ειδες λοιπον ? δεν ηταν κατι "για την αδερφη του", καν. ηταν η γενναιοδωρια του.
ειναι σπουδαιο προσον η γενναιοδωρια του συντροφου σου. πρωτη απ ολους επωφελεισαι εσυ, γιατι σημαινει και γενναιοδωρια συναισθηματος.
Printable View
Εγω δεν ειμαι υπερ να κανεις τουμπεκι που λεμε ή να αλλαξεις τη γνωμη σου γι αυτην. Να σε ρωτησω κατι αλλο, υπαρχουν σχεδια για συγκατοικηση με το φιλο σου στο αμεσο μελλον;
Συμφωνώ με την Ρέμεντυ. Είναι βλακεία να μαλώνετε για την αδελφή του.
Πράγματι είναι σαν άνθρωπος γενναιόδωρος, και με ξαδέρφια του ας πούμε που κατ εμε δεν το αξίζουν κιόλας. Γενικότερα σαν άτομο.προσπαθεί να κάνει χαρούμενους και να μην πληγώνει.τους άλλους. Δεν είναι ότι έχω άσχημη εικόνα για εκείνη. Υπάρχουν πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ αλλά αφορούν καθαρά επιλογές για τη προσωπική της ζωή και μόνο. Μάλιστα, σκεφτόμαστε να συγκατοικησουμε στο πολύ άμεσο μέλλον. Ήδη ψάχνουμε για σπίτι να νοικιάσουμε. Και μάλιστα μια φορά που είχε γίνει κάτι και είχαμε τσακωθεί πάλι του είχα πει, " σιγά μην ανοίξω εγώ σπίτι μαζί σου να κάθεσαι να ξοδεύεις λεφτά για την αδερφή σου" και μ.μου είχε απαντήσει πώς δεν τον γνωρίζω καθόλου καλά, και είναι διαφορετικό όταν έχεις δικό.σου.σπίτι και οικογένεια. Ουσιαστικά πιστεύω πως θα ήμουν ικανοποημενη και δεν θα είχα τέτοιο.πρόβλημα εάν όταν γινόταν κάτι και έκανε λάθος εκείνη, οτιδήποτε και αν.αφορούσε αυτό, μου έλεγε " κοίτα τι μαλακεια έκανε η αδερφή μου" όπως ακριβώς δηλαδή λέει για τους γονείς του, για ξαδέρφια του κ.λ.π . ΘεωΘεωρεί ότι εάν αναφερθεί άσχημα για εκείνη, πει κάτι δηλαδή εναντίον.της είναι σαν να τη κοτσομπολευει . Ενώ ας πούμε δεν έχει την ίδια γνώμη όταν αναφέρεται σε κάτι αρνητικό το οποίο μπορεί να έκανε ο πατέρας η η μητέρα του - με τους οποίους έχει άριστες σχέσεις
ε, ειπαμε, της εχει αδυναμια. δεν ειναι το ιδιο με τους γονεις..
επειτα, παιζουν κι αλλα που μπορουμε να λαβουμε υποψη.
ως αγορι, μπορει να εχει βαλει τον εαυτο του σε ρολο "προστατη' της αδερφης του. μπορει και μικρο να τον ενθαρυναν στην οικογενεια για εναν τετοιο ρολο.
μπορει, οπως κανουν και πολλα αλλα αδερφια, να ειχαν "συμμαχια" εναντι των γονιων οι δυο τους, με αποτελεσμα να εχει συνηθισει να στηριζει την αδερφη και να κρυβει τα μυστικα της, ενω με τους γονεις, μπορει να μπει και απεναντι, χωρις προβλημα.
κοιτα, εχει κανει κι αυτος λαθη. δεν σου λεω πως φταις εσυ.
σου λεω μονο τον τροπο να μην αφησεις αυτη την κατασταση να σου χαλασει την σχεση και να την γυρισεις υπερ σου.
για παραδειγμα, πολυ κακως ξεκινησε τις συγκρισεις και γενικως και ειδικως επειδη δεν ειναι αντικειμενικος, αλλα στην αδερφη συγχωρει τα παντα και την θαυμαζει...
απο εκει ξεκινησε το προβλημα αλλωστε.
αλλα εσυ το εκανες δικο σου και το διογκωνεις.
ΠΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ.
