και η τηλεπαθεια σπανια υπαρχει στον ανθρωπο και τα ψυχοφαρμακα(2ης γενιας ομως) ειναι αναγκαια συνθηκη για ομαλη ζωη του κατα το μετρο του δυνατου στον ψυχωτικο ισχυει
Printable View
και η τηλεπαθεια σπανια υπαρχει στον ανθρωπο και τα ψυχοφαρμακα(2ης γενιας ομως) ειναι αναγκαια συνθηκη για ομαλη ζωη του κατα το μετρο του δυνατου στον ψυχωτικο ισχυει
Ναι , αλλα εαν νομιζεις οτι εσυ μπορεις τι γινεται? Το "κανεις" δεν μπορει να κανει αυτο ή εκεινο ή το αλλο μπορει να μην ταιριαζει με την περιπτωση. Οταν το ατομο εχει την πεποιθηση οτι μπορει να εχει αυτη την ικανοτητα σε αντιθεση με τα οσα ειναι γνωστα , τοτε πως μπορει να γνωριζει οτι σφαλλει και δεν εχει οντως δικιο?
Καποιοι για παραδειγμα πιστευουν στο Θεο , καποιοι αλλοι τους φαινεται εντελως παραλογη αυτη η πεποιθηση ... αλλα αυτες οι πεποιθησεις για παραδειγμα περι θρησκειας δεν κανουν καποιο ατομο να υποφερει , οποιες και ειναι αυτες σε "νορμαλ" παντα πλαισια. Καποιες αλλες ομως κανουν δυσβασταχτη τη ζωη ενος ατομου.
Οπως το αντιλαμβανομαι , ειναι η αντιληψη του κοσμου διαφορετικη για τον καθενα. Εαν πιστευεις κατι βρισκεις και αποδειξεις για να το επιβεβαιωσεις. Λες ο ταδε σκεφτηκε αυτο ( ναι μερικες φορες μπορουμε και μεις να καταλαβουμε τι σκεφτεται ο αλλος ... εκφρασεις προσωπου , γλωσσα σωματος , τροπος ομιλιας ... παντα σε "νορμαλ" πλαισια), και μετα εκανε εκεινο οποτε ειχα δικιο που σκεφτηκα οτι σκεφτηκε αυτο και ολα ερχονται και δενουν σε ενα τεραστιο σεναριο κατα καποιο τροπο, με επιβεβαιωσεις κλπ.
Ειναι δυσκολο να περιγραφουν καποιες καταστασεις.
πιστευω ότι ο kavkaz δεν αναφέρεται σε απλη αντιληψη του κοσμου μας.. μιλαει για δυναμεις ορατες η αορατες που εχουν την δυνατοτητα ελεγχου της σκεψης και ότι η ψυχωση είναι ένα τρυπακι μια δηθεν αρρωστεια για οποιον μπορει και τους αντιλαμβανετε.
μετα από 4 χρονια σχιζοφρένειας και μετα από οσα εχω διαβασει μαλλον θα συμφωνησω... αλλα όπως ειπα η αγνοια είναι η καλυτερη επιλογή.
και είναι να απορεις γιατι καποιος ''εφτιαξε'' τον ανθρωπινο εγκεφαλο που συμφωνα με πολλους επιστήμονες χρησιμοποιούμε ένα μερος του μονο.. τι θα γινει αν καποιος για καποιο λογο χρησιμοποιησει ένα μεγαλυτερο τμημα του??
μηπως θα αρχισει να αντιλαμβανετε αυτές τις ορατες ή αορατες δυναμεις?
προσωπικα για μενα όλα ξεκινησαν από ένα δυνατο χτυπημα στο κεφαλι λες και κατι σαν να ''εσπασε'' εκει μεσα. ξαφνικα αρχισα να γραφω και με τα δυο χερια.. μετα αρχισα να βλεπω κρυμμενα μυνηματα και να νοιώθω ότι με παρακολουθουν παντα και παντου και μετα αρχισα να τους ακουω..
είναι αρρωστεια η σχιζοφρεναι η συνομωσια??
