[QUOTE=66psy;527427]αν και ειμαι λιγο αρνητικη με το θεμα γιατι με κανει να αισθανομαι περισσοτερο προβληματικη... ολοι μα ολοι μα ολοι μας αντιμετωπιζουμε προβληματα καποια στιγμη στην ζωη μας και δεν πρεπει αν αισθανομαστε καμια ντροπη γι αυτο ή απεχθεια! ετσι ειναι η ζωη! κανεις δεν ζει τελεια χωρις προβληματα! μα κανεις!
θα σε βοηθησει πολυ, θα αλλαξεις το σκεπτικο σου μεσα απο την θεραπεια!
εγω εκανα ενα χρονο ψυχοθεραπεια μαζι με ζαναξ και τωρα πλεον εχω παρει μια ανιουσα πορεια ! δεν ειμαι 100% καλα -ο διαμονας παντα καραδοκει σε καποια μερια του μυαλου μου-, αλλα τουλαχιστον δεν ειμαι οπως ημουν πριν.. που ετρεμα ολοκληρη απο το αγχος και φωναζα απο μεσα μου "πεθαινω"..
ναι φαυλος κυκλος ειναι τα ψυχοσωματικα.. σκεψεις αρνητικες π.χ "δεν μπορω να αναπνευσω" που οδηγουν σε σωματοποηση "πονος στο στηθος" κι αυτος ο πονος με την σειρα του εντεινει την σκεψη "δεν μπορω να αναπνευσω" και το συμπτωμα γινεται χειροτερο και δωστου παλι :P
εμενα λοιπον σε ενα απο τα πολλα πραγματα που με βοηθησε ο γιατρος μου ηταν αυτο: να σπασω τους φαυλους κυκλους και να χαλαρωσω..
εγω εχω διατ.πανικου και αγοροφοβια , δεν εχω μεγαλο θεμα δλδ με αρρωστιες, αλλα και παλι το αγχος ειναι κοινο μας στοιχειο..
βγαλε απο το μυαλο σου οτι "κατι θα παθω" -δεν προκειται στο υπογραφω:)-, ασε τους γιατρους και εστιασε στον ψυχολογο :)
Εμεις οι αγχωτικοι ειναι αυτο που λεμε πνιγομαστε σε μια κουταλια νερο!
"α θα παθει κατι το ενα, το αλλο, α θα λυποθυμησω, α εχει προβλημα η καρδια μου" και στο τελος δεν γινεται και τιποτα..
αι σιχτιρ πια :P[/QUOTE
τελικα η καλυτερη κινηση που εκανα ηταν να απευθυνθω σε ενα φορουμ σαν και αυτο..εστω και για λιγο νιωθω οτι παιρνω ανασα γιατι το πιο πιθανο το πρωι να ξεκινησει ακομα μια δυσκολη μερα...σε ευχαριστω πολυ οπως και ολους βεβαια...μια ερωτηση μονο...τα xanax και γενικα τα αντικαταθλιπτικα δεν προκαλουν εθισμο???αν νιωσω καλυτερα θα ηθελα του χρονου να προσπαθησω για ενα παιδι μονο αν ειμαι απολυτως καλα βεβαια...αν παρω θεραπεια δεν θα πρεπει να το καθυστερησω???