Δε συμφωνω με το να μην εκφραζεις τη διαφωνια σου. Δηλ αν αυριο ανοιξετε σπιτι θα δινει λεφτα στην αδερφη του για περιττα πραγματα; Ουτε ειναι σωστο να λες οτι ειναι καλη ενω μεσα σου να μη τη συμπαθεις. Καπως πρεπει να γινει ωστε να μην επηρεαζεται η σχεση. Εγω προσωπικα οταν ειδα οτι καποιοι συγγενεις, αδερια, φιλοι κλπ δε τους παω το ειπα και το τραβηξα μεχρι τελους. Με τα πεθερικα πως τα πας;
Τον ενθαρρύνουν ακόμα και σήμερα γι αυτόν τον ρόλο. " μίλησες με την αδερφή σοσου? Που είναι η αδερφή σου, πάρε τη τηλέφωνο να δεις πως είναι ".. δεν είναι ότι την αντιπαθώ. Δεν μου έχει κάνει κάτι άλλωστε,αντιθετως. Το πρόβλημα είναι η στάση του φίλου μου. Εάν αυτή ήταν αυτό που θεωρώ εγώ σωστηι, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Με τα πεθερικά μου τα πηγαίνω αρκετά καλά θα έλεγα. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα...
Τωρα καταλαβα καλυτερα, εσυ δεν την αντιπαθεις την αδερφη, οτι την εχουνε κανει θεο δε θελεις.
Οι γονείς είναι ουσιαστικά αυτοί που διαμορφώνουν, άθελά τους και υποσυνείδητα, τις σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους.
μολις τωρα αποφασισα να διαβασω το θεμα σου :)
εγω μεχρι στιγμης δε μπορω να καταλαβω απο που συμπερανες οτι εχει ερωτα με την αδερφη του αφου εγω δε βλεπω πουθενα τετοιο πραγμα
απλα τεριαζουν κ πανε χερι χερι με τον κ σαν κατι τετιο πες.
εγω αμφιβαλω αν διαφωνει οπως λες μ αυτη απλα παριστανει οτι διαφωνει για να μη σε δυσαρεστησει απλα δε καταλαβαινω γιατι βρισκεσαι σε ενα μονιμο ανταγωνισμο με αυτη
γενικα αν επιδιωκεις να τον χειριστεις επειδη ζηλευεις οπως ελεγες εκτος του οτι δε θα τα καταφερεις στο τελος θα τον κουρασεις κ δε θα τα πας καλα μαζι του.κανεις δε μπορει να χειριστει κανενα πραγματικα αφου ολοι κανουν τις επαφες τους γιατι απλα το θελουν κ οχι επειδη δηθεν διαφωνουν η κανουν οτι ειναι σε αντιπαραθεση αν ηταν σε αντιπαραθεση απλα δε θα ηταν μαζι..
αρα καπιος πρεπει να ικανοποιησει αρχικα τον εαυτο του για να μη ζηηλευει κ τιποτα γιατι απλα το να ζηλευεις δεν συμφαιρει γιατι ετσι χανεις ποντους που τους κερδιζει ο αλλος τελικα. αλοστε καπιον θα τον πισεις να μινει κοντα σου γιατι το θελει αμα το θελει καπια μερα θα ξαναγυρισει οτι κ αν του πουν οι αλλλοι.
Καλημέρα. Σ ευχαριστω αλεξανδρος_77 που μπηκες στο κοπο να διαβασεις το ¨" προβλημα " μου. Κατ αρχην να ξεκαθαρισω οτι οταν λεω ερωτα εννοω την μορφη ερωτα που μπορει να εχουν δυο αδερφια μεταξυ τους και τιποτα παραπανω. Επισης οταν λεω οτι ισως και να ζηλευω , εννοω τον τροπο που ο φιλος μου την αντιμετωπιζει, και οχι εκεινη την ιδια. Ειναι διαφορετικο το να ταιριαζεις με καποιον και διαφορετικο αυτο ππου εννοω εγω. Νομιζω οτι η Remedy επιασε ακριβως το νοημα ουτου που εννοω. Δεν με πειραζει το να ταιριαζουν , ουτε το να την αγαπαει, προφανως θα ηταν κακια κατι τετοιο. Εχω και εγω εναν αδερφο , και τον αγαπαω πολυ, αλλα ασχετα απο αυτο , μπορω να τον μαλωσω αν θεωρησω οτι κανει κατι λαθος, μπορω να διακρινω τα ελατωματα του και να τα παραδεχτω , γιατι σε τελικη αναλυση, κανενας μας δεν ειναι τελειος. Το αγορι μου ομως, για καποιο λογο, αυτο που εμενα μ φενεται λογικο, το να μπορω να αναγνωρισω το λαθος του, εκεινος δεν μπορει να το κανει. Και οχι δν κανει καμια προσπαθεια να μου δειεξι οτι διαφωνει μαζι της, το αντιθετο, ακομα και να διαφωνει δεν μπορει να το παραδεχτει. Και ισως μου πεις που το ξερω οτι διαφωνει, ε τον ξερω σαν ανθρωπο, ξερω τον τροπο που σκεφτεται και τι θεωρει σωστο και τι οχι. Ειναι κατι σαν αυτο που λεμε " μαμμακιας " μονο που εκεινος δεν το εχει με τη μητερα του. Τουλαχιστον αυτο εχω εισπραξει εγω. Εκεινος το αρνειται. Και το θεμα ειναι οτι, οταν τελικα αποφασιζεις να κανεις οικογενεια , και μια αρχη με εναν ανθρωπο που εχεις επιλεξει, θα πρεεπι να εισαι αφοσιωμενος στην οικογενεια σου, αυτη που αποφασιζεις να φτιαξεις. Θα μπορεσει ο φιλος μου να ειναι.>??
