Aγαπητη Μαριον , αυτο ακριβως εννοουσα , αν αντιληφθεις τετοιον ανθρωπο , τρεχατε ποδαρακια μου !! ( τοχεις ξαναγραψει αυτο με τα ποδαρακια , τοτε που επρεπε να βγαλεις κατι φωτοτυπιες !! ) ,
Printable View
Aγαπητη ρεμ , αν δεν καταλαβεις οτι προκειται για τετοιου ειδους ατομο , εσυ η ιδια φταις που δεν τον καταλαβες . Αν τον καταλαβεις , φυσικα θα τραπεις σε φυγη , ετσι ειναι το φυσιολογικο .
Τετοια ατομα μπορει να σου φερθουν σκαρτα , χωρις να φταις , φυσικα .
Το ερωτημα παραμενει ομως , ουτε και μενα μουχει τυχει , μαλλον εχει τυχει να με ' κοροιδεψουν' στην wind και στον Bενετη , ε , εκει να δεις μπουλιιν !!!!! ποιος ειδε τον Θεο και δεν τον φοβηθηκε ( δεν ηρθα στα χερια με κανεναν , ο μεσος ανθρωπος αποφευγει τον καυγα ). Πως δεν με μπουζουριασανε !!! ειχα μια μοτοσυκλετα γρηγορη , και την κοπανησα , αλλα η δουλιτσα μου εγινε .
Μαρεσει η απαντηση της Μαριον ,' τρεχατε ποδαρακια μου ' . Πλεον ντρεπομαι να παω στα δυο εν λογω καταστηματα . Ειμαι πολυ ηρεμος ανθρωπος , εξαιρετικα ηρεμος , μεχρι να μου την δωσει , αλλα αυτο γινεται σπανιοτατα . Ειμαι κατα της βιας .
Τωρα αν καποιος με χτυπαγε ελαφρα χωρις λογο , απλως θα τον ρωταγα γιατι το εκανε αυτο . Αν η απαντηση ητο επαρκης , θα το ξεχναγα . Δεν εχει τυχει να με προκαλεσουν ομως ποτε , οπτε αγνωστη η αντιδραση ( αμα σε βλεπουν και γεροδεμενο , το αποφευγουν ) . Αυτα αγαπητη .
Πάντως, ρε συ Μακ αν αυτή είναι πράγματι ρήση του Χριστού, ίσως το νόημα νάναι ότι
επειδή για τα χάλια της κοινωνίας φταίει αυτός που ενώ κατέχει την αλήθεια την κρατάει
για πάρτη του, τότε του αξίζει το χαστούκι κι απ' το άλλο μάγουλο.
Θυμήθηκα πάνω σ' αυτό, μια περιγραφή για ένα επεισόδιο με τον Σωκράτη στην αγορά.
Κάποιος λοιπόν τον χτύπησε κι ενώ οι μαθητές του του είπαν να τον καταγγείλει, αυτός
απάντησε ότι αν μπορούσε να τον εκπαιδεύσει τότε σίγουρα δεν θα έφτανε σήμερα να σηκώσει
χέρι. Μάλιστα για να τονίσει και το γεγονός της άγνοιας έγραψε το όνομά του στο κούτελό του.
Άρα αυτός που χτυπάει δεν φταίει, φταίει αυτός που τον "εκπαιδεύει" να το κάνει.
Όχι λοιπόν μόνο το ένα μάγουλο, αλλά και το άλλο τις θέλει τις φάπες του.:p
Εξάλλου "Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι" Αυτή η ρήση κι αν θέλει την ανάλυσή της...
Μαρκελα , μπορει ναναι κι ετσι , αν κασι κλινω προς την εκδοχη της συγχωρεσης . Δεν τον εκπαιδευει κανεις , αλλα αν μας εχει διδαξει κατι η ιστορια , ειναι οτι ο ανθρωπος εχει την βια μεσα του , και αν παει κανεις αντιθετα στα πιστευω του , μαυρο φιδι που τον εφαγε !!
Το ' αφες αυτους , ου γαρ ουδασι τι ποιουσι ' εχει και αυτο την εννοια της συγχωρεσης . Πιστευω οτι ηθελε να δειξει οτι η μεγαλοψυχια ειναι η αρετη των δυνατων ανθρωπων . Μονο οι ' μικροι΄ανθρωποι μνησικακουν . Δεν εχει νοημα να κρατας κακια . Τον εαυτο σου φθειρεις και μονον .