Δε χρειάζεται να το σβήσεις.Κάποιες φορές δεν είναι κακό να δίνεις όνομα σε όσα περνάς
Printable View
Ναι σίγουρα, δεν είναι για διάγνωση, μόνο δείχνει λίγο το μεγάλο φάσμα και την ποικιλία των εμμονών, ψυχαναγκασμών, αλλά τίποτε παραπάνω.
Ένα ενδιαφέρον άρθρο και αρκετά κατατοπιστικό για την ΙΔΨ, όχι μόνο για τα συμπτώματά της, αλλά γενικότερα για την κατανόησή της και αντιμετώπισή της είναι και αυτό εδώ :)
http://www.psyche.gr/psyobsessive.htm
Φυσικά και δε χρειάζεται να το σβήσεις. Άλλωστε το να διαβάζουμε στο ίντερνετ ή κάπου αλλού κάτι και να βγάζουμε αυτοδιάγνωση είναι μέγα λάθος και ενισχύει-τροφοδοτεί τα άγχη και τις φοβίες μας.
Το προηγούμενο μήνυμά μου ήταν εν μέρει χιουμοριστικό και εν μέρει κυριολεκτικό. Αυτά είναι θέματα τα οποία συζητώ με την ψυχολόγο μου (για τα αντικείμενα και για την προσωπική υγιεινή) τα οποία όντως μου δημιουργούν ένα βαθμό δυσλειτουργικότητας στην καθημερινότητά μου. Δεν έκανα αυτοδιάγνωση από το post σου, μην αισθάνεσαι άσχημα λοιπόν.
ολοι μας λιγο πολυ ειμαστε ιδεοψυχαναγκαστικoi
δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει τα λεγομενα κολληματα..
το θεμα ειναι κατα ποσο αυτες οι εμμονες μας εμποδιζουν στην ζωη μας...
Γεια σας παιδιά. Συμφωνώ Mriya, το ίντερνετ με μέτρο, καλή η ενημέρωση, αλλά προσοχή να μη δημιουργήσει περισσότερα άγχη, φοβίες και λάθος διαγνώσεις...
Σίγουρα κάποιες εμμονές, ψυχαναγκασμούς μπορεί να παρουσιάσουν όλοι οι άνθρωποι κατά καιρούς.
Όμως η Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι άλλο πράγμα, και μόνο το 1-3% του πληθυσμού πάσχει όπως σωστά είπε η betelgeuse, είναι δύσκολη πάθηση και χρόνια που απλά αντιμετωπίζεται, δεν θεραπεύεται, τουλάχιστον από την εμπειρία μου. Βέβαια υπάρχουν διαβαθμίσεις στη διαταραχή αυτή, από ελαφριά έως βαριά. Και στις δύσκολες περιπτώσεις χρειάζεται να "δουλέψει" αρκετά ο άνθρωπος που πάσχει, για να είναι πιο λειτουργικός και να μην επηρεάζεται η ζωή του πολύ.
Αν θέλει κανείς να διαβάσει παραπάνω χρήσιμες πληροφορίες γι΄αυτή την πάθηση και η παρακάτω σελίδα είναι πολύ ενημερωτική.
http://www.boro.gr/65522/ideopsyxana...gos-therapeias