δλδ αν το αποκτήσεις θα το έχεις για πάντα?
δεν μπορει να σταματήσει?
Εγώ για παράδειγμα όταν καπνίζω φοβάμαι μην με δει κάποιος και τρέμω, ζαλίζομαι, θολώνουν τα μάτια μου, ιδρώνω και νομίζω θα λιποθυμήσω....
αυτό είναι κρίσης πανικού?
Printable View
Εγώ για παράδειγμα όταν καπνίζω φοβάμαι μην με δει κάποιος και τρέμω, ζαλίζομαι, θολώνουν τα μάτια μου, ιδρώνω και νομίζω θα λιποθυμήσω....
Ο γιατροσ μου εδωσε δυο φαρμακα ,το ενα ειναι για τησ κρυσης πανικου (σετοραχ)αν το λεω σωστα,και το αλο εινα ηρεμιστικο (χαναχ)Quote:
Originally posted by margo44
Tι σου εδωσε ο γιατρος; Aνχολυτικο; Eκτος απο μια προσκαιρη ανακουφιση δεν σου προσφερει κατι αλλο αυτο.
με το προτο ερχεσε στα ισα σου μετα απο κανα μηνα που το περνεις,και το αλο ερχεσε στα ισασου επιτοπου οταν σε πιασει πανικος!!!
και μονο η ιδεα οτι εχεις το χαπακι σου στην περιπτοση που παθεις κατι ,λαζη η ψυχολογια σου με τι μια!!!!
οταν καπνιζεις το παθενεις αυτο??Quote:
Originally posted by kallia13
τι καπνιζεις??
αν καπνιζης χασησ το παθενησ απο το τσιγαρο!!!δεν εχει καμια σχεση με τον πανικο,απλα σε (περνει απο κατω)οποτε κοφτο να βρεις την υγεια σου....
αν καπνιζεις κανονικο τσιγαρο τοτε τα πραγματα μπλεκοντε λιγο...ισος να εχεις συμπτοματα αγοροφοβοιας , που και αυτα εχουν σχεση με πανικους ομος καλητερα να πας σε ενα γιατρο οπος πειγα και εγω!!!!
ειναι ακρυβος οπος τα λες margo 44Quote:
Originally posted by margo44
Aν ήταν τοσο εύκολο...
Yποτιθεται με ψυχοθεραπεια και φαρμακευτικη αγωγη.
Kαποιοι βλέπουν βελτίωση οντως. Tο μονο σιγουρο
ειναι οτι ειναι χρόνια πάθηση και θελει πολυ κουραγιο και υπομονη.
το θεμα ειναι ποσο το εχει αφησει ο καθενας να δουλεψει μεσα του και ποση ζημια εχει κανει ,πριν πας στο γιατρο!!
οσο μενει μεσα μας δουλεβει και χαλα πολα απο την ψυχολογια μας με αποτελεσμα να κανει την θεραπια δυσκολοτερη απο εναν που το εχει πχ 6 μηνες και το παλεψε με γιατρους και φαρμακα...!!
αν το εχεις 10 χρονια και ξαφνικα πας σε ενα γιατρο η θεραπια και η επαναφορα ειναι πολυ δυσκολη υποθεση!!!
βεβαια η περιπτοση του καθε ενα ειναι διαφορετικη με αλη αντημετοπιση και αλα φαρμακα που τα καθοριζει ο γιατρος με αυτα που θα του πεις!!
το οτι θελει πολυ κουραγιο και υπομονη ειναι κατι που πρεπει να εχουμε ολοι μας ,συμφωνο +1
Ναι μόνο όταν καπνίζω και φοβαμαι μην με δει κάποιςQuote:
Originally posted by filakhs
τι καπνιζεις??
αν καπνιζης χασησ το παθενησ απο το τσιγαρο!!!δεν εχει καμια σχεση με τον πανικο,απλα σε (περνει απο κατω)οποτε κοφτο να βρεις την υγεια σου....
αν καπνιζεις κανονικο τσιγαρο τοτε τα πραγματα μπλεκοντε λιγο...ισος να εχεις συμπτοματα αγοροφοβοιας , που και αυτα εχουν σχεση με πανικους ομος καλητερα να πας σε ενα γιατρο οπος πειγα και εγω!!!!
Κανονικό τσιγάρο καπνίζω
Τι ειναι η αγοροφοβιά?
Σαν ψες που νευριασα με τον αρραβωνιαστικό μου ετρεμα απο τα νεύρα μου όταν φώναζα..είναι λογικό?
Το χασίς όντως έχει σχέση με τις κρίσεις πανικού?Αφου λένε ότι χαλαρώνει τους ανθρώπους..μπερδεύτηκα.Εμέ� �α πάντως ο γιατρός και η ψυχολόγος,δεν μου δώσαν κανένα φάρμακο..μάλλον είναι ανα οργανισμό διαφορετικά τα πράγματα.
Quote:
Ναι μόνο όταν καπνίζω και φοβαμαι μην με δει κάποιςQuote:
Originally posted by filakhs
τι καπνιζεις??
Κανονικό τσιγάρο καπνίζω
Τι ειναι η αγοροφοβιά?
Σαν ψες που νευριασα με τον αρραβωνιαστικό μου ετρεμα απο τα νεύρα μου όταν φώναζα..είναι λογικό?
αγοραφοβία Ο όρος αυτός είναι λίγο παραπλανητικός διότι δεν αφορά όπως πιστεύεται σε φόβο της αγοράς (δηλ. εκεί που συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι) αλλά περισσότερο σε φόβο να πάει κανείς σε μέρη στα οποία εάν το άτομο πάθει κάτι (π.χ. μια κρίση πανικού) η δυνατότητα διαφυγής θα είναι δύσκολη. Όσο πιό δύσκολή η διαφυγή τόσο πιό έντονος ο φόβος και άρα τόσο πιό έντονη η αποφυγή αυτής της δραστηριότητας. Συνηθισμένα μέρη που αποφεύγουν άτομα με διαταραχή πανικού και αγοραφοβία είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεοφωρεία, υπόγειος, αεροπλάνα κ.λ.π.), τα super market, όλων των ειδών οι ουρές (π.χ. σε ταμεία), το αυτοκίνητο ιδιαίτερα σε μποτιλιάρισμα, εστιατόρια ή μπάρ με πολύ κόσμο κ.λ.π. Το αποτέλεσμα της αγοραφοβίας είναι ότι περιορίζει πολύ την καθημερινή δραστηριότητα τού πάσχοντα: πώς θα πάει κανείς στην δουλειά του, πώς θα βγεί έξω να διασκεδάσει, να κάνει τα ψώνια του; Να σημειωθεί ότι η αγοραφοβία μπορεί να υπάρχει και μόνη της χωρίς διαταραχή πανικού αν και τις περισσότερες φορές είναι φυσικό επακόλουθο του πανικού.\"\"
και τι σου ειπε ??Quote:
Originally posted by marily
Το χασίς όντως έχει σχέση με τις κρίσεις πανικού?Αφου λένε ότι χαλαρώνει τους ανθρώπους..μπερδεύτηκα.Εμέ� �α πάντως ο γιατρός και η ψυχολόγος,δεν μου δώσαν κανένα φάρμακο..μάλλον είναι ανα οργανισμό διαφορετικά τα πράγματα.
θα περασει απο μονο του??
Filakhs,όχι δε μου είπε οτι 8α περάσει από μόνο του..με την θεραπεία μαζί της θα προσπαθήσουμε να το καταπολεμήσω και αν αυτό δε δουλέψει,τότε θα κοιτάξουμε την επιλογή αγχολυτικού.Εμένα μια φόρα μου συνέβη,(προς το παρόν ας ελπίσουμε,έτσι να παραμείνει)αν ξανασυμβεί..βλέπουμε.
Δε μου απάντησε όμως κανείς.Το χασίς έχει σχέση με τις κρίσεις πανικού?και γενικά με το άγχος?
Δεν ειναι και τοσο σοβαρο αν σου εχει τυχει μια φορα εχω διαφορους γνωστους που τους εχει τυχει μονο μια φορα και ουτε ηξεραν τι ειναι και δεν τους ξανασυνεβη. Μην κολας σε αυτο το μυαλο σου εμενα μου συμβαινει καθε μερα εδω και ενα χρονο. Παρολα αυτα προσπαθω καθε μερα να μην το σκεφτομαι οσο μπορω.. Ο φοβος οτι θα ξανασυμβει ειναι που μας κολαει περισσοτερο απο ολα. Το ξερο μας το κεφαλι που δεν λεει να ξεκολλησει απο αυτην την εμμονη. Μπορει και να περασει απο μονο του αν καταφερεις να το αποδεχτεις και οταν συμβαινει να ΞΕΡΕΙΣ οτι ειναι απλα κατι οργανικο που περνας εκεινη την περιοδο. Παντα ο φοβος περναει ετσι δεν ειναι? Δεν κραταει για παντα. Οποτε αυτο θα πρεπει να συνηδητοποιησουμε, Οτι ειναι κατι που παντα περναει. Οσο λιγοτερη σημασια του δινεις και δεν πιεζεις τον εαυτο σου να το ξεπερασει απλα το αποδεχεσαι, τοσο πιο γρηγορα περναει και τελικα θα ερθει η στιγμη που δεν θα ξαναρθει. Τα λεω και εγω για να τα ακουω γιατι το πιστευω οτι ετσι ειναι. Μετα απο ψυχαλαλυση και ταλαιπωρια πρεπει να το αποδεχτουμε πια.
ε και εγώ φοβάμαι μη ξανασυμβεί..όταν το έπα8α ήμουν στο κρεββάτι,όποτε τα πρώτα 2 βράδια,φοβόμουν πολύ να ξαπλώσω,μήπως και κάπως συνδεόταν το ξάπλωμα με αυτό που έπαθα.Τώρα απλά περιμένω να είμαι πτώμα από νύστα και κούραση,και τότε παω στο δωμάτιό μου...
έχεις δίκιο margo44,ο φόβος έρχεται και φεύγει..ας ηρεμήσουμε :)
εχω διαβασει οτι πολοι ανθρωποι μπωρει να παθουν κρισεις πανικου μια φορα στην ζωη τους,και να μην την ξαναπαθουν ποτε ,αν την παθεις και 2η και 3η τοτε εχεις διαταραχες πανικου,οπος εγω.......!Quote:
Originally posted by marily
Filakhs,όχι δε μου είπε οτι 8α περάσει από μόνο του..με την θεραπεία μαζί της θα προσπαθήσουμε να το καταπολεμήσω και αν αυτό δε δουλέψει,τότε θα κοιτάξουμε την επιλογή αγχολυτικού.Εμένα μια φόρα μου συνέβη,(προς το παρόν ας ελπίσουμε,έτσι να παραμείνει)αν ξανασυμβεί..βλέπουμε.
Δε μου απάντησε όμως κανείς.Το χασίς έχει σχέση με τις κρίσεις πανικού?και γενικά με το άγχος?
οποτε ισως να μην σου ξαναερθει ποτε και να εισαι απο τους πολους,
οσο για το χασις εγω πιστευω οτι εχει σχεση ,οπος και το αλκοολ ,οπος και οτι εχει να κανει με το μυαλο του ανθρωπου
.
σε αλουσ ενεργη χαλαροτικα ,και αλουσ του φρικαρη.....αναλογα.
Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα! :-)
Θα σας διηγηθώ κι εγώ την εμπειρία μου σχετικά με τις κρίσεις πανικού...
Λοιπόν, είμαι στα 37, και ως τα 30-32 δεν είχα ποτέ καμία κρίση πανικού σε τίποτα. Ταξίδευα με αεροπλάνα, κολυμπούσα ολομόναχος στα βαθιά, και όλα ήταν καλά. Τώρα, όποτε είναι να μπω σε αεροπλάνο τρέμω στην ιδέα μήνες πριν. Και όποτε κολυμπώ στη θάλασσα, αν και καλός κολυμβητής, δεν απομακρύνομαι ποτέ πολύ από την ακτή γιατί νιώθω ότι θα λιποθυμήσω από το φόβο μου και θα πνιγώ! (Ειδικά αν ο βυθός είναι μαύρος, μπρρρρρρ!!!) Μερικές φορές νιώθω ότι θα με πιάσει κρίση και σε άσχετες περιπτώσεις, όταν π.χ. πάω ένα ταξίδι σε άλλη χώρα και δεν ξέρω τα κατατόπια! Όσο πιο οικείο μου είναι ένα μέρος, τόσο λιγότερο νιώθω την πιθανότητα να πάθω κρίση πανικού.
