου φαίνεται,αλλά είναι κι αυτοί σαν όλους τους άλλους ανθρώπους που μπορεί να είναι ταπεινοί ή έτσι να μας φαίνονται αλλά αν τους δινόταν η ευκαιρία να ζήσουν διαφορετικά θα ήταν κι αυτοί άπληστοι αλλά όχι άπλυτοι πλέον..η φύση του ανθρώπου είναι η ίδια για όλους..ρέπει προς την αμαρτία..
και αυτό ισχύει για τα πάντα..ο αγώνας μας είναι να πηγαίνουμε κόντρα σε αυτήν την ροπή..είτε είναι στο θέμα του φαγητού και της εγκράτειας,είτε είναι στο θέμα του ενδιαφέροντος για το συνάνθρωπο κλπ..
Κανονικά θα έπρεπε όλοι άνθρωποι να αντιδράσουν με κάποιο τρόπο ώστε να απαιτήσουν απ'το κράτος να εξασφαλίζει τους πολίτες του στο θέμα δουλειάς..αλλά άπαξ και κάποιος έχει βρει μια δουλειά δεν νοιάζεται για τον άλλον που δεν έχει..και όχι μόνο αυτό αλλά φορτώνεται και ο δεύτερος με αισθήματα μειονεξίας και κατωτερότητας απέναντι στον άλλον που δουλεύει..
Myria..ξέρω λίγο να μαγειρεύω έμαθα πέρυσι αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει μάλλον θα έλεγα ότι βαριέμαι το μαγείρεμα..μόνο να τρώω δε βαριέμαι αλλά αυτό είναι άλλο..
-
[QUOTE=giorgos panou;516704], το συστημα καταφερε να βαλει τους ανθρώπους σε ένα "τριπακι" σε ένα πρόγραμμα ,να παραγουν και να καταναλωνουν ! κι όταν καποιος τολμα να πει τετοια πραματα συνηθως βρισκει το μπελα του!!
Γιωργο , γι αυτο λεω , ' ησουνα καλο ρομποτακι σημερα ? ' . Εχεις i-phone τελευταιας γενιας ? δεν εχεις ? αντε δουλεψε να το παρεις , αλλιως εισαι out !! Led τηλεοραση εχεις ? οοοχι ? α , εσυ εισαι πολυ out αδελφακι μου . Τablet , τελευταιας γενιας η/υ ? ε ., εισαι ντιπ για ντιπ out !
Eχουμε προγραμματιστει να δουλευουμε για ναγοραζουμε πληρως αχρηστα / περριτα πραματα και η τεχνολογια μας κλεισει στο καβουκι μας , fb , twitter , istagram , και ολες οι παπαρες , οι διαπροσωπικες σχεσεις οσο πανε και φθινουν , η απομονωση θεριζει .
Aν αυτο λεγεται προοδος , ευχαριστω δεν θα παρω .