Originally Posted by
Βασιλική Σωτ
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum :)
Σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό και τελικά αποφάσισα να γίνω κι εγώ μέλος της παρέας σας..
Καλησπέρα και στη Ντιάνα που ζητάει συμβουλή για το θέμα που την απασχολεί.
Ντιάνα μου, εγώ μέσα από αυτά που μας έγραψες, αισθάνομαι ότι νιώθεις πολύ πικραμένη από τη θετή μαμά σου, βγάζεις έναν έντονο θυμό απέναντί της, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα παράπονο. Επειδή νιώθεις ότι δε σε αγάπησε αρκετά, δε σε φρόντισε, δε σου έδειξε τρυφερότητα ,τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που εσύ θέλεις να σου δείχνουν τρυφερότητα, τώρα το "απαιτείς ", της το ζητάς επιτακτικά με αυτό τον τρόπο.
Φυσικά δε μπορούμε να ουρλιάξουμε σε κάποιον : " Αγάπησέ με!! " , εσύ της ουρλιάζεις " Βοήθησέ με οικονομικά!!! " Και ελπίζεις ότι με αυτό τον τρόπο η θετή μαμά σου θα επανορθώσει κατα καποιο τρόπο για τη φροντίδα που δε σου έδωσε.
Δε θεωρώ ότι είσαι παραδόπιστη, ούτε τεμπέλα. Απλά εχεις πληγωθεί πολύ μέσα στην ψυχή σου και έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη που έχεις στις ικανότητές σου. Και πίστεψέ με, είναι πολύ περισσότερες ικανότητες από όσο νομίζεις!
Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει πάρα μα πάρα πολύ η εύρεση κάποιας αξιοπρεπούς εργασίας. Είναι σπουδαία ψυχοθεραπεία η ενασχόληση με κάποιο έργο, θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις κόσμο και να συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και μόνη σου! Μπορείς!
Επίσης, φρόντισε να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σου φέρονται όμορφα και με σεβασμο. Μην κάνεις εκπτώσεις σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό.
Τέλος, θα ήθελα να πώ ότι μέσα σε αυτό το forum είναι σημαντικό να υπάρχει ένα κλίμα αλληλουποστήριξης και κατανόησης και όχι επικριτική στάση, καθώς μία τέτοια αντιμετώπιση δε βοηθάει κανένα. Είμαστε άνθρωποι και όλοι μας έχουμε τα πάθη μας και τις αδυναμίες μας. Δεν είμαστε θεοί.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επικροτούμε συμπεριφορές με τις οποίες διαφωνούμε, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας με έναν κόσμιο και ανθρώπινο τρόπο. Μόνο έτσι άλλωστε θα καταφέρουμε να μας λάβει σοβαρά υπόψη του ο συνομιλητής μας.
Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους!