Remedy γιατί μιλάς με τόσο απότομο τρόπο? Απλά είπε την γνώμη της και τον τρόπο που σκέφτεται.
Printable View
Καλησπέρα Ρίτα. Από τη στιγμή που κι εσύ και ο αδελφός σου είστε μεγάλοι άνθρωποι, θα σας ενθάρρυνα σε πρώτη φάση να προσπαθήσετε να κατανοήσετε την μητέρα σας, να δείτε λίγο πώς θα μπορούσε να το βλέπει μέσα από τα δικά της τα μάτια. Καταλαβαίνω πως δεν είναι εύκολο να μπείτε στη θέση της, καθώς δεν είστε ανεξάρτητοι, ούτε έχετε δικούς σας γάμους και οικογένειες. Ενώ η μητέρα σας έχει ολοκληρώσει κάποιους κύκλους στη ζωή της, εσείς δεν έχετε καν ξεκινήσει. Μπορεί να είστε ενήλικοι, αλλά στην ουσία είστε ακόμη παιδιά αφού εξαρτάστε από τους γονείς σας.
Παρόλα αυτά, όλοι – ακόμα και τα μικρά παιδιά – χρειάζεται να κατανοούν ότι οι γονείς έχουν κι ατομικά δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις προς τα παιδιά τους. Συμφωνώ βέβαια ότι δεν είναι ωραίο σε ένα μικρό χωριό να δημιουργούνται σχόλια και δυσάρεστες καταστάσεις. Αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις, είναι σαν να λες ότι θέλετε να μείνετε σε μια κατάσταση που σας βολεύει και ότι σας ενδιαφέρουν περισσότερο τα σχόλια και η ‘αξιοπρέπεια’, παρά το να είναι χαρούμενη η μητέρα σας. Θα έλεγα να προσπαθήσετε να σκεφτείτε λίγο την μητέρα σας σαν γυναίκα και σαν άνθρωπο και μετά να συζητήσετε μαζί της με γνήσιο ενδιαφέρον κι αγάπη. Να μην της πείτε για το ότι θα ‘διαλύσετε το σπίτι σας’, ότι ‘πληγωθήκατε’, ή για τα παιδιά και την οικογένεια του άλλου. Να την ενθαρρύνετε να φτιάξει τη ζωή της με τον τρόπο που εκείνη θέλει, να προσέξει να μην πληγωθεί η ίδια, να της πείτε ότι θα είστε στο πλευρό της ό,τι κι αν αποφασίσει.
Μπορείτε να το κάνετε αυτό?
Αν νιώσει ότι την καταλαβαίνετε και της συμπαραστέκεστε θα είναι πιο ανοιχτή να σας ακούσει και έτσι θα μπορέσετε να πείτε και την άποψη σας ή τις δικές σας ανησυχίες.
marina38 καλύτερα δεν γινόταν να τα πεις..
ΜΕ την ιδια λογικη δεν εχει κ εκεινη δικαιωμα να καταστρεφει τη ψυχολογια μας... δεν ειπα δικαστης...γνωμη ειπα... ωστε να υπαρξει ισσοροπια. και το θεμα ειναι οτι δεν ελεγχω αλλα αυτη τα κανει δυνατα..... να κοψουμε κ τα αυτια μας δε γινετε... δικαιωμα τους ειναι να κανουν οτι θελουν αλλα δε θα φτασουμε για μια επιπολαιοτητα να μη μπορουμε να βγουμε απο το σπιτι...αν δεν πηγαινε καλά ας χωριζε κ αυτο ισχυει για ολες τις περιπτωσεις.... δεν φταιμε εμεις να τα ακουμε κ δεν ειπα οτι ειμαι η μονη ανεργη αλλα κ ουτε η μονη π συμβαινει αυτο... δικαστης δεν ειναι κανεις απλα πιστευω πως καθε παιδι που σεβετε ο χόρο π μενει κ την οικογενια του θελει ισσοροπια...
ευχααριστω εκ τον προτερων παντως παιδια... θα προσπαθησουμε να κανουμε το σωστο ................
Καλησπερα σου μελος,κατανοω ποσο λυπασαι για την τροπη που πηραν τα πραγματα στο θεμα της οικογενειας σου,αυτο που προτεινω πρωτα απο ολα ειναι να δεις τον εαυτο σου πως θα κανεις δικο σου σπιτι κ οικογενεια για να αποδρασεις απο αυτο το περιβαλλον,τωρα στο θεμα της μητερας σου πρεπει πρωτα να καταλαβεις πως εφτασε σε αυτο το σημειο κ να προσπαθησεις να την συγκρατησεις με καλο τροπο,πρεπει να συμβουλευει πνευματικο εκκλησια προτου κανει ο,τιδηποτε δεν ειναι σωστο για κανενα ουτε για τον πατερα σου ουτε για την γυναικα του αλλου ανθρωπου να πληγωθουν κανεις δεν δικαιουται να πληγωνει τους αλλους
3. Αν ο πατέρας σας διατηρούσε παράλληλη σχέση, ο αδερφός σου θα είχε την ίδια έντονη αντίδραση......? Γιατί συνήθως τα αγοράκια είναι άκρως αυστηρά με την μαμά κ λίαν επιεική με τον μπαμπά.......
Τωρα μιλησες σωστα ειναι διαφορετικο αν και παντα πειραζει αυτο σε γενικες γραμμες ακομα και απο τον πατερα υποθετω.
οχι, δεν ειναι η ιδια λογικη.
αν η δικη σου ψυχολογια χαλαει με κατι που κανει ενας αλλος ανθρωπος, οταν εχει καθε δικαιωμα να το κανει χωρις να σε ρωτησει, πας σε ψυχολογο, δεν του επιβαλεις την γνωμη σου.
ειναι σαν να μου λες οτι μια γυναικα που πληγωνεται επειδη περναω καλα με τον συντροφο μου, να εχει απαιτηση να χωρισω για να μην ζηλευει.:rolleyes:
θα μου πεις, οτι μιλαω για μια ασχετη, ενω εσυ εισαι το παιδι της και το κινητρο σου δεν ειναι η ζηλεια. ναι, αλλα κι εσυ οπως κι αυτη δεν εχεις κανενα δικαιωμα στην ερωτικη ζωη της, στην ηλικια που εισαι.
την γνωμη σου την δινεις οταν στην ζητησουν, σε τετοια θεματα.
ειναι πολυ λογικο να εισαι πληγωμενη. δεν ειναι καθολου λογικο να ανακατευτεις.
αλλο το ενα, αλλο το αλλο.
μια μας μιλας για στεναχωρια και μια για ηθικη.
για την στεναχωρια σου, μπορεις να της μιλησεις. μπορεις να της πεις οτι ακουγονται οι συνενοησεις της και πληγωνεσαι. οχι για την ηθικη της ομως. αυτη αφορα εκεινην τον ανδρα της και το αλλο ζευγαρι, οχι εσενα.
Remedy δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλα μιλάει για την μάνα της.Δεν μιλάει για την φίλη της.Πρόκειται για την οικογένεια της.Δεν ξέρω αν εσύ μόλις έγινες τριάντα έπαψες να θεωρείς ότι τα δρώμενα στο σπίτι σου,δεν σε επηρεάζουν,αλλα σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη αυτό συμβαίνει,από τις πιο προοδευτικές κοινωνίες μέχρι το τελευταίο κατσικοχώρι στο αφγανιστάν.Έχω ζήσει σε τρεις ηπείρους,ποτε δεν άκουσα επειδή ένας άνθρωπος έγινε τριάντα,δεν πρέπει να αντιδράει που κάποιος από τους γονείς του έχει παράνομο δεσμό με μέλος άλλης οικογενειας.Εξήντα πέντε χρονων ο πατέρας μου και όταν ο παππούς με την γιαγιά τα σπάνε γιατί ο ένας θέλει να δει serial και ο άλλος ειδήσεις,αυτός πάει και τους συμφιλιώνει.Με την λογική ότι επειδή λόγω ηλικίας θα έπρεπε να έχει δικιά της οικογένεια να μην νοιάζεται για τα ερωτικά της μάνας της,θα μπορούσα να σου πω ότι και η μάνα τις λόγω ηλικίας θα έπρεπε να μην έχει μυαλά για γκόμενους αλλα για εγγόνια.Το ίδιο ηλίθιο είναι.Όσο για το ότι γελάς με την κοπέλα κι εγώ γελάω με το γεγονός ότι σύγκρινες κάποια που ζηλεύει που είσαι καλά με τον σύντροφο σου,με την μητέρα που σε γέννησε,μένετε στο ίδιο σπίτι και σε κλειστή κοινωνία.Κουδούνια θα τους κρεμάσουν άμα μαθευτεί στο χωριο και είναι κοπέλα τις παντρειάς η ρίτα.Επίσης συγκρίνεις τους άντρες με τις γυναίκες ξεχνώντας ότι αυτό που μας διαχωρίζει σαν φυλα,είναι οι αντιδράσεις.Δεν ξέρω εσύ σαν γυναικα αλλα εμείς τα αγοράκια ουκ ολίγες φορες έχουμε κάνει τα μούτρα κάποιου κρέας γιατί μας έβρισε την μάνα.Ποσο ευχάριστο θα ήταν για τον αδερφό τις ρίτας,να του λένε "ο τάδε σου μαμάει την μάνα"; Εκ του ασφαλούς καλά είναι να το παίζουμε Σουηδοί και να γελάμε με τους άλλους αλλα όταν θα ξεσπάσει το σκάνδαλο κανεις από εμάς δεν θα είναι εκεί να σώσει την κατάσταση.Η ριτα και ο αδερφός της θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να μεσολαβήσουν. Η πρώτη ερώτηση μόλις μπεις σε ένα χωριο είναι "ποιανού παιδί είσαι" και μου λες ότι η ηθική τις μάνας της αφορά μονο αυτήν και τον άντρα της; 'Έλεος !
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, για σενα. ποιος εισαι εσυ?
δικαιωμα της να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ.
ποιος εισαι εσυ (η εγω), ή η κορη της, που θα της πεις πως θα ζει? και σε 10 ηπειρους να εχεις ζησει, τα ατομικα δικαιωματα ειναι ατομικα δικαιωματα (εκτος κι αν εισαι τζιχαντιστης). ο τουρισμος δεν καλυπτει και δεν δικαιολογει τον μισογυνισμο...
μπερδευεις το τι μπορει να μας επηρεαζει η να μας ΕΝΟΧΛΕΙ η να μας στεναχωρει, η να μας βρισκει αντιθετους, η να μην κανουμε στην δικη μας ζωη, με οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ Η ΝΑ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ.
υποθετω οτι η γιαγια σου και ο παπους σου την θελουν την επεμβαση του πατερα σου. εκτος κι αν χωνεται με το ζορι και δεν ξερουν πως να τον ξεφορτωθουν...
τις μισογυνικες κορωνες περι ανδρων και γυναικων, δεν θα τις σχολιασω καν. απορω πως δεν ντρεπεσαι να τις γραφεις και παριστανεις και τον μορφωμενο...
(στο ιντερνετ κι εγω, αστροναυτης ειμαι)
Κοίταξε Ρίτα εγώ συμφωνώ ότι όλο αυτό μπορεί να σας προκαλεί ανησυχία για διάφορους λόγους. Αν θέλεις να της μιλήσεις εσυ επί προσωπικής βάσεως καλώς και να της πεις πως νιώθετε. Αλλά εχω να σου πω κάτι που κι εσυ μπορεί να το καταλαβαίνεις σαν γυναίκα. Αυτή η γυναίκα δεν έχει ζήσει τίποτα ιδιαίτερο όμως έχει δικαίωμα σαν γυναίκα. Τι να κάνουμε; βρήκε το λάθος άτομο να παίξει παιχνίδι. Η χαζομάρα της φυσικά είναι που μιλάει και δυνατά μπροστά σας γιατί κι εσείς νιώθετε κάθε φορά ότι το σπίτι σας χάλασε όμως όχι δεν φταίει σε αυτό η μητέρα σου. Πάντως πες της να είναι πιο ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΉ και για το δικό σας καλό αλλά και για το δικό της και μην περιμένεις ακόμα και να της το πεις να το κόψει. Ίσως το κάνει όμως δήθεν κάτι που θα σας βολεύει. ΚΑΤΙ ΠΑΡΆΝΟΜΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΊΝΕΙ ΦΤΕΡΆ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΑΠΟΓΟΗΤΕΎΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΌΒΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΦΑΣ ΤΑ ΜΟΎΤΡΑ ΣΟΥ. Όσο για τον αδερφό σου ύστερα ας τον να ζει στο παραμύθι του και να κουρεύεται γιατί είναι το κλασσικό αντράκι που καταλαβαίνει μόνο την πάρτι του κι απ'έξω το παίζει αθώος ενώ στην προσωπική του ζωή θα έκανε τα ίδια και χειρότερα.
Ρίτα μου, κατανοώ απόλυτα τα συναισθήματά σου. Οι γονείς μας είναι πάντα σημαντικοί για τον ψυχισμό μας όσο κι αν μεγαλώσουμε.
¨Ολοι μας όμως τους βλέπουμε σαν κάτι το "ιερό, άσπηλο και αμόλυντο" και αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι έχουν μέσα τους , όπως όλοι μας, το στοιχείο του ερωτισμού, ότι έχουν την ανάγκη να αρέσουν και να είναι επιθυμητοί. Τους θεωρούμε "αγίους".
Πολλοί άνθρωποι δε μπορούν να δεχτούν ούτε καν το γεγονός ότι ο πατερας και η μητέρα τους, εξακολουθούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους. Ισως αυτό να πλήττει το ναρκισσισμό μας λίγο, δηλαδή είναι σαν να τους λέμε "μαμά και μπαμπά, γιατί εξακολουθείτε να κάνετε σέξ; αφού τα παιδιά σας τα κανατε! Πλεόν τι λόγος υπάρχει;"
Πόσο μαλλον αν διανοηθούμε ότι έκαναν απιστία.. Ε, τότε γκρεμίζονται πολλά που έιχαμε χτίσει μέσα μας για αυτούς. Ισως τους θεωρούμε το τελευταίο "οχυρό" της ηθικής μας, και για αυτό φοβόμαστε ότι πχ. "αφού ούτε η μάνα μου ,αυτή η ιερή μορφή, δεν κατάφερε να είναι πιστή στον άντρα της, τότε πώς θα καταφέρω να είμαι εγώ πιστή στον δικό μου άντρα;"
'Η πάλι, αν ο απατημένος μπαμπάς μας φαντάζει στα μάτια μας ως άψογος σύζυγος, μπορεί να σκεφτούμε "μα πως τολμάει η μανα μου να έχει τέτοιον σπουδαίο άντρα και να τον απατάει η αχάριστη; Εγώ δηλαδή γιατί δεν απατάω τον δικό μου άντρα; Που δε φτάνει το μπαμπά μου ούτε στο μικρο του δαχτυλακι;"
Θα μπορούσαμε να γράφουμε για μέρες και μερες για το θεμα αυτο.. Το ζήτημα είναι όμως πώς θα βοηθηθεί η Ρίτα.
Ρίτα μου, όσο κι αν είναι σημαντικοί για σένα οι γονείς σου, όσο κι αν τους αγαπάς και σε αγαπούν, η μόνη ζωή που μπορείς πραγματικά να ορίσεις και να κατευθύνεις, είναι η δική σου. Είναι πολύ οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν έναν παντρεμένο άντρα ή μία παντρεμένη γυναίκα στην απιστία. Και πολυ περίπλοκοι. Αυτό θα μπορούσαμε να το διαλευκάνουμε όμως μόνο μιλώντας με τη μητέρα σου.
Το σίγουρο είναι ότι ανεξάρτητα από το με ποιόν είναι ερωτευμένη μία γυναίκα, παραμένει πάντα μάνα για το παιδί της και πάντα το αγαπάει. Ασφαλως ισχυει το ιδιο και για τον πατέρα. Επίσης επειδή καποτε μία γυναίκα ερωτεύτηκε έναν άντρα και απέκτησε μαζί του παιδί, αυτό δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα τον θέλει για σύντροφό της μία ζωη. Όταν ξεκιναμε ενα γάμο, ονειρευόμαστε το "για πάντα", αλλά κάποιες φορές τα όνειρα δεν εξαρτώνται μόνο από εμας για να πραγματοποιηθούν.. Και ασφαλώς το ίδιο ισχύει και για τον άντρα. Φυσικά είναι κάτι πολύ λυπηρό αυτο, σε κανεναν μας δεν αρέσει, όλοι το επικρίνουμε και ευχόμαστε να μη μας συμβεί ΠΟΤΕ. Δηλαδή ευχόμαστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση ούτε να απάτησουμε, αλλά ούτε και να απατηθούμε. Είναι δυνατόν κάποιος να θέλει να πληγωθεί ή να πληγωσει τα αγαπημένα του πρόσωπα; Και όμως συμβαίνει! Δυστυχώς!
Επίσης είναι γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά συντηρητική και επικριτική σε τέτοιες καταστάσεις, και κανει δύσκολη τη ζωή των ζευγαριών που χωρίζουν αλλά και των συγγενών τους, ειδικά σε κλειστές κοινωνίες της επαρχίας. ¨Ομως σε αυτό δεν φταίνε τα ζευγάρια που χωρίζουν , αλλά η νοοτροπία ότι ένας άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα επιλογής στη ζωή του, αλλά ότι πρέπει να καταπιέζει τα θέλω του για να μην γίνει στοχος κακόβουλων σχολίων.. Μία τέτοια νοοτροπία όμως, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δυστυχία και δεν ωφελεί κανεναν, ούτε το άτομο , ουτε την κοινωνία, καθώς ένα σύνολο καταπιεσμένων ατόμων δε μπορεί να αποτελέσει καλό εχεγγυο για κοινωνική ανάπτυξη.
Για να μη μακρυγορώ Ρίτα μου, η μαμά σου σε αγαπάει, και ασφαλώς αγαπάει και τον μπαμπά σου, όμως ίσως να τον αγαπάει με εναν διαφορετικό τρόπο πλεόν. ¨Οπως είπα και πριν, η δική σου ζωή είναι η μόνη που μπορείς να κατευθύνεις. Να είσαι σίγουρη ότι στα 30 σου είσαι αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να αρχίσουν να σε απασχολούν θέματα δικά σου, προσωπικά και επαγγελματικά. Νομίζω ότι αυτό θα σου δώσει μεγάλη χαρά. Και σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους γονείς σου, που θέλουν να σε δουν να ανοίγεις τα φτερά σου, αυτόνομη και ανεξάρτητη! Καλή τύχη σε όλα!!