η γνωμη μου είναι ότι αν δεν τους ακουσεις.. δεν μπορεις να παρεις θεση είναι σαν να εισαι ακομα αλυσοδεμένος στο σπηλαιο του πλατωνα... και να εχεις αποψη για το τι βρίσκετε εξω από αυτο
Εμενα παντως ο ψυχιατρος μου που ειναι καθηγητης πανεπιστημιου, μου ειπε οτι ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Μετα τη γαλλικη επανασταση οτιδηποτε το μεταφυσικο και θρησκευτικο εχει περασει γραμμη να το "λογικοποιουνε" και να το περιθωριοποιουνε.
Ομως ακομα και αμα νομιζεις οτι δεν υπαρχει, αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα.
Απλως οι μασ.. κανουν τωρα πιο ευκολα τη δουλεια τους.
Εχετε σκεφτει την πιθανοτητα οτι Θεος και διαβολος υπαρχουν πραγματικα ;
Ολα σε αυτα συνηγορουν.
Ασφαλως και υπαρχει δημιουργος και η ταπεινοτητα ειναι ο μονος ρεαλισμος.
Το συμπαν ειναι τεραστιο και υπαρχει εδω και 13 δισεκατομυρια χρονια, ενω εμεις ζουμε αντε 70-80 χρονακια.
Οι ιδεες που εχει ο φιλος νομιζω απλως ειναι λογισμοι που σαν να κολλησε η βελονα του μυαλο παιζουν και ξαναπαιζουν ξανα.
Αλλα σε αυτη τη κατασταση θελει να ειμαστε ο διαβολος για να βασανιζομαστε ο οποιος εχει σαν στοχο να παρει την ψυχη μας μαζι του οταν πεθανουμε.
Τα γυρω απο εμας ατομα που μας δημιουργησαν αυτες τις αρνητικες εμπειριες στην πραγματικοτητα οι θεολογοι λενε οτι ελεγχονται απο το διαβολο εκεινη τη χρονικη στιγμη.
Επισης οι μασ.. ειναι οι συνεργοι του διαβολου επι γης και ειναι παντου και πληθυνονται.
Βαζουν παντου τα σηματα τους κλπ. και κανουν υποσυνειδητη πλυση εγκεφαλου.
Ακομα και η τεχνολογια, οι οθονες κλπ. επηρεαζουν τον εγκεφαλο αφου και ο εγκεφαλος λειτουργει με ρευμα.
Τωρα το θεμα ειναι τι κανουμε.
Καταρχην πηγαινε σε καμια εκκλησια, κανε εξομολογηση και θεια κοινωνια και θα εισαι ησυχος.
Κανε και καμια νηστεια με καθολου ή ελαχιστο φαγητο για λιγες μερες και θα εισαι ακομα πιο ησυχος.
Κανε τα θρησκευτικα σου καθηκοντα και μετα δεν εχεις τιποτα να φοβασαι και θα εισαι ησυχος.
Παραπανω απο αυτο δε μπορεις να κανεις.
Τα αλλα αστα πανω στο Θεο.
Για ποιον θεο από ολους μιλας? για τον θεο των μουσουλμάνων? για τον θεο των βουδιστων? η μηπως για τον θεο των κατακερματισμένων χριστιανων??
ακομα και αν υπαρχει υπερτατη δυναμη στο συμπαν τι παραπανω είναι από ότι και ο ανθρωπος για ένα μυρμιγκι...
η πλυση εγκεφαλου που λες, στην ελλαδα, γινετε κυριως από την εκκλησια
ωραιο ειναι αυτο που λες και σιγουρα ισχυει "το σπηλαιο του πλατωνα".
το θεμα ειναι πως ξερεις αν εισαι μεσα η εξω απο το σπηλαιο.. εδω σε θελω.
να ξερεις παντως, οτι η αντιληψη μας περι των αισθησεων μας, ειναι κατι που ξεγελιεται πολυ ευκολα. κι αυτο ισχυει και για "υγιεις". οποτε, φαντασου για "ασθενεις".
τι εχεγγυα εχεις οτι αυτα που ακους οντως υπαρχουν?
τιποτε (λεω εγω). απλα , υποθεσεις κανεις.
