ε καλα, δεν ειναι και 15 χρονων μαγκ.
στα 40 μια χαρα αρχιζουν να πεφτουν δοντια αν δεν τα φροντιζεις
Printable View
Τελικά έχω περιοδοντίτιδα είναι ένα στάδιο που έπεται της ουλίτιδας και είναι πολύ σοβαρό να χαθούν δόντια...πρέπει να προσέχω πολύ και να τα βουρτσίζω πρωί βράδυ. Πήγα και έκανα καθαρισμό και μου καθάριζε την μισή κάτω γνάδο για μία ώρα θα ξανα πάω και για τα άλλα δόντια για καθαρισμό.
Αυτο ειναι λαθος...
Κι εγω καθε φορα που τρωω τα πλενω αλλα τα πλενεις για να καταπολεμησεις την κακοσμια και προφανως για να μην φαινεται αντιαισθητικο το χαμογελο λογω υπολοιματων απτις τροφες...
Το 90% της φθορας των δοντιων ενος ανθρωπου γινονται κατα τη διαρκεια του υπνου...Το σαλιο σταματαει να παραγεται απτον οργανισμο οταν κοιμομαστε...Το σαλιο εχει καποια ενζυμα που αδρανοποιουν τα βακτηρια των τροφων....Οποτε κατα τη διαρκεια που σταματαει η παραγωγη σαλιου τοτε αρχιζουν τη δουλεια τα βακτηρια...
Παντως αν σου γινει συνηθεια το βουρτσισμα δεν ξεκολλας ευκολα μετα...Δεν μπορω να πεσω με το στομα μου απλυτο το βραδυ και δεν μπορω να φυγω απτο σπιτι μου το πρωι αν δεν εχω πλυνει τα δοντια μου...
Πλεον το κανω απο αναγκη...Νιωθω σαν να εχω διαρροια και να μην σκουπιζομαι ενα πραμα... ;Ρ
Αν δεν φροντιζεις το στόμα σου μια χαρά γίνεσαι φαφουτακι και στα 20 , δεν τίθεται θέμα ηλικίας..
Όλγα πήγαινε κάνε θεραπεία γιατί η πάθηση αυτή κάνει τα δόντια να φεύγουν ενα ένα.. Είναι αρκετά επίπονη και ακριβή αλλά μασελακι απο τώρα.. Δεν λέει!
Γνωρίζει κανείς αν η περιοδοντίτιδα θεραπεύεται;
Θα πας οδοντιατρο να σου καθαρισει την πετρα σε βαθος..βεβαιως και θεραπευεται!Αν ομως εσυ το αφησεις , καποια μερα θα ξυπνησεις και θα σου κουνιουνται ολα τα δοντια!Και μετα δεν θα μπορει κανεις να επεμβει!
Τι καθεσαι και το συζητας?Πηγαινε αμεσα σε περιοδοντολογο , επισης θα κανεις ανα 6μηνο καθαρισμο, οπως ολοι μας πρεπει!
Α και μαθε να πλενεις σωστα τα δοντια σου!
Εσύ που το ξέρεις έχει κανείς από την οικογένεια;
Εσυ σκας γαιδαρο καλη μου.. Ναι ειχε μια ξαδερφη μου και λυθηκε το θεμα της.. Ειναι ακριβη η θεραπεια , αρκετα επιπονη ( εδω ο απλος καθαρισμος ψιλοποναει) αλλα ειναι κατι που λυνεται!
Εσυ τωρα ρωτα για ολο το σοι των μελων εδω να σου πουν και μην πας οδοντιατρο . Μην ξεχασεις το ποτηρακι με το νερο στο κομοδινο για το μασελακι.
Ολγα , το subforum Γενικα δημιουργηθηκε για να φιλοξενει θεματα που αφορουν την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, αλλα δεν ταιριαζουν σε κανενα αλλο subforum.
Το θεμα σου αφορα την οδοντιατρικη , οχι την ψυχολογια και για αυτο κλειδωνει.