Δεν έχω πάει σε κανένα γιατρό, αλλά προσπάθησα να λύσω το πρόβλημα μόνος μου. Πράγμα που προφανώς δεν απέδωσε... Όμως βρήκα έναν τρόπο να το καταπολεμήσω κάπως, ειδικά στο αεροπλάνο. Οκ, μη γελάσετε, αλλά τι να κάνω, σκέφτηκα εντελώς τετράγωνα!
Λοιπόν, όταν παθαίνω αυτή την ^$#%&^* κρίση στο αεροπλάνο, οι χτύποι της καρδιάς μου πάνε στο 500, ιδρώνω, και γενικά το σώμα μου χτυπιέται. Σκέφτηκα λοιπόν να το... κουράσω από πριν, ώστε να μην έχει δύναμη να χτυπιέται. Μένω έτσι ξάγρυπνος την προηγ. νύχτα πριν ταξιδέψω, και κάνω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ κατά της διάρκειας των δύο αυτών ημερών. Το ίδιο έκανα όταν κάποτε ταξίδευα πολλές ώρες με πλοίο και ήθελα να κοιμάμαι ώστε να μην καταλάβω πότε πέρασε η ώρα. Τώρα όμως δεν μπορώ να κοιμηθώ ούτε λεπτό. Αν το κάνω, έστω και για 10 λεπτά, ξυπνάω ξεκούραστος (κάπως) και ο πανικός ξανάρχεται. Φυσικά, αυτό δεν είναι λύση.
Θα ήθελα τη λοιπόν συμβουλή σας, τουλάχιστον για το ^$$%&&^ το αεροπλάνο:
Διάβασα εδώ ότι το Xanax βοηθά να φύγει η κρίση αμέσως. Πιστεύετε ότι θα με βοηθήσει σε ένα ταξίδι π.χ. 2 ως 10 ωρών με αεροπλάνο, κι αν ναι, πόση ώρα πριν πρέπει να το πάρω?
Ευχαριστώ πολύ που με \"ακούσατε\".
Αντώνης
Antonis καλή σου μέρα.
όλοι μας βρίσκουμε κάτι να κάνουμε για να αποφύγουμε τον πανικό. Και εκεί βρίσκεται το μεγάλο λάθος. Τα δυσάρεστα αποτελέσματα του πανικού είναι οι αποφυγές που δημιουργούμε ή οι λεγόμενες safety behaviors, οι συμπεριφορές δηλ που μας προσφέρουν ασφάλεια για να μην πάθουμε πανικό. Εσύ λοιπον κάνεις ακριβώς αυτό. Δεν αντιμετωπίζεις τον ενδεχόμενο πανικό. Απλά ψάχνεις τροπο να τον αποφύγεις. Ετσι απλά μεγαλώνεις μόνος σου το πρόβλημα. Να αποφύγεις οποιοδήποτε χάπι χωρίς τη συμβουλή και συνταγή ειδικού. Ιδιαίτερα χάπια όπως τα xanax τα οποία είναι διαπιστωμένο ότι δημιουργούν εξάρτηση μετά από χρόνια ή αλόγιστη χρήση. Γνώμη μου είναι να μιλήσεις σ\'έναν ειδικό για το θέμα σου- δεν είναι ακόμα πρόβλημα- και πολύ σύντομα θα είναι όλα καλύτερα με σώστή προσπάθεια και αρκετή υπομονή.
Σ\' ευχαριστώ Βίκυ για την απάντησή σου. Και σε διαβεβαιώνω ότι θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου, αλλά όχι ακόμα, αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι που θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι αυτή δεν είναι λύση, αλλά χώσιμο των σκουπιδιών κάτω από το χαλί.
Όμως χρειάζομαι κάτι άμεσα, γιατί σε 10 μέρες πρέπει πάλι να ταξιδέψω με αεροπλάνο. Γι\' αυτό ρώτησα για το Xanax.
Να \'σαι καλά.
Αντώνης