δεν εχεις αδικο.. καποτε ελεγα πιστευω μονο ότι ακουω και βλεπω.. φαινετε ηταν γραφτο να ακουω και να βλεπω πραγματα που ΙΣΩΣ δεν υπαρχουν, όμως παντα υπαρχει ένα αλλα.... ένα αλλα αν δεν υπαρχουν αυτά που ακουσα με τα αυτακια μου πως ξερουμε τοτες ότι και ο κοσμος στον οποιο ζουμε πραγματικα υπαρχει? αφου και εδώ ακουω παλι με τα αυτακια μου που καποτε ακουγαν και αλλα? όπως ακουω και βλεπω τον ανηψιο μου να μου μιλαει ακριβως τωρα? ε??
μια αρρωστεια του μυαλου ή μια άλλη πραγματικοτητα?
δεν θελω να σε ταραξω περισσοτερο, αλλα οι συχρονες αστροφυσικες θεωριες λενε , οτι αυτο που βλεπουμε και ακουμε ΟΛΟΙ, απλα δεν υπαρχει (με την μορφη που το αντιλαμβανομαστε εμεις), αλλα καπου αλλου, και καπως αλλιως....
βλεπουμε και ακουμε αυτο που μας επιτρεπουν οι ανθρωπινες αισθησεις μας. τωρα, αν αυτο που βλεπει και ακουει μια μειοψηφια οπως καποιος "ασθενης", ειναι παραισθηση πανω στη παραισθηση (δλδ τελειως ανυποστατο), μια διαφορετικη παραισθηση πανω στη πραγματικοτητα, η κατι αλλο, δεν το ξερω καθολου.
μπα δεν ταράζομαι μην ανησυχεις... τι θα γινοταν αν μιλούσαμε όχι για μια παραισθηση πανω στην πραγματικοτητα... αλλα για μια εναλλακτικη πραγματικοτητα πανω στην πραγματικοτητα?
αληθεια πως εξηγεις ότι πριν αρχισουν να μου μιλανε και ακουγα μονο μηνυματα η γλωσσα των μηνυματων ηταν αρχαια ελληνικα χωρις να ξερω γρι αρχαια ελληνικα? και ξεσκονιζα τα λεξικα για το τι λεγανε??
εγω ,μπορω να το εξηγησω.
αυτο δεν σημαινει κι οτι ισχυει η υποθεση μου, ομως...
για την εναλλακτικη πραγματικοτητα, ας υποθεσουμε οτι ισχυει. γιατι την βλεπεις/ακους μονο εσυ? εισαι ο 'εκλεκτος"? μπορει να ακουμε/βλεπουμε παραφθορα της πραγματικοτητας, αλλα ζουμε κοινη παραισθηση για λογους ....κατασκευαστικους...
παρ ολα αυτα τιποτε δεν αποκλειεται. απλα εγω προτεινω να μετατοπισεις τον προβληματισμο σου.
δηλαδη, δεν ειναι το πιο σημαντικο να αποφασισεις τι ειναι αυτο που βλεπεις/ακους. αλλα να ζησεις οσο καλυτερα γινεται τον πεπερασμενο βιο σου.
αυτο για μενα σημαινει οσο δυνατον καλυτερη κοινωνικοποιηση/ προσαρμογη, πες το οπως θες.
διαφωνεις?
πιστευεις οτι μπορεις να ζησεις μονος/ανεξαρτητος με την "αληθεια" που βλεπεις κι ακους, εσυ?
οσο για τα αρχαια εληνικα, αυτο ειναι ευκολο. ολοι εχουμε ακουσει πολλα αρχαια ελληνικα. απλα δεν τα θυμομαστε. το υποσυνειδητο μας μπορει ενδεχομενως να τα ανασυρει, αλλα οχι και το συνειδητο μας.
αλλη εξηγση ειναι, οτι δεν τα ακουσες, αλλα νομιζες οτι τα ακουσες οταν τα ειδες στο λεξικο....
όπως ειπα και πιο πανω η αγνοια είναι η καλυτερη επιλογή.. abilify των 30 για αρκετα χρονια ακομα...