Η μητερα μου εχει ακριβως το ιδιο προβλημα με εσενα και εφαρμοζει εδω και χρονια , με εξαιρετικη επιτυχια ,την μεθοδο που σου προτεινε η Ρεμ.
Κάτι περίεργο αποκλείω και εγώ να συμβαίνει, γιατί έχω την ίδια σχέση με τα πρώτα μου ξαδέρφια, τα οποία αισθάνομαι σαν αδέρφια μου, στα μάτια των άλλων. Δηλαδή μπορεί μέσα μου να σκεφτώ ότι κάτι που κάνουν δε μου αρέσει κλπ, αλλά μιλώντας με άλλους, τους υπερασπίζομαι μέχρι τελικής πτώσεως, ακόμα και άδικο να έχουν τα ξαδέρφια μου. Και το ίδιο κάνουν και εκείνα για μένα.
Και φυσικά και όποτε χρειάζεται λεφτά η ξαδέρφη μου, ακόμα και να ζορίζομαι και να μη μου περισσεύουν, θα της δώσω, κι ας στερηθώ εγώ μετά. Αν είχα όμως οικογένεια δική μου, δεν ξέρω, προφανώς και θα έβαζα σε προτεραιότητα τη δική μου οικογένεια (εννοώ το "σπίτι" μου, γιατί και τα ξαδέρφια μου οικογένειά μου είναι)
Ακόμα και για φίλους μου το κάνω αυτό πολλές φορές.
Οπότε συμφωνώ με τη Remedy, αντί να δείχνεις ότι μπαίνεις στο αντίπαλο στρατόπεδο, γίνε μέλος του ίδιου στρατοπέδου.
Και φυσικά δες αν θα κάνει ο φίλος σου πράξη αυτό που είπε, ότι θα ήταν αλλιώς αν είχε δική του οικογένεια.
Μη βασανίζεσαι χωρίς λόγο. Ίσως να αισθάνεσαι έτσι επειδή νιώθεις υποσυνείδητα σαν να σου κλέβει η αδερφή την απόλυτη προσοχή και αγάπη του φίλου σου προς εσένα, χωρίς να υπα΄ρχει ουσιαστικό πρόβλημα.
Καλημερα! δεν ξερεις μως μπορει να εχει μεγαλωσει το αγορι σου( η μπορει να ξερεις.. αλλα να μην μπορεις να καταλαβεις καποια αλλα πραγματα που δεν φαινονται) σιγουρα υο δεσιμο αυτο μεταξυ τους υπαρχει απο τα παιδικα της χρονια! απλα το αγορι σου μπορει να νιωθει υπερπροστατευτικος απεναντι σε εκεινη.. και να την αγαπαει πολυ! (γινεται να μην αγαπας την αδεφη σου??) εγω πιστευω πως οτι κ να κανεις ειναι κατι που δεν θα αλλαξει ποτε! το μονο που εχεις να κανεις ειναι να μην ζηλευεις -δεν υπαρχει λογος αλλωστε- και να συβιβαστεις με αυτο οσο ειναι καιρος!!
Mriy, χαίρομαι πραγματικά που μου απαντά ένα άτομο τ οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά απο αυτή που είμαι εγώ, γιατί θέλω να μάθω με ποια λογική λειτουργεί με.αυτό το τρόπο. Ίσως να είναι.και αυτό που λες, ότι ίσως νιώθω ότι κλέβει την αγάπη και τη προσοχή του φίλου μυ. Δεν ξέρω τελικά τι ισχύει.